Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
|
2028
1

Артем СКОРОХОД: «Кожен мiг поборотися за нагороди»

Тренер збірної України з фехтування - про виступ команди на Чемпіонаті світу

Артем СКОРОХОД: «Кожен мiг поборотися за нагороди»
На чемпiонатi свiту з фехтування, який закiнчився в iталiйськiй Катанiї, українськi спортсмени здобули лише двi медалi -- одну в командних i одну в особистих змаганнях.

У жiночiй шаблi Ольга Харлан здобула бронзову медаль. А наша легендарна жiноча четвiрка - Олена Хомрова, Галина Пундик, Ольга Харлан та Ольга Жовнiр - у командних змагання виборола «срiбло», поступившись у фiналi збiрнiй Росiї (45:43). Враженнями вiд цього чемпiонату свiту з кореспондентом «Експресу » подiлився  тренер нашої збiрної та особистий наставник Ольги Харлан -- Артем Скороход.

- Чи задоволенi ви двома нагородами?
- Не дуже. Для команди цього замало. Ми розраховували на бiльше. Та ж Яна Шем'якiна претендувала на медаль, але... Та на всiх ми покладали надiї, кожен мiг поборотися за нагороди.
Цей чемпiонат свiту вiдбувався в Iталiї, мiсцевi спортсмени виступали на шаленому куражi. Що й казати, у першi три днi змагань вони здобули три золотi нагороди.
На минулому чемпiонатi свiту ми мали три медалi, тодi «бронзу» здобула Олена Хомрова, але цього року вона поступилася вже в 1/32 фiналу. Моя пiдопiчна Ольга Харлан торiк була другою, тепер третя. Загалом цей чемпiонат свiту був важчий за попереднiй, бо ж маємо передолiмпiйський рiк, всi стараються здобути перепустку на Iгри. До того ж у боротьбу за медалi втрутились iталiйцi.

- Ольга Харлан задоволена своєю «бронзою»?
- Хотiлося бiльшого. Протягом сезону вона вже зустрiчалась iз росiянкою Великою, перемагала її. Ми переглянули багато вiдео з виступу цiєї спортсменки, готувались, але... Ми бiльше були налаштованi на те, що доведеться фехтувати з американкою, та нам трапилась росiянка.

- Чи здобула Ольга перепустку на Олiмпiаду?
- Першi 12 спортсменок свiтового рейтингу вже можуть готуватися до Олiмпiади. Ольга одна з них. Та попереду у нас ще три старти, де можна здобути перепустку на Iгри. I один iз них -- командний чемпiонат свiту з жiночої шаблi i чоловiчої шпаги -- прийматиме Київ. Тож маємо великi шанси здобути достатню кiлькiсть лiцензiй.

- В Iталiї суддi українцiв не утискали?
- Трiшки. Скажу так: вони не давали перемогти. У таких випадках слiд фехтувати тiльки на лiхтар. Коли лiхтар загорiвся, жоден суддя вже нiчого не зможе вдiяти. А коли боротьба рiвна, покладатися на суддiвську прихильнiсть нам не доводиться.

Максим КАЧУРІВСЬКИЙ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин получил высокое признание за невероятный перфоманс в игре с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 10:51 3
Лунин получил высокое признание за невероятный перфоманс в игре с Ман Сити

Украинец попал в символическую команду недели Лиги чемпионов от WhoScored и SofaScore

ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию
Хоккей | 18 апреля 2024, 16:46 11
ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию

Украинские хоккеисты забросили 7 шайб

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.