Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2907
19

Александр Ярославский празднует 52-летие

Президент «Металлиста» принимает поздравления

Александр Ярославский празднует 52-летие

Сьогодні, 5 грудня, виповнюється 52 роки Олександру ЯРОСЛАВСЬКОМУ - одному з найбільш відомих українських бізнесменів, власникові ФК «Металіст» і групи DCH, генеральному інвестору й координатору підготовки Харкова до Євро-2012.

Як повідомили кореспондента УНІАН у прес-службі ФК «Металіст», з днем народження О.ЯРОСЛАВСЬКОГО привітали керівництво, співробітники, тренери, футболісти та уболівальники харківського клубу.

«Шановний Олександре Владиленовичу!, - йдеться у привітанні, - прийміть найщиріші вітання з побажаннями здоров`я, благополуччя і сімейного щастя! Завдяки вашій щирій і безмежній любові до «Металіста» клуб з кожним днем продовжує поступальний розвиток, як і місто Харків, яке отримало право приймати Євро-2012 і гідно представить нашу країну завдяки будівництву аеропорту, готелю, бази, реконструкції стадіону та ще безлічі об`єктів, у які ви щодня вкладаєте всю свою душу і серце. Безсумнівно, все зроблене стане предметом гордості не лише Харкова, але й України».

Харківське представництво УНІАН від імені колективу приєднується до побажань і зичить Олександрові Владиленовичу в день народження сил і здоров`я для реалізації нових проектів на благо України.

Як повідомлялося раніше, 5 грудня 2009 р. на свій 50-річний ювілей бізнесмен презентував харків`янам і гостям столиці Слобожанщини оновлений після реконструкції ОСК «Металіст». Стадіон став першим зданим в експлуатацію критерійним харківським євро-об`єктом. Через декілька днів після відкриття - 11 грудня 2009 р. рішенням УЄФА Харків був переведений з резерву в «основний склад» приймаючих міст Євро-2012. У цьому році до дня народження О.ЯРОСЛАВСЬКОГО планувалося приурочити урочисте відкриття готелю Kharkiv Palace 5* - останнього об`єкта, зведеного групою DCH в рамках підготовки до Турніру. Проте церемонія була перенесена на 13 грудня у зв`язку з робочим візитом до Харкова Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА.

Довідка УНІАН. О.ЯРОСЛАВСЬКИЙ народився 5 грудня 1959 р. в м. Маріуполь Донецької обл. З раннього дитинства живе в Харкові. Закінчив Харківську академію громадського харчування. Проходив термінову військову службу в Збройних силах СРСР. Отримав юридичну підготовку на курсах при ВБРСВ (ОБХСС), захистив кандидатську дисертацію за технологією комплексної переробки продукції тваринництва.

З початку 90-х О.ЯРОСЛАВСЬКИЙ починає займатися бізнесом (продаж нафтопродуктів, металопродукції та ін.), активно співробітничає з російськими підприємцями. Заснував одну із структуротворних вітчизняних бізнес-групп - нині DCH (до  2007 р. - «Укрсиб»). Створив і тривалий час (до продажу Вnp Paribas) очолював «Укрсиббанк». Статки О.ЯРОСЛАВСЬКОГО сьогодні оцінюються в 1,4 млрд. дол. Бізнесмен входить до ТОР-15 рейтингів українських видань Forbes, «Кореспондент», Kyiv Post.

З 2005 р. О.ЯРОСЛАВСЬКИЙ займається розвитком харківського футбольного клубу «Металіст», будучи його власником і президентом. Під керівництвом бізнесмена клуб двічі встановлював рекорд України, спочатку чотири, а потім і п`ять разів поспіль завоювавши бронзові медалі національного першості. При цьому клуб є постійним учасником єврокубкових змагань. У сезоні 2011-2012 ФК «Металіст» достроково забезпечив собі вихід у плей-офф Ліги Європи.

Протягом усього періоду підготовки Харкова до Євро-2012 О.ЯРОСЛАВСЬКИЙ є генеральним інвестором і координатором будівництва ключових інфраструктурних об`єктів. За даними УЄФА, бізнесмен профінансував 30% планових витрат на підготовку міста до Турніру, виділивши на відповідні цілі 300 млн. дол. Ці кошти вкладені в проекти приватно-державного партнерства: реконструкцію стадіону «Металіст» (30 % загальній вартості) та Міжнародного аеропорту «Харків» (фінансування будівництва 2 нових терміналів і реставрації історичної будівлі - 34 % загальній вартості проекту), а також у приватні інвестиційні проекти: будівництво першого в місті 5-зіркового готелю Kharkiv Palace 5* (штаб-квартира УЄФА), тренувальної бази ФК «Металіст», дитячої футбольної академії (Волонтерський центр УЄФА), стадіону «Динамо».

УНИАН

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 03:30 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенна победа «Манчестер Сити»

Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика
Футбол | 25 апреля 2024, 17:13 31
Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика

Пока непонятно, зайдет ли речь об аренде или же о продаже украинца

Комментарии 19
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Preobrazhenskiy
Романов шикарный подарок преподнес.
golovko_maxim
С Днем Рождения!!!
tarmax
ПОЗДРАВЛЯЮ !!! ОГРОМНАЯ БЛАГОДАРНОСТЬ ЗА ВОЗРОЖДЕНИЕ КЛУБА МЕТАЛЛИСТ !!! КРЕПКОГО ЗДОРОВЬЯ , УСПЕХОВ НА ПУТИ К ЧЕМПИОНСТВУ В УПЛ И ЛЕ !!!
il_cetriolo
Buon Compleanno!!!
JimmyS
Проздравляю
Поручик Ржевский
И я с удовольствием присоединяюсь к поздравлениям !
csardas
на каждом матче видно, как он действительно переживает за команду. Точно, побольше бы таких президентов!
Nokia8600
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vladka76
С Днем Рождения, Владиленович!!! Здоровья, железных нервов и терпения!
boss.metal
С Днем Рождения! Здоровья,побед и удачи!!!
Malibu911
Я думаю он как акционер ГАЗпрома, все мечты сбылись
samwe10
Happy birthday! Удачи и сбычи мечт!
diesel78
Happy Birthday mr President! coco Jambo, joy!
Baltacha
С днем рожденья!!! Папа Харькова!!!
e502008
Крепкого здоровья и всяческих успехов!!!
WladWest
Фаир, тисни праздничную в блоге!
Dmitry_Kogan
С Днем Рождения!! Здоровья, побед, успехов и железных нервов!!! ))
vetal198012
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил