Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 июля 2021, 13:19
1902
0

40 лет назад Кривбасс впервые стал чемпионом Украины

А ведь после пятого тура криворожская команда занимала последнее место...

| Обновлено 08 июля 2021, 13:19
1902
0
40 лет назад Кривбасс впервые стал чемпионом Украины

40 років тому – 16 листопада 1971 року в останньому турі 33 чемпіонату СРСР з футболу в першості команд другої ліги визначався чемпіон України.

За це почесне звання сперечались миколаївський «Суднобудівник» та криворізький «Кривбас». Лише в останньому турі вирішалась доля малих золотих медалей. Чемпіоном став «Кривбас»!

 

Ось що про цей матч в статті «Заключний акорд» писав місцевий «Червоний гірник»:

«Так вже сталось, що доля чемпіона України з футболу мала вирішатись в останньому турі. На золоті медалі реально претендували команди «Кривбас» та миколаївський «Суднобудівник». Чим ж закінчиться їхнє багатоденне заочне протистояння?

І ось останній матч. Кривбасівці приймали «Дніпро» (Черкаси). Наші земляки провели зустріч на підйомі, в хорошому ігровому стилі та виграли її з рахунком 3:0. Два гола забив Владислав Іщенко, один – Станіслав Вовк. Заключний акорд кривбасівців вийшов золотим. Побажаємо їм успішно провести перехідні ігри зі смоленською «Іскрою».

 

З приводу цієї перемоги обласна газета «Прапор юності»писала:

«Початок сезону для команди складався невдало. У першому матчі на власному полі поразка від кадіївського «Шахтаря» - 1:2. Потім кілька невдалих ігор на виїзді: поразки в Кіровограді, Полтаві, Миколаєві. Після 5 турів «Кривбас» був на останньому 26 місці. Але колектив, мобілізувавши всі свої сили, кинувся вверх, наблизився до лідерів зони. З 25 травня по 13 вересня кривбасівці в 23 матчах поспіль не знали гіркоти поразок.

Уперше криворізька команда стала лідером зони в 34 турі, обігравши в захоплюючому поєдинку свого головного конкурента – миколаївський «Суднобудівник». А з 44 ігрового дня не поступилася майкою лідера до кінця сезону».

 

Майстер спорту А. Богданович в республіканській «Спортивній газеті» відзначав:

«… На протязі семи з половиною місяців команди зіграли по 50 ігор. Матчі проходили з інтервалом в 3-4 дні. Звичайно, за таких умов вийти переможцем міг лише колектив, що вміло розподілив сили на весь турнірний шлях. Такою командою став криворізький «Кривбас» (старший тренер – заслужений тренер СРСР М.Фоміних).

Але треба ще згадати людину, яка багато зробила для становлення клубу. Ми маємо на увазі заслуженого тренера УРСР А. Зубрицького, який працював з «Кривбасом» в минулому році та на початку цього сезону, поки не очолив одеський «Чорноморець». Саме він заклав фундамент успіхів криворіжців…»

 

Після переможного матчу старший тренер «Кривбасу» М. Фоміних сказав в роздягальні:

«Футболісти «Кривбасу» показали в цьому сезоні добрий змістовний футбол та здобули заслужену перемогу. У межах республіки свою програму-максимум ми виконали. Тому перед колективом стає нова, не менш важка та відповідальна задача – виграти перехідні ігри. Й ми зробимо все, аби ще раз порадувати болільників «Кривбасу».

 

Попереду ще були два надважких поєдинки зі смоленською «Іскрою».

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.