Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
12094
5

Виталий КВАРЦЯНЫЙ: «Аппиа еще к нам вернется»

«Волынь» – «Арсенал» – 1:0. Послематчевая пресс-конференция

Виталий КВАРЦЯНЫЙ: «Аппиа еще к нам вернется»

Віталій Кварцяний (головний тренер «Волині»):

- Гра вийшла, як ми і думали, дуже напруженою. Мені непросто було перелаштувати футболістів на більш відповідальну гру в обороні. Ми завжди грали більш конструктивно, хотіли атакувати. Нині кваліфікація гравців не дозволяє цього зробити. На початку гри діяли не надто активно. У нас мало креативних гравців, які б брали гру на себе і виконували техніко-тактичні дії. Але в цілому відповідальність за матч лежала на футболістах на полі. Ми дуже багато працювали з ними у тактичному плані. Водили гравців за руки, де, хто і куди може відійти. Хто підбирає у них м’ячі. Розповіли буквально все. І сьогодні перед грою також збирались з цього приводу. І команда з відповідальністю віднеслась до цього матчу. Не було якості від деяких футболістів, я очікував більшого. Але з-за зібраної, інтенсивної гри в обороні ми трішки не встигали. Ми перекрили все і у команди суперника не було шансів створити гольовий момент. Була напруга, бо рахунок був слизький. І він до кінця матчу тримав у напрузі глядачів на стадіоні. Дивлячись у майбутнє, я побачив, що у команди є тактичний резерв. Ми повинні були забити ще декілька м’ячів, але добре зіграв воротар «Арсеналу» і дуже не правильно Пічкур поставився до деяких гольових моментів. Він бездарно втрачав м’ячі. Таких передач, які він дав, коли забив Гобер, повинно було бути ще дві чи три. Він часто пуляв м’ячі не туди, десь загубився. В цілому те, що ми планували, майже вийшло. Хотілось б більш якісної роботи з м’ячем і більш масштабних моментів в атаці. Але в цілому ми задоволені.

- Віталій Володимирович, чи надовго вибув Скоба?
- У нього проблеми з меніском. В цьому році він грати вже не буде. Йому зробили операцію. Я телефонував йому, казав, що все добре. Так буває – одні виліковуються, інші випадають.

- Розкажіть детальніше, що трапилося з Аппіа?
- У нас не було виходу. Не було ким грати навіть проти «Динамо». Зараз з новими гравцями також потрібно працювати, відновлювати і виходити на інший рівень. Стевановіча і Дрпіча потрібно до кінця розібрати. Ми за них гроші не платили нікому. Щоб ніхто не думав, що ми великі трансфери робимо. Ми сказали агентам, що їх безкоштовно візьмемо. А якщо покажуть себе до нового року, то ми будемо вести серйозну розмову. Те ж саме з Аппіа. Після одного тренування я відразу побачив, що у нього дуже висока кваліфікація. Він молодший за Тимощука на один рік. Толя у 32 роки в підкатах, ви бачили, як грає. Дуже здорово! У відборі грає. А тут я цього не побачив. Я сказав агенту, щоб передав йому, аби грав у відборі. Потрібно швидко відбирати м’яч, підкати робити. В українському футболі багато боротьби, а вже потім потрібна кваліфікація. Бо якщо поступився м’ячем – значить програв. Аппіа - гравець для створення, але щоб створити, треба забрати м’яч. Він сказав, що йому сподобалось і він підготовиться і потім приїде. Я навіть не хотів говорити з ним за умови. У нас є такі гравці, як Карасюк, Приндета – вони якщо не зіграють, то, принаймні, будуть боротися. Тому от такі нюанси з Аппіа. Футболіст хороший, але сьогодні нам треба боротись. Налаштувати психіку футболістів. Агресію.

- У «Волині» була тривала смуга без перемог. Попереду важлива гра з «Дніпром», наскільки для вас важливий кубок?
- Кубок звичайно важливий. Це іспит з сильними командами. Це ударний ігровий метод. Виграв – проходиш далі. Треба сконцентруватись і в цьому поєдинку віддати двісті відсотків сил. А нині нам важливо їх відновити після цієї гри. Вже Майкон вийде. Ми будемо серйозно грати.

- Після матчу з «Карпатами» ви казали, що вони вже дійшли до ручки. Ви не вважаєте, що в такій ситуації перебувала «Волинь»?
- Для мене головне старатись повернути спортивну агресію. Колективну командну гру. Відповідальність за результат. Це все у нас плавало. Та команда працювала з бажанням. Ми раді, що нам вдається це робити. Поки ще немає швидких, індивідуальних гравців, тому у зимовий трансферний період будемо серйозно над цим працювати.

Леонід Кучук (головний тренер «Арсеналу»):

- Гра складалась з двох таймів. Якщо в першому ми не пускали команду суперника, то в другому ми погано пресингували, програли підбір м’яча і погано грали у відборі. Пропустили і могли ще пропустити. У «Волині» були моменти ще забити. І всі небезпечні моменти виникали зі стандартів.

- Склалося враження, що ви приїхали за нічиєю?
- Ні. Немає сенсу їхати за нічиєю. Приїдеш за нічиєю – обов’язково програєш. Не можна давати супернику нав’язувати свою гру. Він нам її все ж таки нав’язав – силову, верхом, плюс ми програли підбори.

- Вважаєте, «Волинь» перемогла по грі?
- «Волинь» відтиснула нас. Ми почали просідати. Цього не можна робити.

- З чим пов’язана заміна Флореску, адже він виглядав непогано?
- Щоб він не заробив червону. Я вирішив поберегти нерви гравця. Флореску занадто емоційно грав.

fc.volyn.net

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Comandante
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Самый Главный Гость
...обещал вернуться с банкой бананового варенья и арахисовыми плюшками...
shootert
Глупо простаивать аж до зимы , лучше бы себе новую команду искал .
shootert
И когда он вернется ? Зимой чтоли ?
Krabat
Аппиа?
"Он улетел, но обещал вернуться" (с)