Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
7157
37

Пьерлуиджи КОЛЛИНА: Всегда буду отстаивать своих подопечных

Куратор украинского судейского корпуса провел пресс-конференцию для СМИ

Пьерлуиджи КОЛЛИНА: Всегда буду отстаивать своих подопечных

У вівторок, 8 листопада, в Будинку футболу відбулось чергове засідання «Футбольного прес-клубу». Із журналістами спілкувався куратор системи арбітражу в українському футболі П’єрлуїджі Колліна. Співрозмовники порушили багато актуальних тем, під час обговорення яких, зокрема, були підбиті підсумки роботи вітчизняних рефері в першій половині попереднього сезону.

Робота над помилками

Коментуючи зауваження на адресу українських суддів, які час від часу з’являються у ЗМІ, італійський фахівець ще раз підкреслив: зробити роботу служителів Феміди абсолютно безпомилковою неможливо. «Наше завдання − шляхом наполегливої праці, застосувань певних нововведень підвищувати якість арбітражу і тим самим зменшувати кількість промахів. І в цьому сенсі ситуація поліпшується», − наголосив Колліна.

Вихідні як покарання

«Невдалі дії футболістів у більшості випадків не заважають їм за тиждень знову виходити на поле, тоді як мої підопічні знають: за аналогічну провину їх очікує покарання у вигляді зайвих вихідних, − зазначив італієць. − Наприклад, Сергія Бойко я вважаю дуже кваліфікованим і перспективним арбітром, але він припустився помилок у зустрічі «Карпати» − «Іллічівець», а значить, точно не працюватиме на іграх наступного туру. Правила − однакові для всіх».

Необґрунтовані претензії

Куратор вкотре підтвердив, що завжди готовий до контакту з журналістами, і розцінює їхні претензії щодо надмірної закритості суддівського корпусу як необґрунтовані. «Практика брати інтерв’ю у гравців лише після узгодження цього питання із прес-службою чи керівництвом клуба поширена по всій Європі. Тож і наше бажання захистити арбітрів, відгородити їх від зайвої уваги з боку преси є цілком природною», − зауважив Колліна, згадавши свого колегу та співвітчизника Роберто Розетті, котрий, керуючи суддівським департаментом Російського футбольного союзу, дотримується аналогічних поглядів.

Доцільність виховної роботи

Під час плідної та конструктивної бесіди учасники прес-клубу говорили про необхідність введення більш жорстких санкцій по відношенню до футболістів, які порушують принципи Fair Play. «Упродовж першого кола поточного чемпіонату арбітри показали 46 червоних карток − більше, ніж за весь попередній сезон. Тобто робота з нашого боку ведеться, але й тренери мають належним чином виховувати гравців, тому що численні вилучення тільки шкодять справі, − розставив акценти Колліна. − Не варто забувати й про необачні та безпідставні звинувачення на адресу суддів, котрі іноді дозволяють себе окремі наставники. Мені не прийнятні подібні випадки, і я завжди відстоюватиму інтереси своїх підопічних».

Ціна спільних зусиль

Фахівець із зацікавленістю заслуховував пропозиції журналістів, обговорював технічні нюанси показу матчів з працівниками телебачення, надавав свої коментарі щодо спірних епізодів і висловив готовність провести для ЗМІ черговий семінар з футбольних правил. За словами куратора, тільки тісна співпраця усіх без винятку учасників процесу − гравців, тренерів, арбітрів, глядачів, мас-медіа, функціонерів − може сприяти подальшому розвитку улюбленої гри.

Корисний радіозв’язок

«Думаю, що за півтора роки я довів, що не прикриваюся своїм ім’ям і репутацією, що до своєї роботи ставлюся з усією серйозністю. Я з головою занурився в український футбол, і, вважаю, встиг гарно його вивчити. Ми багато чого зробили і здобули певні позитивні результати. Один із показових моментів − збільшення кількості молодих арбітрів, котрі вже зараз готові працювати на відповідальних матчах Прем’єр-ліги», − резюмував Колліна, який не збирається зупинятися на досягнутому. За його словами, вже з наступного року під час ігор елітного дивізіону рефері використовуватимуть радіозв’язок, який має суттєво покращити взаємодію між членами суддівської бригади.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 37
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
WILDERTIER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Darinka
Неплохо было бы,если бы г-н Коллина отстаивал соблюдение "законности" в решениях своих;) подопечных,кои на поле смеют выходить с разными трактовками одних и тех же эпизодов,да и просто,малограмотные оне..
gluckDD
по не будет радиосвязи у судей все будет херово как сейяас,хотя в нашей стране может радиосвязь усугубить судейство.Вот представте играед ДК и ШД Ахметов и Суркис одели наушники и предлагают судьям кто больше)
mafiozi250
Пьерлуиджи КОЛЛИНА: Всегда буду дрочить на честное судейство
WildStylez (ex-furiales)
Ну, по матчу с Порту даже делегат УЕФА поставил судье оценку "неуд"! В других евроматчах нытья Луческу я не видел! Ну а про уровень украинского судейства я вообще молчу...там не то что критиковать, порой нужно выбегать на поле и бить ногами судей! Благо, что после ужасного начала этого сезона, когда судьи "чудили" не по детски, судьи более-менее начали судить хорошо, особенно это касается центральных матчей...
Cortazar
WildStylez (ex-furiales)—09.11.2011 23:44
На 30+еврокубки - это что за люди?
________________________________________________________
Тут 10 в 1 Цыгане,ведь он комментирует судейство всех своих матчей,да еще успевает и другие захватывать!
WildStylez (ex-furiales)
На 30+еврокубки - это что за люди?
Cortazar
WildStylez (ex-furiales)—09.11.2011 23:33
Неужели Семин так давно ныл по поводу судейства? :D Вроде с Таврией недавно играли...
________________________________________________________
Кто-то бы был дисквалифицирован на 5 матчей в сезоне,а кто-то на 30+еврокубки...Даже до Европы смог добраться...
WildStylez (ex-furiales)
Неужели Семин так давно ныл по поводу судейства? :D Вроде с Таврией недавно играли...
Cortazar
supersonic3—09.11.2011 17:08
А эта вся пи...шь, эти эмоции, стоны только портят футбол. За комментарии судейских решений, теми кому не положено это делать должны нести ответственность.
___________________________________________________________
У нас это невозможно,т.к Цыгану придется провести весь сезон на трибунах стадиона!
Streng
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
tarakan48
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
mizu
Только ЛУЧ И Маркевич ищут виновников неудач. Остальные своих защищиют. И это правильно, по-мужски.
geco
Гнать его надо этого макаронника. В Украине судьи самые большие взяточники. А этот итальяшка их покрывает и деребанит бабло.
italia81
улутшилосьсудейство!!
SoccerFanatic
"Всегда буду отстаивать своих подопечных"
Ну вот побывал тут немного и началось... круговая порука. вот те вам, здрасте ...
supersonic3
======================
ну если объективно и программа "украинские пристрастия" и про футбол тож комментирует решения судей. С двух сторон ведется эта дурная никому ненужная война.
Я за то что бы запретить комментировать судейские решения тренерам, журналистам президентам и другим . Для этого в каждой команде должны быть ответственные лица, они уже есть, которые при необходимости и присутствии доказательств направляли жалобы и их решали. А эта вся пи...шь, эти эмоции, стоны только портят футбол. За комментарии судейских решений, теми кому не положено это делать должны нести ответственность.
Cortazar
supersonic3—09.11.2011 16:26
Я просто против того, что он говорит, что будет защищать своих судей всегда, правы он или нет. Зачем тогда спрашивать его комментарии, если так все ясно?
А вообще, я за введения современной техники в судейство, и не только радиосвязь. Без этот срач будет продолжаться вечно.
________________________________________________________
Наприклад, Сергія Бойко я вважаю дуже кваліфікованим і перспективним арбітром, але він припустився помилок у зустрічі «Карпати» − «Іллічівець», а значить, точно не працюватиме на іграх наступного туру. Правила − однакові для всіх».
И где здесь защита в неправоте?..Представь,что главу Верховного Суда США какой-то Пенисов будет вызывать на ковер и разборки?..
Hindu
LOL
завтра иду туда пить пиво )))
pub25. com. ua
Паб для болельщиков киевского Динамо. Скандально прославился после освещения в прессе некоторых атрибутов заведения.
Например, на стеклянных дверях пивной красуется запрет на его посещение «кротам», «хорькам» и «свиньям». Зверушки — в шарфах цветов «Шахтера», «Металлиста» и «Спартака». Кроме того, внутреннюю поверхность унитаза в комнате для мальчиков оклеили эмблемами ненавистных клубов, и тут же, на пол, бросили фотографию капитана «Шахтера» Дарио Срны.
В пабе проходят как прямые трансляции матчей «Динамо», так и повторы выступлений команды (для тех, кто был на стадионе и хочет пересмотреть спорные моменты сразу после игры), а также показ ретро-матчей и видеороликов ультрас «Динамо» Киев.
Фирменное пиво «Четвертак Медовое» и «Четвертак Светлое» – это одноимённые сорта Микулиницького пива.
supersonic3
=========================
Я просто против того, что он говорит, что будет защищать своих судей всегда, правы он или нет. Зачем тогда спрашивать его комментарии, если так все ясно?
А вообще, я за введения современной техники в судейство, и не только радиосвязь. Без этот срач будет продолжаться вечно.