Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
783
0

Олег ЛУЖНИЙ: "Питання з "Динамо" майже вирішено..."

Наш телефонний дзвінок застав Лужного вдома – у лондонській квартирі

Олег ЛУЖНИЙ: "Питання з "Динамо" майже вирішено..."

Попри те, що багаторічного капітана збірної України Олега Лужного за якихось кілька останніх днів можна було побачити у львівській кав’ярні, офісі київського "Динамо" та Карпатах, для кореспондента "ВЗ" він залишався невловимим.

Наш телефонний дзвінок застав Лужного вдома – у лондонській квартирі.

- Олегу, чи вже остаточно оформлено ваш перехід на тренерську роботу до київського "Динамо"?
- Журналісти чомусь завжди поспішають. Справді, я розмовляв вже з цього приводу з головним тренером Анатолієм Дем’яненком та президентом ФК "Динамо" Ігорем Суркісом. Питання майже вирішено, але більш детальну інформацію зможете отримати після 5 червня.

- Ваш колишній партнер по "Динамо" Володимир Безсонов недавно сказав, що "Динамо" потрібно звільнятися від "баласту"?..
- Безсонов має рацію. В основі мають грати найсильніші, яких повинна "підпирати" талановита, "голодна" до успіхів молодь.

- Очевидно, що ви активно торуєте шляхи для повернення в Україну. За чутками, навіть намагалися придбати квартиру у Львові та будиночок у Карпатах...
- Можливо, вже незабаром працюватиму в Україні, тому не бачу в цьому якогось криміналу. До речі, у Львові я не маю власного помешкання...

- Чи перевезете на батьківщину сім’ю?
- Наразі в цьому немає потреби: дівчатка вчаться у школі, то для чого їх відривати від навчання.

- Олег Блохін постійно скаржиться на проблему відсутності правого захисника і нещодавно навіть зізнався, що з радістю б скористався послугами Лужного, але той, мовляв, відмовився... Не шкодуєте, що завершили активну спортивну кар’єру за два роки до чемпіонату світу?
- Це справді Блохін так сказав? Цікаво... Ні, не шкодую, що завершив кар’єру. Мені пощастило за своє життя пограти і в збірній СРСР, і у збірній України, і у Лізі чемпіонів, і в англійській прем’єр-лізі. Нехай молодь тепер дерзає.

- Але ще торік ви як граючий тренер латвійської "Венти" виходили на поле. Той же Сергій Ребров повернувся в Україну, його було визнано найкращим футболістом чемпіонату, і він їде до Німеччини...
- Радий за Сергія – ми з ним часто спілкуємося. Вважаю, що я теж у непоганій формі. Але як для молодого тренера, а не кандидата до збірної Блохіна (сміється).

- Нещодавно у Києві ви отримали міжнародний тренерський сертифікат, який дозволяє працювати в Європі. Запрошень від англійських клубів не надходило?
- Були пропозиції з нижчих дивізіонів, але, вважаю, це трохи не той рівень, щоб розпочинати тренерську кар’єру. Напередодні фінального матчу Ліги чемпіонів бачився на базі "Арсенала" з Арсеном Венгером. Але, звичайно, стосовно моєї співпраці з "канонірами" ми не говорили. У Венгера є власна команда помічників, і якщо вже навіть англійців Тоні Адамса, Лі Діксона чи Девіда Сімена, яких називають легендами "Арсенала", не запрошують у клуб, то що можна говорити про мене...

- Все менше часу залишається до початку чемпіонату світу. Як Олег Лужний оцінює шанси збірної України в Німеччині?
- На мою думку, Олег Блохін везе до Німеччини непогану команду. Хлопці чудово провели відбірний турнір, повірили в свої сили. А що можна чекати від них на чемпіонаті світу? Це футбол: мають шанс стати чемпіонами, а можуть і не вийти з групи...

- Андрій Шевченко зараз роздумує, чи переходити йому в "Челсі". Як людина, яка достатньо пограла в Англії, що могли б йому порадити?
- Якщо Андрій почувається впевненим у своїх силах, то нехай переходить. Але італійський та англійський футбол – це небо і земля.

- Чомусь вважається, що в Італії форвардам важче, бо команди "танцюють" від захисту, а в Англії дають більше свободи в атаці?..
- Не думаю. Більше того, італійський футбол – пляжний порівняно з англійським. На Апеннінах, приймаючи м’яч, можна і голову підняти, і роздивитися, а на Туманному Альбіоні тобі просто не дадуть вільно прийняти м’яч...

Михайло РОМАНЯК, газ. "Високий замок"

Динамо Київ від Шуріка

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый лидер после разгрома в Лондоне. Список бомбардиров АПЛ 2023/24
Футбол | 16 апреля 2024, 07:32 0
Новый лидер после разгрома в Лондоне. Список бомбардиров АПЛ 2023/24

Коул Палмер оформил покер за «Челси» в ворота «Эвертона» и обошел сразу 5 игроков

Талант без мозгов не нужен никому. Как Жерсон Родригеш убивает карьеру
Футбол | 16 апреля 2024, 11:50 9
Талант без мозгов не нужен никому. Как Жерсон Родригеш убивает карьеру

Алексей Сливченко предлагает вспомнить наиболее резонансные истории чудачеств люксембуржца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.