Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 11 ноября 2011, 17:23
1319
0

Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Германия - один из фаворитов Евро»

Защитник «Карпат» о предстоящем поединке против немецкой сборной

| Обновлено 11 ноября 2011, 17:23
1319
0
Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Германия - один из фаворитов Евро»
Артем Федецкий

У п’ятницю, 11 листопада, після десятирічної перерви національна збірна України поміряється силами зі збірною Німеччини. Цей матч відбудеться у Києві, на реконструйованому НСК «Олімпійський». У попередніх чотирьох зустрічах «синьо-жовті» ще не перемагали «бундестім» (дві поразки на виїзді й дві домашні нічиї). Чи є шанс нарешті обіграти грізних німців? Про це говоримо з єдиним представником львівських «Карпат» у лавах «синьо-жовтих» – Артемом Федецьким.

– Збірну Німеччини українська національна команда ще жодного разу не перемагала...
 – Прекрасно розуміємо, що 11 листопада на нас чекає один із фаворитів Євро-2012. Німецька збірна нині добре організована, збалансована в усіх ланках. Перед матчем із німцями будемо детально розбирати командні та індивідуальні дії наших суперників. Проти «бундес-машини» треба діяти з повною концентрацією з першої до останньої хвилини гри, і особливо в обороні.

– Власне про захист. Ви зіграєте з німцями як оборонець? В останніх матчах «Карпат» Федецький перекваліфікувався і успішно діяв на вістрі атаки «зелено-білих»...
 – У матчах за збірну готуюся вийти на поле на позиції захисника. А загалом, готовий грати в нападі – не бачу тут жодних проблем. У матчі проти «Дніпра» притирався на новій позиції, а вже з «Іллічівцем» почувався біля чужих воріт значно краще.

– В останніх матчах збірної на вашій позиції грав захисник Богдан Бутко з «Іллічівця». Команди, яку «Карпати» розгромили 3:0, причому перший гол забив Федецький... Тепер ваші шанси вийти на поле більші, ніж у Бутка?
 –  Стартовий склад визначає головний тренер збірної України Олег Блохін. А з Бутком у мене, як і зі всіма партнерами по збірній, дружні стосунки.

– Хотіли б, аби німці на Євро-2012 потрапили в одну групу з українцями?
 – Переконаний, що у фінальній частині чемпіонату Європи слабких збірних не буде. Тому особливого значення жеребкуванню не надаю.

– Анатолій Тимощук, що захищає кольори «Баварії», консультуватиме, як протидіяти «німецькій машині»?
 – У Тимощука великий досвід виступів у бундеслізі. Цей досвід буде корисним. Але в наш час чимало інформації про потенційних суперників можна знайти в Інтернеті.

– Три поспіль матчі зіграєте на нових аренах: зі збірною у Києві та Львові, з «Карпатами» – в Одесі...
 –  Справді, пощастило! Хочеться розпочати лік матчів на цих стадіонах-красенях із перемог. У Львові збірна України раніше лише перемагала – у всіх шести матчах. Було б добре продовжити цю традицію і в грі проти австрійців. Звичайно, за палкої підтримки львівських уболівальників.

газета «Високий замок»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.