Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Еврокубки
| Обновлено 22 ноября 2011, 12:41
4283
0

Віктор ГЕРАСИМЧУК: «У Франції нас поселили в жахливі умови»

Форвард «Говерли» про «Роанн», Францію та риболовлю + ВІДЕО

| Обновлено 22 ноября 2011, 12:41
4283
0
Віктор ГЕРАСИМЧУК: «У Франції нас поселили в жахливі умови»
Виктор Герасимчук
Пропонуємо вашій увазі інтерв'ю з форвардом «Говерли» Віктором Герасимчуком, який ділиться враження про вояж «ведмедів» до Франції, матч з «Роанном», а також своє хобі...

- Вікторе, ще досі вболівальники володіють дуже малою інформацією про виїзний матч проти «Роанну», розкажи будь-ласка, як пройшов для вас перший історичний виїзний матч у Єврочелленджі?
- Франція зустріла нас дуже густим туманом. Прилетіли в Париж і фактично нічого перед собою не бачили. Потім перемістилися з одного терміналу в інший, перелетіли в Ліон, де теж був дуже сильний туман. Загалом, дорога була дуже довгою, від Ліону ще десь півтори години їхали на автобусі. Приїхали дуже стомлені – про вечірнє тренування навіть мови не могло бути. Тому відпочивали. До речі, поселили нас в жахливі умови – десь на околиці міста, мені здається, що навіть за його межами. З вікон готелю єдине, що бачили – то це автобуси на дорозі. Ну і на наступний день провели ранкове тренування і ввечері вийшли на паркет. Хочу додати, що і сама організація поєдинку мені не дуже сподобалася – ні прапорів, ні державних гімнів країн, які представляли команди, не було. Склалось враження, що ми просто грали товариську гру. Щодо самого матчу – то він для нас склався вдало ще з самого початку. Ми побачили, що «не такий страшний чорт, як його малюють» - всі нам співчували, що гратимемо з командою з Франції, але – нічого особливого я в них не побачив. За рівнем гри я б порівняв «Роанн» з середняком нашої Суперліги. Щодо нас, то все вирішила велика кількість втрат. А по всім іншим показникам ми були кращими – від підбирань до проценту влучності штрафних. Ну а ці 10 втрат в 4 чверті стали визначальними...

- Оці фатальні 10 втрат - на твою думку, яка їхня причина?
- Можливо, десь зіграла свою роль втома від переїзду. Я б не сказав, що французи демонстрували сильний захист, були прикрі помилки в центрі майданчику.. До того ж у мене були два останні фоли в нападі.

- Разом з тим, для тебе гра з «Роанном» стала кращою в цьому сезоні...
- Так, я відчув кидок. Після двох точних влучань з-за дуги хлопці повірили в мене, і намагалися виводити мене на вільні позиції. Я радий, що не підвів їх – забив 5 з 5 триочкових.

- Що можеш сказати про місце і атмосферу в залі, де відбувався сам матч?
- Це чудова, справді європейська, сучасна арена. Незважаючи на невелике населення Роанну, вмістимість залу - тисяч на шість глядачів. Хочу додати, що нас приємно вразила присутність в палаці спорту Роанну вболівальників з синьо-жовтою атрибутикою. Я так зрозумів, що це українці, котрі у Франції на заробітках, і якимось чином дізналися про нашу гру.

- Чи встигли прогулятися Ранном бодай після матчу?
- Ні, нічого такого не було – після матчу ми ще понад годину чекали двох наших гравців, котрі проходили допінг-контроль. Додам, що ми починали матч о 20 годині за місцевим часом (о 21 – за українським – авт.). Десь до 23 години ми чекали на хлопців, але так і не дочекавшись, поїхали в мотель. А в 4 ранку вже вирушили назад на Ліон, а звідти зразу в Париж. Тому по-суті такого, щоб запам’яталось, нічого не побачили.

- Гаразд, і на останок, ми знаємо, що у тебе є цікаве хобі – рибалка. Чи вдавалося вибиратись на природу в цьому сезоні?
- Якщо чесно, вільного часу зараз немає. Фактично, кожні три дні – черговий матч. Як тільки є можливість, проводжу дозвілля з сім’єю, донькою.

- А у місті вже є улюблені місця?
- Звичайно, тут дуже затишно. Головна пішохідна вулиця міста («стометрівка» на Незалежності – авт.), площа біля Ратуші, міське озеро – дуже гарні і тихі місця, куди можна вийти, прогулятись. Якщо хороша погода – там мене і можна зустріти.



Роман ТУРІЙ, Андрій ГАРГАРА (камера), прес-служба БК «Говерла»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.