Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
556
0

Виконком ФФУ: в сезоні 2007/08 обмежимося 7-ма легіонерами?

Прес-служба ФФУ

Виконком ФФУ: в сезоні 2007/08 обмежимося 7-ма легіонерами?

У конференц-залі стадіону „Динамо” імені Валерія Лобановського відбулося розширене засідання Виконкому ФФУ, на якому були присутні члени Центральної ради ПФЛ України та Ради Ліги. Президент ФФУ Григорій Суркіс перш за все поздоровив присутніх з 10-річним ювілеєм Професіональної футбольної ліги. На засіданні було розглянуто ряд важливих питань, стосовно наступного чемпіонату України, змін у структурному підрозділі ФФУ, про стан справ у Дитячо-юнацькому футболі тощо.

Договір взаємодії
Сьогодні Виконком ФФУ затвердив Договір про взаємодію ФФУ та ПФЛ на 2006/2007 рр. та порядок оплати за проведення допінг-контролю у сезоні 2006/2007 рр. Таким чином з метою виконання Регламенту проведення допінг-контролю у Всеукраїнських змаганнях з футболу витрати на проведення допінг-контролю буде розподілено між ФФУ та футбольними клубами вищої ліги з розрахунку 50/50.

В сезоні 2007/2008 не більше 7 легіонерів?
Сьогодні члени Виконкому затвердили Регламент змагань з футболу серед команд професіональних клубів 2006/2007 рр. Важливо підкреслити деякі нововведення, що внесено на вимогу УЄФА. Зокрема йдеться про те, що жодна юридична чи фізична особа, включаючи холдинги і дочірні компанії, не можуть володіти або керувати, у тому числі через третіх осіб, більш як одним клубом (командою), що бере участь у змаганнях однієї ліги серед команд професіональних клубів та здійснювати контроль за їх діяльністю. Таким чином буде виконано вимогу УЄФА стосовно прозорості фінансового фундаменту професіонального футболу.

Регламентом передбачено компенсаційні виплати дитячо-юнацьким школам за підготовку футболістів. Зокрема, в разі підписання футболістом першого професіонального контракту клуб необхідний виплатити компенсаційні виплати згідно з тим, за команду якої ліги заявлено гравця. В тому разі, коли гравець протягом року брав участь у офіційних матчах національних збірних команд, клуб має заплатити за нього на 100 % більше.

Окрім цього Виконком ФФУ рекомендував Лізі до 1 грудня нинішнього року розглянути та інформувати Виконком ФФУ щодо введення до проекту Регламенту змагань з футболу серед команд професіональних клубів 2007/2008 рр. ліміту на легіонерів для команд вищої ліги, який би не перевищував 7 футболістів-легіонерів.

Затверджено план-календар І кола чемпіонату та першостей України, що стартує 23 липня.

Київський „Арсенал”, луганську „Зорю” та ФК "Харків" не атестували?
Перший віце-президент Сергій Стороженко ознайомив присутніх зі змінами та доповненнями до Дисциплінарних правил ФФУ, що були затверджені. Окрім цього, він проінформував присутніх, що учора відбулося засідання Атестаційної комісії, де розглядалися заявки клубів стосовно проходження атестування і отримання права на участь в національному чемпіонаті та єврокубкових змаганнях 2006/07 рр. Зокрема, учора не отримали Атестати на право участі в національних змаганнях київський „Арсенал”, луганська „Зоря” та ФК "Харків", Ці клуби зобов’язані до 1 червня надати додаткові документи, що будуть розглянуті і буде ухвалено відповідне рішення.

Питання арбітражу
Виконком ФФУ, заслухавши доповідь керівника Технічного комітету ФФУ Костянтина Віхрова, затвердив Методику оцінки арбітражу матчу змагань з футболу серед команд професіональних клубів у сезоні 2006/2007 рр. окрім цього затверджено зміни і доповнення до Положення Комісії з Чесної гри. питання щодо персонального складу Комісії буде ухвалено на наступному засіданні Виконавчого комітету.

У ФФУ працюватиме Юридичний комітет та засновано посаду фінансового директора
Виконком затвердив зміни у структурних підрозділах ФФУ та їх штатному розкладі. Зокрема ухвалено Положення про Юридичний комітет ФФУ та його персональний склад. Внесено зміни до складу Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ: замість С. Морозова та В.Петрова введено М.Бальчоса (заступник комітету) та Д.Лутюка.

Також затверджено Положення про Комітет масового футболу, головою призначено О.Каденка. До штатного розкладу ФФУ введено посаду фінансового директора ФФУ, яким стала головний бухгалтер національної федерації Людмила Міщенко. Комітету фінансового контролю отримав повноваження аналізувати та виносити на розгляд юридичних органів ФФУ пропозиції щодо дисциплінарних санкцій за порушення клубами фінансових критеріїв.

Затверджено списки арбітрів, яким присвоєно звання арбітрів першої та національної категорій. Разом з тим, згідно з поданням Полтавської ОФФ створено Полтавський міжобласний центр розвитку дитячо-юнацького футболу. Затверджено зміни та доповнення до Регламенту чемпіонату і розіграшу Кубка України з футболу серед аматорських команд 2006 року та ухвалено Регламент IV Чемпіонату України з пляжного футболу 2006 року.

Євро-2012 в Україні та Польщі
31 травня у штаб-квартирі УЄФА в Швейцарії відбудеться офіційна церемонія вручення спільної українсько-польської досьє-заявки II стадії на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Президент ФФУ Григорій Суркіс сьогодні зазначив, що Досьє-заявка включає в себе 400 підписаних гарантійних листів, що свідчить про повну підтримку проведення чемпіонату з боку урядів і місцевої влади України та Польщі, їхнього визнання Євро-2012 заходом світового значення, який несе в собі людські, економічні та соціальні цінності.

Минулої п'ятниці у листі до президента УЄФА Леннарта Йоханссона вдячність за підтримку українсько-польської досьє-заявки висловив Президент України Віктор Ющенко. Глава держави зазначив, що українці і поляки зможуть гідно прийняти кращих представників європейської футбольної родини і подарувати багатьом уболівальникам усього світу непересічну спортивну подію, засвідчити слов'янську гостинність та високу культуру.

Сайт ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.