Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1315
0

Сергія Бубку обрано головою Комісії IAAF з розвитку

Раніше Комісію очолював особисто президент IAAF Ламін Діак

Сергія Бубку обрано головою Комісії IAAF з розвитку
Сергей Бубка
Члена Міжнародного Олімпійського Комітету та віце-президента Міжнародної Асоціації Легкоатлетичних Федерацій Сергія Бубку обрано головою Комісії IAAF з розвитку. Це відбулося на засіданні Ради IAAF у Монако. Раніше Комісію очолював особисто президент IAAF Ламін Діак, а Сергій Назарович був заступником голови.
 
В останні роки Комісія з розвитку набула ключового значення в структурі Міжнародної Асоціації. До її повноважень входить активна популяризація виду спорту в усіх країнах світу. Реалізовуючи глобальну програму IAAF під назвою «Світовий легкоатлетичний план», Комісія та її «дочірні офіси» - Регіональні Центри Розвитку, розташовані у Східній Європі, Південно-Східній Азії, на Близькому Сході, в Африці та Латинській і Південній Америці – здійснили кілька десятків навчальних, тренерських та дослідницьких проектів. Одним із найважливіших, зокрема, стало створення мережі ліцензованих Тренувальних Центрів IAAF для атлетів з країн, де немає відповідних умов та можливостей для підготовки елітних спортсменів.

«Для мене велика честь стати наступником президента Ламіна Діака на чолі Комісії з розвитку,» - поділився враженнями Сергій Бубка для прес-служби ФЛАУ . - Наша Комісія реалізовує найбільш потужну програму з розвитку серед усіх федерацій з олімпійських видів спорту. Ми будемо і далі іти цим шляхом, адже він веде до успіху. Зараз легка атлетика має кілька десятків зіркових спортсменів із регіонів, які відкрили для себе наш вид спорту 10-15 років тому. Це відбувається завдяки тренерським програмам IAAF та роботі Тренувальних центрів, де працюють відомі тренери. Один з багатьох прикладів – чемпіонка світу зі стрибків з жердиною Фабіана Мюрер з Бразилії, яка працювала у Центрі в Формії разом із Віталієм Петровим, - додав Бубка. - Запорука успіху наших програм – тісна та активна співпраця із Національними Федераціями. Ми і далі будемо залучати нових атлетів і нові країни до активного розвитку нашого виду спорту».

Крім того, після завершення засідання Ради IAAF  Сергій Бубка привітав Лондон із перемогою у конкурсі за право приймати чемпіонат світу 2017 року. «Шлях до цієї перемоги був довгим і складним – двічі Лондон зазнавав поразки. Але зараз дуже слушний час. Вони справді заслужили право приймати чемпіонат світу. Я вітаю лондонців і весь оргкомітет заявки на чолі із Себом Коу із добре зробленою  роботою. Перемога Лондона, так само, як і перемога Пекіна минулого року у конкурсі за право приймати чемпіонат світу-2015, яскраво демонструє суть поняття «олімпійська спадщина». Завдяки Олімпійським Іграм легка атлетика отримала дві чудових арени у двох чудових містах, які прийматимуть світові першості. Я упевнений, що чемпіонат світу 2017 у Лондоні на арені Олімпійських Ігор 2012 дасть потужний поштовх для розвитку легкої атлетики в Британії».
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.