Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Италия
|
609
0

Продається матч...

Наразі італійський футбольний світ живе не останнім туром першості, який пройшов учора пізно ввечері, а грандіозним скандалом довкола договірних матчів

Продається матч...

Чимало керівників клубів Серії А, а також декілька провідних причетні до організації таких поєдинків.

Першою жертвою скандалу став президент Федерації футболу Італії Франко Карраро, який вирішив не чекати на закінчення розслідування й минулого понеділка подав у відставку. У четвер приклад боса наслідував віце-президент Інноченцо Мацціні. Того ж дня заяву на звільнення написав іще один іменитий винуватець скандалу, генеральний менеджер “Ювентуса” Лучано Моджі, слідом за яким те саме зробили всі члени ради директорів “Старої сеньйори”. Засідання акціонерів клубу, на якому вирішуватимуть питання про склад нової ради, відбудеться 29 червня.

Ця історія розпочалася ще у квітні, коли прокурори Рима, Туріна та Неаполя, розслідуючи футбольні махінації, відкрили справу проти виконавчого директора “Ювентуса” Антоніо Джираудо, звинувативши того у незаконних фінансових оборудках. Однак під час розслідування виявили не лише порушення, допущені у здійсненні трансферів гравців. Прослуховуючи телефонні переговори, нишпорки з’ясували, що Моджі мав тісний контакт із представниками футбольної федерації, з якими не раз обговорював можливість призначити на матч того чи іншого арбітра, який подобався керівникам “Ювентуса”.

Нині в справі, обсяг якої –  тисяча чотириста сторінок, фігурує сорок одна особа, серед них – тренер збірної Італії Марчелло Ліппі. На думку слідчих, 19 ігор чемпіонату країни в Серії А сезону-2004/2005 були договірними, причому на “Ювентус” припадає 12 із них. Зокрема, сумнівною є “чистота”  матчу клубу з “Реджиною”, який відбувся в листопаді 2004-го. Нагадаємо, що те протистояння закінчилося сенсаційною поразкою турінців із рахунком 1:2.

Під підозрою, крім “Ювентуса”, перебувають “Мілан”, “Фіорентіна”, “Лаціо”, “Парма”, “Удінезе”, “Мессіна”, “Сієна” тощо. Під пильним оком слідчих і дев’ять футбольних арбітрів, чиновники федерації, а також журналіст. Серед рефері, які зацікавили прокуратуру, є Массімо де Сантіс. Незабаром він  працюватиме на чемпіонаті світу в Німеччині. Арбітр уже заявив про свою непричетність до скандалу. “Я повністю відкритий для співпраці з органами юстиції, – стверджує він. – Мені абсолютно нічого приховувати”.

Але вже вчора Італійська футбольна федерація попросила ФІФА усунути від суддівства на першості планети Массімо де Сантіса та його асистентів – Алессандро Грізеллі та Марко Івальді.

У п’ятницю римські карабінери обшукали будівлі Італійської футбольної федерації та місцевої асоціації арбітрів, повідомляє “Інтерфакс” із посиланням на місцеві ЗМІ. Слідчі пояснили журналістам, що мають намір вилучити деякі документи, які зберігаються в цих організаціях і мають стосунок до справи.

Поки слідчі воліють не розголошувати подробиць розслідування, оскільки перевірки фактів підробок і порушень ще не завершено. Сьогодні Моджі даватиме перші показання, наразі він фігурує у справі як підозрюваний.

Л.Г., Львівська газета

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Интер в статусе чемпиона Италии отгрузил 5 мячей в ворота Фрозиноне
Футбол | 11 мая 2024, 02:23 0
ВИДЕО. Интер в статусе чемпиона Италии отгрузил 5 мячей в ворота Фрозиноне

У гостей забили: Фраттези, Арнаутович, Бьюкенен, Лаутаро Мартинес и Тюрам

Ассисты украинцев. Жирона упустила гостевую победу над Алавесом
Футбол | 10 мая 2024, 23:59 12
Ассисты украинцев. Жирона упустила гостевую победу над Алавесом

Цыганков и Довбик отметились результативными передачами

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.