Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Велоспорт
|
821
0

Найдорожча футболка Гончара

Наближається до екватора друга за престижністю у світі велобагатоденка "Джиро д’Італія"

Не виграв жодного із семи етапів, але, попри це, лідирує в генеральній класифікації туру провідний український гонщик Сергій Гончар, який очолює німецьку команду “Т-Мобайл”. Паоло Саволделлі з “Дискавері Ченнел” програє йому шість секунд, одинадцять – Іван Бассо з “СіЕсСі”.

Сергій Гончар не вперше приміряє на себе рожеву футболку лідера “Джиро д’Італія”. 1998 року він два дні виїжджав на старт як лідер пелетону. “Я зроблю все можливе, щоб залишатися лідером якомога довше цього року. Втім якщо доведеться пожертвувати своїми амбіціями заради команди, погоджуся”, – сказав українець в інтерв’ю RAI. 35-річний рівенчанин загалом вісім разів у своїй кар’єрі завершував другу за престижністю багатоденку світу в десятці найсильніших. Але йому жодного разу не вдавалося фінішувати переможцем у заповітній рожевій футболці, яку італійці називають Maglia Rosa. Щоправда, слід враховувати, що наш спортсмен здебільшого працював на інших. Цього ж року – навпаки, адже саме його обрали капітаном “Т-Мобайл”.

Сергій Гончар розпочав велобагатоденку із п’ятого місця в перегонах із роздільним стартом. Він програв п’ятнадцять секунд торішному тріумфатору генеральної класифікації – італійцеві Паоло Саволделлі (до речі, тут він очолює команду нашого Ярослава Поповича “Дискавері Ченнел”, а дрогобиччанин тепер інтенсивно готується до “Тур де Франс”). Другий, четвертий і шостий рівнинні етапи цьогоріч пройшли під знаком Роббі МакЮена з “Давітамон-Лотто”. Утім переможний хет-трик на першому тижні перегонів ще не означає, що австралієць завершить тур як найкращий спринтер. Одне можна сказати точно: йому вже ніяк не зможе завадити визнаний майстер блискавичного фінішу Алессандро Петаккі. Він упав і травмував коліно. Сергій Гончар завершував спринтерські етапи в основній групі. Ситуація в генеральній класифікації дещо прояснилася четвертого дня перегонів, коли спортсмени вийшли на старт першого гірського етапу. Рівенчанин гідно впорався із крутими підйомами та спусками, програвши лише дев’ять секунд відкриттю цього сезону – німцеві Штефану Шумахеру (“Герольштайнер”). Рожеву футболку український гонщик уперше одягнув після п’ятого етапу, коли разом із товаришами став другим у командній розділці, яку з рекордним часом виграли гонщики “СіЕсСі”. До речі, до побиття феноменального результату, який тримався понад двадцять років, доклав зусиль і наш Володимир Густов. Він посідає 71-ше місце в загальному заліку. Ще нижче розташувалися інші українські гонщики, які виступають у ролі грегарі, – Сергій Матвєєв із “Кераміка Панарія” (99-й) та Юрій Крівцов з AG2R(140-й).

Анна Савчик, Львівська газета

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины
Футбол | 23 апреля 2024, 19:32 12
Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины

Ожидается, что против «Реал Сосьедад» сыграет Кепа Аррисабалага

Клуб НХЛ переехал в Юту. Что случилось и какие перспективы новой команды
Хоккей | 24 апреля 2024, 15:25 11
Клуб НХЛ переехал в Юту. Что случилось и какие перспективы новой команды

Аризона Койотис на этот момент прекратила существование

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.