Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 09 ноября 2011, 15:03
2659
0

Олег ЯЩУК: «Блохин приглашал в сборную, но...»

Полузащитник так и не смог сыграть за Украину

| Обновлено 09 ноября 2011, 15:03
2659
0
Олег ЯЩУК: «Блохин приглашал в сборную, но...»

Вiдомий спортсмен пережив сiм операцiй i через травму не грав у футбол аж п'ять рокiв

Український легiонер чемпiонату Бельгiї Олег Ящук уже найближчим часом може потрапити до так званого клубу Олега Блохiна. До нього входять українські футболiсти, які забивають сто голiв у вищих дивiзiонах рiзних першостей. Ящук забив уже 95-й гол i пообiцяв кореспондентовi «Експресу» , що цього сезону неодмiнно долучиться до клубу Блохiна.

- Ви увiйшли в iсторiю нашого футболу як наймолодший автор хет-трику в чемпiонатi України...

- Цi три голи i є найпам'ятнiшими у моїй кар'єрi. Їх пам'ятатиму найдовше. Менi було лише 17 рокiв. I забив я самому донецькому «Шахтарю» на його ж полi! Завдяки цьому хет-трику моя команда -- тернопiльська «Нива» - перемогла з рахунком 4:2. Пiсля того почався злет у кар'єрi. Як бачимо, нинi я вже близький до позначки сто голiв. Обiцяю, що долучуся до клубу Олега Блохiна вже цього сезону.

- За частi травми вас називають «бельгiйський пацiєнт». Як гадаєте, скiльки нинi мали б на рахунку голiв, якби не лiкарнянi?

- Я б уже давно потрапив у клуб Блохiна! Це безперечно. Загалом у кар'єрi я пережив сiм операцiй. А ще були дрiбнi  ушкодження. За моїми пiдрахунками, у своїй кар'єрi через травми я пропустив п'ять рокiв. Можна хiба припустити, скiльки голiв забив би форвард у розквiтi сил за цей час! Та що вдiєш, таке життя.

- Ви нинi маєте постiйну iгрову практику у клубi «Серкль Брюгге». Проблеми зi здоров'ям позаду?

- Якби ж то... Травми уже так набридли! Ось цього лiта я зламав гомiлковостопну кiстку, пропустив усi тренувальнi збори. Почав готуватися лише перед початком сезону. Травми нiяк вiд мене не вiдчепляться.

- Про закiнчення кар'єру не думаєте?

- Нi, скоро менi менi сповниться 34 роки. У Європi в такому вiцi не вiшають бутси на цвях. Мiй контракт iз клубом закiнчується аж за пiвтора року. Весь цей час думаю грати у футбол.

- У чемпiонатi Бельгiї обмаль ветеранiв...

- Маєте рацiю. Тут грає здебiльшого молодь. Її виховують i потiм продають за великi грошi в iншi країни. Тому-то в командi я старожил.

- Якось Олег Блохiн запрошував вас до лав нацiональної збiрної України, але за якийсь час наче вiдрiзав: «Про Ящука як збiрника можна забути»...

- Блохiн справдi мене запрошував. Пiзнiше в Українi я почув розмови, нiбито не гратиму у збiрнiй, бо маю бельгiйський паспорт. Насправдi я мав право виступати пiд синьо-жовтим прапором. Але саме тодi у мене була травма за травмою. Тож я й не мрiяв про кар'єру в збiрнiй. Тепер за наших лише вболiваю. Як i за весь український футбол. Мушу визнати, що вiн дуже прогресує. Це i не дивно, адже в Українi значно бiльше грошей у футболi, анiж у Бельгiї. I маємо результат. Що не кажiть, а українськi клуби непогано грають у єврокубках.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.