Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
739
0

Олексій Михайличенко: "Дякую українським вболівальникам за їх підтримку"

По завершенні матчу чемпіонату Європи U-21 Україна - Нідерланди до роздягальні нашої збірної зайшов президент Федерації футболу України Григорій Суркіс

Він привітав команду з перемогою та зауважив, що це лише перша гра, яку необхідно забути, а далі слід відповідально готуватися до зустрічі з італійцями.

На післяматчеву прес-конференцію Олексій Михайличенко прийшов з Артемом Мілевським, якого визнано кращим гравцем матчу. Медіа-офіцер УЄФА Джордано Томас вручив нашому форвардові пам’ятний Кубок від офіційного спонсора "Карлсберг".

Першим слово взяв головний тренер команди Олексій Михайличенко:

- Дуже важка і важлива гра. Вважаю, обидві команди не показали своїх кращих якостей. Була помітна знервованість у діях як української збірної, так і суперника. Ми дуже добре вивчили своїх опонентів, знали їхні сильні і слабкі сторони. Я задоволений цією перемогою, однак турнір настільки швидкоплинний, що ми вже зараз почали готуватися до зустрічі зі збірною Італії.

- У вас дуже потужна команда…
- Можливо, однак у збірної Нідерландів також є потужні футболісти, насамперед в обороні, які добре вміють грати на другому поверсі.

- Мілевський завжди так пробиває пенальті?
- Узагалі Артем не є нашим штатним пенальтістом, але у цьому випадку він взяв ініціативу на себе. Мабуть, у час виконання 11-метрового він був непохитним.

- Чи буде у складі зроблено корективи на гру з Італією?
- Так, звісно. В цій грі ми витратили забагато сил, тому деяким футболістам надамо можливість відпочити. На жаль, пауза між іграми нетривала, лише один день, тому шукатимемо оптимальний склад на гру з італійцями.

- Ваша тактика була спрямована на нейтралізацію Хунтелаара?
- Так, ми добре проаналізували гру голландців і, звісно, знали, що найбільш небезпечний дев’ятий номер суперника (Хунтелаар). Тому тренерський штаб прийняв рішення, щоб Олександр Яценко грав з ним персонально. Гадаю, це було правильне рішення.

- Чи є у вас проблеми у зв'язку з тим, що троє гравців виступатимуть на чемпіонаті світу в Німеччини?
- Зараз ніяких проблем у нас немає. Я розмовляв з Блохіним, і ми дійшли згоди, що Чигринському, Мілевському та Пятову буде корисніше зіграти на молодіжному чемпіонаті Європи. Погодьтеся, це також неабиякий досвід. Також можу сказати, що заявка національної збірної не обмежиться лише трьома гравцями молодіжної збірної, думаю, їх буде більше.

- Що ви скажете про вболівальників?
- Дуже приємно, що на нашу гру прийшло вболівати багато українців, які тут мешкають. Я хочу їм подякувати за цю підтримку, яка зіграла неабияку роль у перемозі нашої команди. Сидячи на лаві, я чув лише українських вболівальників.

- Оцініть, будь ласка, гру Артема Мілевського.
- Вибачте, я цього не буду робити, оскільки він знаходиться поруч. (Після паузи) Хоча, мені сподобалося, що він зіграв не тільки в нападі, а й в обороні. Це те, що повинен робити сучасний форвард. А загалом я би виділив усю команду. Кожен гравець вніс свою частку в перемогу команди.

Артем Мілевський, форвард збірної України:

- Погоджуся з тренером, що проти Нідерландів було дуже важко грати. Мені здавалося, що весь матч захисники полювали не на м’яч, а на мої ноги. Я дуже був роздратований тим, що з боку суперника було дуже багато грубості.

- Ви колись пробивали пенальті в такому стилі?
- Так, але це було декілька років тому, коли я виступав за «Динамо-2». Щоправда, за іншої ситуації, коли рахунок був 3:0 на нашу користь.

Сайт ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.