Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1278
5

Болельщики Стали встретились с руководством ПФЛ и ФФУ

Фанатов беспокоят судейские решения не в пользу их любимой команды

Болельщики Стали встретились с руководством ПФЛ и ФФУ
Милетий Бальчос
Сьогодні у приміщенні Федерації футболу України відбулася робоча зустріч за участю президента ПФЛ Мілетія Бальчоса, віце-президента ФФУ Анатолія Біденка, заступника голови Комітету професіонального футболу Віктора Дерда та уболівальників команди «Сталь» Дніпродзержинськ - Артема Дідуха, Станіслава Васильовича Коломійця та Сергія Череватіна, які входять до ініціативної групи, що наразі занепокоєна якістю арбітражу у матчах, в яких бере участь «Сталь». Свій візит уболівальники пояснюють упередженим, нібито, суддівством на користь суперників «Сталі», що заважає їхній команді піднятися до лідерів змагань серед команд другої ліги.

Мілетій Бальчос зазначив, що наразі Комітет арбітрів отримав для розгляду диск із фрагментами запису матчу 13-го туру «Сталь» - «Авангард», який, власне, став наріжним каменем для клубу. Зокрема, запис містить 38 (!!!) епізодів, які, на думку клубу, свідчать про помилки арбітрів. Крім цього, Бальчос розповів уболівальникам про порядок спілкування з Комітетом арбітрів, акцентувавши увагу на тому, що клубам-учасникам змагань заборонено у будь-який спосіб втручатися у діяльність цього комітету згідно з правилами ФІФА, УЄФА та, відповідно, ФФУ.

«Ми розуміємо, що футбол існує, насамперед, для вболівальників», - зазначив президент ПФЛ, - «Проте, будь-який спосіб втручання у діяльність Комітету арбітрів суперечить Конвенції УЄФА з організації арбітражу в національних асоціаціях та Декларації про приєднання ФФУ до вказаної Конвенції».

У розмові з представниками ініціативної групи, беручи до уваги специфіку роботи Комітету арбітрів, пан Біденко пообіцяв проаналізувати все, що пов’язано зі грою команди та подіями навколо неї.

Варто додати, що Професіональна футбольна ліга отримала листа-відповідь пана Колліни на лист ПФЛ стосовно розгляду спірних епізодів матчу «Сталь» - «Авангард». Далі цитуємо: «… той факт, що клуб надсилає 38 епізодів, щоб засвідчити помилки арбітрів, змушує мене думати про упередженість з боку Клуба, а отже, це дещо, що не заслуговує уваги. Незважаючи на це, ми ретельно проаналізуємо події та надамо Вам роз’яснення з цього приводу».

Куратор системи арбітражу у футболі України не раз наголошував на тому, що відповідальність за підготовку, призначення та оцінку якості роботи арбітрів цілком і повністю лежить на самому Комітеті арбітрів, який є незалежним органом. Тому спроби вплинути на його діяльність сприймаються як тиск на арбітрів. Крім цього, між ПФЛ та Комітетом арбітрів налагоджено тісну співпрацю у контексті дій арбітрів у матчах чемпіонатів серед команд першої та другої ліг.

pfl.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Прощайте, еврокубки? Похоже, Днепр-1 отказывается от прежних амбиций
Футбол | 27 апреля 2024, 10:28 23
Прощайте, еврокубки? Похоже, Днепр-1 отказывается от прежних амбиций

Год назад команда рвалась в ЛЧ, а сейчас может и вовсе остаться без континентальных турниров

Анчелотти признался, сможет ли Куртуа сыграть в ЛЧ против Баварии
Футбол | 27 апреля 2024, 22:51 0
Анчелотти признался, сможет ли Куртуа сыграть в ЛЧ против Баварии

Бельгийский вратарь восстановился от травмы

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tyomych
на сайте Стали есть видеообзор с несколькими спорными эпизодами
DDDey
интересно посмотреть было эти 38 эпизодов.
keshmann
На Майдансе засудили,фк Сталь команду тоже,байдарочников тоже...
keshmann
Согласен - достали уже!!!
tyomych
наконец-то! а то этот беспредел заепал!