Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1038
0

Валерий ФЕДОРЧУК: «Цифры в футбол не играют»

Футболисты «Кривбасса» не интересуются статистикой

Валерий ФЕДОРЧУК: «Цифры в футбол не играют»
Валерий Федорчук
Після поразки в кубковому матчі в Донецьку від «Металурга», «Кривбас» розпочав підготовку до заключного матчу першого кола національного чемпіонату, який підопічні Юрія Максимова зіграють в неділю у гостях проти столичного «Арсеналу». Перед сьогоднішнім тренуванням Валерій Федорчук відповів на питання прес-служби клубу.

– Валерію, напевне, настрій у тебе та твоїх партнерів після кубкової поразки не найкращий?
– Тішитися немає з чого. Тим більше, що програли ми, як то кажуть, без варіантів.

– Це була невдала гра «Кривбасу», чи просто вам не вистачило фарту?
– Я б сказав, що і одне, і друге. Гра не склалася з самого початку. Пропустили швидкий гол, який звичайно не найкращим чином вплинув на нас. Однак ми все ж зуміли забити: Бартуловіч подав зі штрафного на ближню стійку, і я переправив м’яч у сітку. Але арбітри зафіксували положення «поза грою». Буду відвертим, я так і не зрозумів, де вони там побачили офсайд. Мені й одразу після гри телефонували друзі і казали, що гол ми забили чистий. Думаю, якби суддя його зарахував, все б склалося по-іншому. А так ми ще й пропустили м’яч у роздягальню. Самі розумієте, що відіграти 0:2 у гостях – завдання надскладне.

– Тим не менше, другу половину «Кривбас» почав досить активно і був близький, щоб щонайменше скоротити відставання до мінімуму.
– Ми й не мали наміру передчасно припиняти боротьбу, не той характер у нинішнього «Кривбасу». Знову ж таки, забий Самодін гол, все ще б можна було виправити. Але він не забив, а за кілька хвилин «Металург» провів третій м’яч. Причому гол був зовсім не обов’язковий. Ми самі собі його привезли. Після цього гру можна було припиняти. Але я б не став робити з цієї поразки трагедії. Добре, що ми її зазнали в кубковій грі, а не в чемпіонаті. Для нас пріоритетним турніром є Прем’єр-ліга.

– Наступна гра вже в неділю проти «Арсенала», прямого конкурента «Кривбаса» в зоні єврокубків. Як прийнято казати в подібних ситуаціях, це буде гра за шість очок.
– Так, «Арсенал» наразі йде четвертим, а ми сьомими. Однак нас, як і «Дніпро» та «Ворсклу», від «Арсенала» відділяє лише два очки. Тож в разі перемоги ми після першого кола в турнірній таблиці будемо вище. А коли врахувати, що «Дніпро» в цьому турі грає у Львові, а «Ворскла» у Харкові, то в нас є хороші шанси завершити перше коло на четвертому місці. Думаю, це було б не поганим результатом і до того ж додало б нашій команді впевненості у своїх силах.

– Між іншим, про впевненість. Чи не втратив її «Кривбас» після останніх матчів – дві поразки від «Металурга» без забитих голів, а між ними домашня нічия з «Карпатами»? А можливо, у грі команди настав спад?
– Я так не вважаю. З «Металургом» ми двічі грали в Донецьку. В матчі чемпіонату у нас не було в складі одразу чотирьох гравців основи, а гол ми пропустили з пенальті. Про кубкову гру ми вже говорили. Що ж до «Карпат», то саме в цій зустрічі, щоправда тільки в першому таймі, як на мене, ми показали нашу кращу гру цього сезону. Тому я б не став говорити про якийсь спад форми чи ігрову кризу в команді. Вірю, що ці невдачі, а особливо кубкові 0:4 нас всіх добряче по-спортивному розізлять, і ми зуміємо в Києві взяти три очки.

– «Арсенал», між іншим, цього сезону вдома грає набагато гірше, ніж у гостях. Це додасть тобі і твоїм партнерам віри в перемогу?
– Ми в статистику особливо не заглядаємо. Зрештою, у футбол грають не цифри. А «Арсенал» цього сезону, де б він не грав, дуже серйозний суперник для всіх. Однак коли ми зіграємо в свою гру, то зможемо не лише показати той футбол, якого від нас чекають наші вболівальники, а й здобути три очки і закріпитися у верхній частині турнірної таблиці. Та й фанатів наших дуже хочеться потішити виграшем, бо ми потроху починаємо ставати їхніми боржниками. Так що в неділю будемо грати тільки з думкою про перемогу.

Прес-служба ФК Кривбас
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.