Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 15 октября 2011, 12:15
7335
6

Найсильніша людина України-2011. День перший

Після першого дня турніру року для богатирів лідерство поділяють Олександр Лашин і Віктор Юрченко.

| Обновлено 15 октября 2011, 12:15
7335
6
Найсильніша людина України-2011. День перший

Ось і прийшов час головного богатирського турніру 2011 року! Упродовж сезону найсильніші атлети держави  змагалися у різних турнірах, за підсумками яких Професіональна Ліга стронгменів України відібрала десятку найкращих богатирів, котрі й сперечаються за звання  Найсильнішої  людини  України. Число «десять» традиційне для вирішального змагання року.  Рішенням правління богатирської організації на чолі із дворазовим володарем титулу «Найсильніша людина світу» Василем  Вірастюком  та  віце-президентом ПЛСУ Кирилом Чуприніним  «ліцензію» на фінал  отримали такі атлети:

-        Олександр Лашин з Маріуполя, чинний володар титулу «Найсильніша Людина України», володар такого ж  титулу 2008 року;


-        Віктор Юрченко з Черкас, дворазовий віце-чемпіон  цього змагання; 


-        Олександр Пеканов з Чернігова, світовий  рекордсмен у богатирській тязі;


-        Віталій Міхеєв з Вишневого, що під Києвом,  бронзовий   призер минулорічного турніру «Найсильніша людина-2010»,

   а також  атлети, котрі  набрали достатньо рейтингових очок  у турнірах Професіональної Ліги стронгменів України впродовж року:

-        Дмитро Тишецький та Євген Стахурський з Черкас, Борис Курбатський  з Макіївки,  львів’янин  Володимир Рекша  та  чернівчанин  Павло  Костенюк. «Вайлд-кард» отримав Максим Гавриленко з Макіївки.  

Через травму не зміг  взяти участі у цьогорічному фіналі  віце-чемпіон «Найсильнішої людини -2010» киянин Сергій Конюшок, котрий активно долучився  до організації турніру. 

Цього року  турнір  відбувається  упродовж двох днів. Розпочалися змагання 14 жовтня,  у святковий день – Покрови Пресвятої Богородиці. Як влучно зауважив на відкритті Василь Вірастюк,  свято було потрійним: цього дня Гостомель, що під Києвом,  відзначав День селища, об’єднаний  з 99-ою річницею з дня заснування місцевого склозаводу, перед  центральним входом якого й розгорнувся змагальний  майданчик, а доповнювало унікальний «тріумвірат-фест» власне саме свято богатирської сили!  До речі, другий день фіналу відбудеться сьогодні  у виставковому комплексі  парку імені Пушкіна у Києві.

А  розпочалися змагання з естафети, в якій на першому етапі потрібно було пронести коромисло вагою 360 кг,  на другому ж – п’ять разів перекинути колесо від «Білаза» (вага – 380 кг). Швидше за інших з цим завданням впорався Віктор Юрченко. Величезне бажання 31-річного атлета вперше у кар’єрі здобути титул «Найсильнішого»  очевидне  – Віктор почав реалізовувати свої плани одразу зі старту. Чинний чемпіон Олександр Лашин програв йому лише бал. Непогано розпочали виступ Борис Курбатський та Олександр Пеканов, котрі посіли третє і четверте місця відповідно. «Бронзовий» богатир України-2010 Віталій Міхеєв замкнув чільну шістку.


Найсильніша   людина України -2011. Вправа 1. ЕСТАФЕТА (перенесення коромисла вагою 360 кг на дистанцію 20 метрів + перевертання на 5 разів колеса вагою 380 кг. Ліміт часу – 90 сек.) Технічні результати.

1.     Віктор Юрченко – 42,28 сек.

2.     Олександр Лашин – 46,10

3.     Борис Курбатський – 53,75

4.     Олександр Пеканов – 55,88

5.     Павло Костенюк – 56,03

6.     Віталій Міхеєв   - 1:07,78 

У другій вправі атлети тягнули бензовоз вагою 15 тон на дистанцію 20 метрів. Вправу, в якій важливо розігнати махину, утримуючи високий темп, краще за інший виконав Олександр Лашин.  На руку чемпіону зіграло те, що Віктор Юрченко показав ідентичний, до сотих секунди,  результат зі своїм учнем Дмитром Тишецьким! Таке трапляється у богатирських змаганнях дуже рідко. За рахунок поділу очок  між конкурентами Лашин не лише відіграв один бал, а й вийшов на пів очка вперед. Гарного показника досяг інший учень Юрченка – наймолодший учасник турніру,  20-річний Євген Стахурський – 21.47 секунди. Взагалі,  результати першої шістки вклалися трохи більше,  ніж у пів секунди! Часова різниця між першим і шостим місцем склала всього лише 0,60 секунди! Дуже висока щільність результатів підтверджує запеклість боротьбі і добру форму спортсменів.


Найсильніша   людина України -2011. Вправа 2. «ТРАК-ПУЛ» (перетягування вантажівки вагою 20 тон. Ліміт часу – 60 сек.) Технічні результати.

1.     Лашин – 21,59 сек.

2-3. Юрченко, Тишецький – 21,69

4. Стахурський – 21,47

5. Курбатський – 22,09

6. Пеканов – 22,19

Вправа «номер 3» - підйом 90-кілограмової гантелі «Дамбл» - символічна дисципліна для світового стронгмену. Фаворитом у цьому силовому компоненті вважається Олександр Лашин,  котрий торік зумів 9 разів підняти гантель, встановивши рекорд України. Цього разу глядачі жадали  перевершення досягнення. Високу планку підняв Володимир Рекша. Львів’янин, котрий важить  всього лиш 92 кілограми,   8 разів зафіксував практично свою ж власну вагу над головою. Те, що колишній важкоатлет (чотирьохразовий чемпіон України у цьому виді спорту),  успішно підіймав снаряд на тренуванні,  знали всі, однак показати такий вражаючий результат на турнірі Рекші вдалося вперше. Досягнення галичанина одноосібно залишалося  на першій позиції аж до фінішу дисципліни: Пеканов зумів підняти гантель 5 разів, Юрченко – 6 (двічі Вікторові не вдавалося фіксувати снаряд над головою, хоч він був близьким до цього). Врешті, останнім  у сектор вийшов Олександр Лашин, котрий у хорошому темпі дійшов до цифри «вісім», однак не зумів випрямити руку у дев’ятій спробі, а відтак розділив першу сходинку з легшим від себе на 80 (!) кілограмів Рекшою. Після закінчення вправи  «Давид і Голіаф» сучасного багатоборства – Рекша і Лашин, піднявши руки один одного догори, в один голос  пообіцяли вболівальникам наступного разу піднатужитися і  таки побити чинний український рекорд. Після трьох вправ Олександр Лашин на 2 очки випереджав Віктора Юрченка, а Олександр Пеканов лише пів балу програвав Борису Курбатському, котрий на 2 рази менше за атлета з Чернігова підняв гантель.


Найсильніша   людина України -2011. Вправа 3. «Дамбл» (підйом гантелі вагою 90 кг – на максимальну кількість разів. Ліміт часу –  90 сек.) Технічні результати.

1-2. Лашин, Рекша – 8 підйомів

3. Юрченко – 6

4. Пеканов – 5

5-6. Міхеєв, Курбатський – по 3

Темп заключної вправи першого дня задав  Євген Стахурський, котрий, як і Дмитро Тишецький та Павло Костенюк, тактично відмовився від підйому гантелі, вирішивши зекономити сили (щоправда, велике питання -  чи хлопці зуміють відновити втрачені бали у наступних дисциплінах). 20-річний черкащанин прокрутив «Карусель Конана» більш як  2 кола (17 секторів, коло – 8 секторів). Ніхто так і не зумів наблизитися до цього результату. Програв своєму учневі й Юрченко, однак його це аж ніяк не засмутило і не лише через тренерську радість за вихованця. Завдяки Курбатському, котрий, як і Юрченко, зумів пройти довшу дистанцію за Лашина, атлет із Черкас відіграв 2 бали у маріупольця  і розділив із ним лідерство  у загальному заліку.  


Найсильніша   людина України -2011. Вправа 4. КАРУСЕЛЬ КОНАНА (перенесення на руках каруселі вагою 350 кг)

1.     Стахурський – 17 секторів, 89 см

2.     Юрченко – 14 секторів, 96 см

3.     Курбатський – 11 секторів, 96 см

4.     Лашин – 10 секторів, 56 см

5.     Тишецький – 9 секторів, 88 см

6.     Рекша – 8 секторів, 49 см

Після чотирьох вправ маємо парочку інтриг: Лашин і Юрченко йдуть ніздря і в ніздрю. Відтак можна легко спрогнозувати, що доля престижного титулу буде вирішена  в їхньому протистоянні (якщо, звісно, не трапиться чогось екстраординарного).  Привертає увагу успішний виступ Курбатського, котрий впевнено закріпив за собою третє місце: якщо 39-річному атлету з Макіївки вдасться втриматися на зайнятій позицій, це принесе йому найбільший успіх у кар’єрі – поки що Борису  вдавалося брати «призи» лише в етапних турнірах, однак не у фінальному змаганні. Проте  радіти макіївчанину ще зарано. Незважаючи на відставання у 7,5 бала, Пеканов не сказав свого останнього слова на турнірі. Попереду – богатирська тяга й  кулі, в яких Олександр може обіграти всіх. В такому разі доля «бронзи»  буде залежати від того, як виступить у козирних для Пеканова дисциплінах Курбатський,  і чи не втратить занадто багато очок в інших двох дисциплінах сам  Пеканов. Плюс сюрпризів варто чекати від талановитих атлетів із Черкас, того ж  Рекші та Міхеєва, котрий  прагне реабілітуватися за провал у перший день. Одне слово,  сьогодні на нас чекає надзвичайно цікава розв’язка трилера під  назвою «Найсильніша людина України». На власні очі змагання стронгменів можна буде побачити у виставковому павільйоні «АККО - Інтернешнл» у столичному Парку імені Пушкіна (початок – о 16.00).  Завтра атлети сперечатимуться в наступних  вправах: «Прогулянка фермера» (перенесення двох валіз вагою 150 кг на максимальну відстань),   «Лог-ліфт» (підйом залізної колоди над головою. Вибір ваги – за правилами важкої атлетики,  в атлета  – три спроби, вагу він вибирає сам. Початкова вага - 130 кілограмів), «Богатирська тяга» (підйом платформи з авто вагою на руки 300 кг - на максимальну кількість разів) та «Манхуд стоунз» (перекидання куль вагою 180 кг і 150 кг через перекладину на висоті 130 см на кількість разів. Ліміт на виконання –  60 секунд). Хай переможе найсильніший!

Найсильніша людина України – 2011

ЗАГАЛЬНИЙ ЗАЛІК (після 4-х вправ):

1-2. Олександр Лашин, Віктор Юрченко – 35.5 очка

3.  Борис Курбатський – 27,5

4. Олександр Пеканов – 20

5. Володимир Рекша – 19,5

6-7. Євген Стахурський, Дмитро Тишецький  - 18,5

8. Віталій Міхеєв -  15,5

9. Павло Костенюк  - 14

10. Максим Гавриленко – 9,5    

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
loner
такую защиту пройдут все)))) ну в плане футбола) Юрченко вообще передвигается только на машине...пешком очень мало ходит...так сказать излишки профессии(((
shootert
Да , такую защиту не один нападающий не пройдет , они бы Торреса вместе с мячом с поля выкинули .
grandfocus
вот и игралибы за сборную на евро в защите!время на подготовку ещё есть!+2 Кличка и Шева в нападении!может и не выграем ,но всех покалечим!главное же не победа ,а участие!
qclam
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
mihal67
Так они же всё и сьели бы!
valik2334
их бы на поле ) так у нас бы урожайность в разы бы повысилась )