Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
|
1031
0

На командному Кубку світу з жіночої боротьби, українська збірна посіла шосте, останнє місце

Поразка як наука

На командному Кубку світу з жіночої боротьби, який завершився у японській Нагої, українська збірна посіла шосте, останнє серед найсильніших команд світу, місце.

Першими суперницями наших дівчат за жеребом стали американки. Вони ніколи не були для українок серйозною завадою, однак цього разу стали каменем спотикання. Здолати американський бар'єр зуміла лише Наталія Сенишин. У ваговій категорії до 59 кг вона взяла гору над Саллі Робертс. Інші ж наші дівчата залишали килим переможеними.

У наступній командній зустрічі на українок чекали господарки кубкових перегонів, яких не безпідставно вважають фаворитками будь-яких змагань. Торік на аналогічному турнірі японки стали єдиними, хто зумів зупинити наступ українських дівчат, отримавши перемогу над ними у фіналі.

У рідних стінах Inae Sport Center і на очах понад трьох тисяч уболівальників титуловані майстрині боротьби мали більш ніж серйозні наміри повторити свій успіх. Японки, які у жодній ваговій категорії Олімпійських ігор та чемпіонату Азії не залишились без нагород, без зайвих зусиль спростували авторитет усіх команд-суперниць.

У зустрічі "Україна - Японія" єдиною, хто не побоялась непереможних японок, стала львів'янка Олександра Когут. Титулована вихованка Андрія Пістуна відзначилась перемогою у вазі до 51 кг. Близькими до успіху були наші досвідчені Світлана Саєнко (до 72 кг) та Валерія Златова (до 67 кг). Однак бажання перемогти у японок було, мабуть, трішки більше.

Після виснажливих сутичок із господарками килиму українська збірна мала можливість відібрати п'яте місце у китаянок. Але переможний почин львів'янки Людмили Балушки (до 48 кг), яка виявилась сильнішою за Ліао Ронг, підтримала лише сумчанка Світлана Саєнко (до 72 кг). Призерка чемпіонатів світу та Європи впевнено перемогла Ксяо Лі.

Розторощивши у фіналі команду Канади, японки, як і торік, стали володарками золотих нагород. Від "сухої" поразки канадок врятувала Огенева Акуффо, яка стала найкращою у важкій ваговій категорії (до 72 кг). Не змогли втримати "бронзу" росіянки. У сутичках із представницями смугасто-зірчастого прапора вони лише двічі відзначились перемогою.

"У нас була наймолодша команда, - розповів заслужений тренер України Андрій Пістун, - перед якою не ставили завдання перемогти. Нашою метою було перевірити молодих борчинь у колі найкращих у світі - представниць східної школи боротьби. Команду з прицілом на Олімпійські ігри потрібно готувати вже сьогодні. Важко було сподіватись, що українки зможуть повторити минулорічний успіх, де нам поталанило із жеребкуванням. До того ж на цих змаганнях не виступали ще вчорашні лідери команди: Світлана Лазарєва, Катерина Бурмістрова, Ірина Мерлені. Лазарєва повернулась у спорт після народження дитини, навіть планувала взяти участь у цьому турнірі, однак форсувала підготовку і незадовго до початку змагань отримала травму. Має намір до кінця вересня - до чемпіонату світу - набрати форму Ірина Мерлені. Як буде - покаже час. А поки що докладаємо усіх зусиль, щоб наша молодь була конкурентноздатною".

Олена САДОВНИК, Газета Поступ

борьба
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

SOCCA: сегодня коронуют чемпиона Украины 2023/24
Другие виды | 22 апреля 2024, 12:37 0
SOCCA: сегодня коронуют чемпиона Украины 2023/24

В последнем туре продолжается ожесточенная борьба за серебряный и бронзовый кубок сезона

В Испании оценили игру Лунина с Барселоной. За что раскритиковали Андрея?
Футбол | 22 апреля 2024, 09:47 1
В Испании оценили игру Лунина с Барселоной. За что раскритиковали Андрея?

Украинец пропустил в Эль-Класико два гола

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.