Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 04 октября 2011, 10:46
3257
0

Центральный матч первого круга прошел без аншлага

Обзор 13-го тура первой лиги Украины

| Обновлено 04 октября 2011, 10:46
3257
0
Центральный матч первого круга прошел без аншлага
Головною подією ігрового дня, безперечно, була зустріч у Запоріжжі, де зустрічалися два лідери сезону у першій лізі – «Металург» та «Говерла-Закарпаття». Можна було очікувати, що у центральному двобої усього першого кола уболівальники з міста над Дніпром встановлять новий рекорд відвідуваності чемпіонату (сім тисяч глядачів на матчі 3-го туру між «Металургом» та алчевською «Сталлю»), але на «Славутич-Арену», на жаль, завітали трохи менше шести тисяч вболівальників – 5 800. А це показник, вартий потрапляння лише до топ-10.

Можливо, дався взнаки той факт, що півтора тижні тому ці ж суперники зійшлися у Запоріжжі у рамках 1/16 фіналу Кубка України («Металург» переміг – 1:0, переможний гол забив бразильський захисник Матеус), тому ще одна зустріч, хоча й у іншому турнірі, не викликала такого ажіотажу. Тим не менш, гра виявилася видовищною, адже команди, добре знаючи можливості опонента, пішли вперед без розвідки, а м’яч майже не затримувався у середині поля.

Суперники встигли обмінятися небезпечними моментами (Олександр Надь зреагував на удар Андрія Нестерова після передачі Євгена Пісоцького, а потім – на постріл Жуніора під поперечину, а Віталію Руденку довелося ліквідовувати небезпеку під час атак, на вістрі яких знаходився Сергія Кучеренко), після чого гості повели у рахунку. Це кращий бомбардир першої ліги сезону-2009/2010, Кучеренко, нагадав усім, що є майстром виконання стандартних положень – 0:1. У минулому чемпіонаті, граючи за «Оболонь», він таким чином допомагав киянам відбирати очки у «Динамо» та перемагати «Шахтар» на «Донбас Арені».

Ще до перерви Сергій Зайцев, керманич господарів, почав вносити корективи в дії своєї команди – поміняв пару опорних півзахисників, а потім кинув у бій досвідченого форварда Олексія Бєліка, який деякий час пропустив через травму. Екс-нападник збірної України мав кілька нагод, щоб оформити перемогу, але не скористався ними. Та й взагалі в атаці у запоріжців мало що виходило – вони й відігралися незадовго до появи на полі Бєліка завдяки незлагодженим діям голкіпера ужгородців Надя із захисником Миколою Гібалюком, який відправив м’яч у власні ворота – 1:1.

Нічиєю, скоріш за все, залишилися задоволені гості, які втримали перевагу над переслідувачами із «Металурга» у турнірній таблиці. Хоча головний тренер «Говерли-Закарпаття» Олександр Севідов підкреслив: «Нам було важко, але я хлопців привітав з якісним футболом. Не зміг привітати з перемогою, адже пропустили курйозний гол. Але що поробиш – буває. У Запоріжжі грати завжди непросто, а ми все ж зуміли, незважаючи на кадрові проблеми, підготуватися як слід. Найголовніше, що нам вдалося тактично взяти гору над суперником. Але рахунок – на табло, а це означає, що він по грі».

А колега Севідова з «Металурга», за який колись у 90-х виступав нинішній наставник «Говерли», Сергій Зайцев висловив невдоволення через невикористані гольові моменти: «Ужгородці два матчі проти нас діяли від оборони. Вони приїхали до нас з метою здобути одне очко, з ним і їдуть додому. Далася взнаки травма Євгена Опанасенка – за його відсутності у суперника було менше роботи. Окрім цього, ми дуже повільно переходили від захисту до атаки, саме з метою прискорення цього елементу я і зробив подвійну заміну наприкінці першого тайму. Нам не вистачало агресивності, яка має бути, особливо – на перших хвилинах».

Аналогічну із запорізьким матчем аудиторію зібрала дуель у Севастополі між місцевою командою Олександра Рябоконя та «Динамо-2» (5 800). Але для кримчан це – традиційна цифра після відкриття нового стадіону. Трохи гірше були справи з результатами, але останнім часом з цим також немає проблем: у чотирьох поспіль зустрічах «Севастополь» тримає свої ворота у недоторканості і набрав 10 очок з 12-ти можливих. Нарікання викликає хіба що невисока результативність одного з претендентів на путівку до Прем’єр-ліги – от і цього разу перемогу приніс єдиний гол у виконанні Олександра Жабокрицького у компенсований час першого тайму (1:0).

Ще ближче до пари лідерів, аніж «Севастополь», знаходиться ще один представник Кримського півострова – «Кримтеплиця». Але підопічні Миколи Федорка ледь не створили міні-сенсацію, коли за рахунку 1:0 на свою користь за п’ять хвилин до завершення основного часу заробили пенальті для «Львова», котрий більше тайму грав у меншості після вилучення Станіслава Чучмана. Галичанин Віталій Грицай з 11-метрової позначки забив вже четвертий гол у чемпіонаті, а його команда була близькою до нічиєї. Але на 94-й хвилині Володимир Симончук все ж таки приніс перемогу «Кримтеплиці» – 2:1.

А у Харкові було встановлено новий антирекорд цього сезону у першій лізі – вінницька «Нива» не може перемогти уже у дев’яти матчах поспіль (три нічиї та шість поразок). До цього серії по вісім таких ігор видали «Енергетик» та «Сталь», але перервали їх ще 31 серпня та 9 вересня відповідно. Подоляни поки що ніяк не можуть здобути другу перемогу у чемпіонаті (вперше вони виграли 6 серпня у Миколаєві – 1:0), ще й забити не могли п’ять матчів поспіль. У двобої з «Геліосом» перервати гольову засуху вдалося на 60-й хвилині, коли Сергій Герасимець реалізував пенальті і скоротив перевагу харків’ян у рахунку – 1:2. Більшого досягти команді Олега Федорчука не вдалося.

П’яту поспіль перемогу (цього разу – після влучного удару Вадима Мельника) здобула «Буковина», яка завдяки цій серії та впевнених виступах на своєму полі (17 очок у семи зустрічах – другий показник у чемпіонаті) наздогнала групу лідерів, звідки поступово вибули «Арсенал» та «Нафтовик-Укрнафта». Обидва ці клуби, до речі, синхронно поступилися на Сході України.

Охтирці вже на 13-й хвилині зустрічі програвали у Донецьку тамтешньому «Олімпіку» після двох голів Валерія Лебедя і зуміли лише забити гол престижу (Іван Козоріз на початку другого тайму) – 1:2. А білоцерковці не врятувалися у Алчевську, де у їх ворота забивали 18-річний Максим Дегтярьов та капітан «Сталі» Віталій Гавриш (двічі), – після пострілу Сергія Степанчука мав змогу збільшити свій особистий рахунок Дмитро Леонов, але не реалізував пенальті. І лише Василь Товкацький уже у компенсований час матчу досягнув успіху, проте особливої радості його команді це принесло – 2:3.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Канело защитил абсолют. Мунгия потерпел первое поражение в карьере
Бокс | 05 мая 2024, 07:35 0
Канело защитил абсолют. Мунгия потерпел первое поражение в карьере

В Лас-Вегасе прошел чемпионский поединок с участием Сауля Альвареса

Одна из самых известных теннисных пар рассталась
Теннис | 05 мая 2024, 16:51 2
Одна из самых известных теннисных пар рассталась

Стефанос Циципас и Паула Бадоса больше не вместе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.