Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
1659
3

Первая лига: краткий обзор 18-го тура

Винницкая «Нива» возвращается!

Первая лига: краткий обзор 18-го тура
Безперечно, головна сенсація туру сталася у Охтирці: місцевий «Нафтовик-Укрнафта» з розгромним рахунком (0:4) поступився вінницькій «Ниві», котра до цього видала рекордну для нинішнього сезону 12-матчеву серію без перемог і лишилася свого головного тренера Олега Федорчука. У минулому турі на традиційну прес-конференцію після завершення гри прийшов 34-річний воротар команди – досвідчений екс-гравець молодіжної збірної України, бронзовий призер юнацького Євро-1994 Олег Остапенко, який фактично виконував обов’язки одного з керманичів.

В Охтирці участь у прес-конференції взяв вже спортивний директор клубу – легендарний півзахисник вінницького колективу 70-80-х років Паша Касанов (рекордсмен «Ниви» за кількістю матчів та голів), який підкреслив, що лише спостерігає за тренувальним процесом: «Хоча у нас весь попередній штаб пішов, зараз обов’язки головного тренера виконує спеціаліст з нашої ДЮСШ (ще один колишній воротар Олег Шумовицький. – Прим. авт.), а один гравець йому допомагає. Ми бачимо, як вони старанно працюють, а як буде далі, побачимо».

Тандем двох голкіперів – Шумовицького та Остапенка – вже почав давати результат. У Донецьку подоляни втримали нічию (0:0), а з Охтирки вивезли перемогу, про смак яких у Вінниці вже почали забувати, адже остання відбулася ще 6 серпня – майже три місяці тому. Щоправда, у самій Вінниці «Нива» останній раз вигравала у офіційній зустрічі ще у минулому сезоні, а у цьому чемпіонаті на власному полі набрала лише три очки завдяки трьом нічиїм – це найгірший показник серед усіх 18-ти учасників. За якимось дивним збігом обставин команда набагато краще виступає у гостях – дві перемоги та три нічиї.

Справи у подолян потроху покращуються – у трьох матчах поспіль «Нива» не пропускає голів. Та й взагалі за надійністю захисту команда поступається лише лідерам чемпіонату. А от з результативністю ситуація була дуже кепська. Можливо, після охтирської зливи забитих м’ячів (двічі «Нафтовик-Укрнафта» пропускав після майстерного виконання штрафних ударів, ще один гол – результат контратаки) вінницьких футболістів, як-то кажуть, прорве. Адже склад колективу дуже пристойний, до багатьох виконавців ще рік тому приглядалися тренери з клубів Прем’єр-ліги, а за прогнозами «Нива» мала боротися за місця у топ-п’ятірці. Хоча наразі завдання менш амбітні – якнайшвидше залишити зону вильоту.

Переконливу перемогу здобув білоцерківський «Арсенал», який ще до перерви вигравав на власному полі у «Миколаєва» з рахунком 4:0. Двома голами відзначився Євген Шупік, котрий влітку перейшов з «Олександрії», але довгий час не міг здобути місце у стартовому складі і розігрався лише у жовтні (тиждень тому він відкрив лік забитим м’ячам у зустрічі із «Зіркою»). Ще по разу гостей засмутили Олександр Лебединець та Дмитро Проневич, а у другому таймі Сергій Степанчук встановив остаточний рахунок – 5:0. Миколаївці вдруге поспіль зазнали розгрому, а взагалі це вже їх четверта поразка з великим рахунком у сезоні – і найболючіша.

Завдяки трьом очкам, здобутим у протистоянні з аутсайдером, команда Ігоря Артимовича зробила крок угору в турнірній таблиці, залишивши за спиною «Севастополь». Команда Сергія Пучкова, який не так давно повернувся на тренерський місток, вдруге поспіль зіграла унічию: тиждень тому втратила два очки під час приїзду «Буковини», а цього разу – «Кримтеплиці». Більше того – все йшло до перемоги гостей, адже вони вели у рахунку 1:0 після голу Романа Свінціцького (відзначився на 15-й хвилині), а на 77-й господарі поля залишилися у меншості, коли було вилучено захисника Олега Шандрука. До честі севастопольців – навіть поступаючись у кількості гравців, вони боролися до кінця і у компенсований час Юрій Плешаков відновив рівновагу.

Дистанція між дуетом лідерів («Говерла-Закарпаття» за рахунок двох голів Лаші Джакобія виграла у «Зірки» – 2:0, а «Металург» з таким же рахунком здолав на виїзді «Титан») та «Севастополем» збільшилась до 11 очок. Але кримчани не збираються складати зброю. Сергій Пучков навіть навів приклад боротьби між «Динамо» та «Шахтарем», котрі іноді демонструють справжні дива, наздоганяючи один одного: «Ви всі бачили, як команди в такі періоди змінюються буквально на очах і демонструють бійцівські якості. Вважаю, що результат, який порадує наших вболівальників, не за горами. Ми зробимо все, щоб скоротити відставання ще до перерви у чемпіонаті».

Судячи з усього, у наступному турі «Говерлу-Закарпаття» у Севастополі очікує дуже «теплий» прийом на футбольному полі. За великим рахунком, це останній шанс кримчан втриматись у боротьбі за дві путівки до елітного дивізіону.

В Бурштині, де «Енергетик» догравав матч з «Одесою», маючи на полі лише дев’ятьох виконавців (ще двох вилучив київський арбітр Олексій Драчов), перервав свою гольову засуху кращий снайпер чемпіонату – екс-форвард національної збірної України Олександр Косирін. Останній його результативний удар було зафіксовано ще 11 вересня – і також у виїзній грі на Західній Україні (одесити розгромили «Львів» – 4:1). З тієї пори, до речі, не перемагала і його команда, а ця серія зупинилася на відмітці у сім матчів (п’ятий показник сезону).

А львів’яни зазнали вже дев’ятої поразки поспіль – вони не набирають очок з 4 вересня, коли аутсайдер першої ліги вдома сенсаційно переміг «Говерлу-Закарпаття» (1:0). З того часу галицький клуб не раз міг припинити існування, але знайшлись зацікавлені особи, які підставили йому плече...

pfl.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Полузащитник Лацио в свое время мог оказаться в Динамо
Футбол | 23 апреля 2024, 18:44 0
Полузащитник Лацио в свое время мог оказаться в Динамо

Яков Башич поделился интересной историей о карьере своего брата-близнеца Томы Башича

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 28
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Василий алибабаевич
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
micha(ZAKARPATTJA)
Говерла має виграти у Севаса
walnoa
У тренера «Буковини» Вадима Зайця стріляли помилково – Микола Харабара
У тренера «Буковини» Вадима Зайця стріляли помилково. Про це повідомив начальник управління МВС України в Чернівецькій області генерал міліції Микола Харабара.
Згідно з оприлюдненою ним інформацією, зловмисники прийняли його за бізнесмена, у котрого такий же автомобіль та номерні знаки.
- Вадима Зайця переплутали з підприємцем, який заборгував чернівчанці гроші, - розповідає Микола Харабара. – Справа в тому, що в них однакові автомобілі «БМВ-Х5» сірого кольору. Номерні знаки там теж майже однакові. Відрізняються однією літерою вкінці.
Жінка, котра найняла людей, щоб полякати підприємця-боржника, сказала виконавцям, що підприємець буде в тому районі. За збігом обставин там опинився тренер «Буковини».
За словами Миколи Харабари, зловмисників було двоє. Це чернівчанин та мешканець Хотинського району. Вони 1982 та 1987 років народження. Ніде не працювали і вже мали судимості за розбій та крадіжку. Вже з’ясували їхню причетність до побиття ще одного підприємця. Якщзо фігурантів даної справи визнають винними, то їм загрожує ув’язнення на термін до 15 років. Жінка, котра замовила напад та виконавці наразі знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.