Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1668
3

Евгений ЛЕВЧЕНКО: «Сейчас футбол на первом месте»

Украинский футболист о своем переезде в Австралию

Український футболiст австралiйського клубу Аделаїда юнайтед був вражений високим рiвнем життя на Зеленому континентi

Євген Левченко -- футболiст унiкальний. Цього лiта вiн зважився на безпрецедентний крок -- вiдмовився вiд великих заробiткiв на теренах Європи i поїхав до Австралiї, щоб... розширити свiтогляд. Ось уже мiсяць наш легiонер тренується у футбольному клубi  Аделаїда. Про першi враження вiд життя на Зеленому континентi Євген Левченко розповiв в ексклюзивному iнтерв'ю Експресу .

-- Ви поїхали до Австралiї не так заради просування в кар'єрi, як по новi враження. Їх уже багато назбиралося?

-- Так, багатенько. Однак наразi на першому планi футбол. Чемпiонат Австралiї ще не почався, але роботи все одно чимало. Ми тренуємося за європейською системою, тому навантаження величезнi. Активно тренуємося, проводимо товариськi поєдинки. Вiльного часу обмаль.

-- Перед вiд'їздом до Австралiї ви пожартували, що їдете вчити кенгуру та крокодилiв грати у футбол...

-- Насправдi я ще не бачив анi крокодилiв, анi кенгуру, анi коал. Цi тваринки не бiгають нашими вулицями. (Смiється). У мiстi є парк, де можна побачити екзотику. Туди я обов'язково пiду. Також у мої плани входить купання з аквалангом у компанiї акул та морських змiй. Звiсно, я буду у спецiальнiй клiтцi. Спершу трохи адаптуюся, а потiм подумаю про дозвiлля.

-- Як вам рiвень життя у новiй країнi?

-- Усе гаразд. Менi тут комфортно. Зараз пiзнаю новий свiт. Перше, що я побачив, -- високий рiвень життя. Люди живуть дуже заможно. Недаремно Мельбурн посiв перше мiсце у рейтингу найкращих мiст свiту. Аделаїда опинилася на почесному восьмому мiсцi.

-- Що саме в Австралiї свiдчить про високий рiвень життя?

-- Високi зарплати -- це не єдина перевага. Тут дуже комфортний клiмат i цiлковита безпека. Чесне слово, аж не вистачає тих труднощiв, якi постiйно переслiдують українцiв! В Австралiї все спокiйно, розмiрено... Складається враження, що так нецiкаво жити.

-- Ви якось сказали, що ведете статистику країн, у яких побували. Який номер у вашому перелiку має Австралiя?

-- Точно сказати не можу. Ця країна -- десь 55-та в моєму списку.

-- Яке найдивовижнiше мiсце вам довелося вiдвiдати?

-- Недавно менi вдалося побувати в Непалi та на Тибетi. Мене попередили: такi мiсця можуть викликати ейфорiю або ж -- розчарування. Все залежить вiд обставин. Менi поталанило. Я був у захватi вiд побаченого. Тибет чарiвний! Вiдпочиваєш i тiлом, i душею.

Там дивовижнi взаємини мiж людьми. Живуть на копiйки, але духовно такi багатi, що дадуть фору усiм нам. Нiхто не женеться за матерiальними благами, живуть сьогоденням, а не минулим чи майбутнiм. Якось пiднiмався на висоту п'ять кiлометрiв над рiвнем моря. Важка експедицiя -- iз носа кров тече, очi сльозяться, голова розвалюється. А мiсцевi легко бiгають собi в тапочках по сходинках. Справжнi живчики. I завжди усмiхненi.

-- Яка країна буде наступною?

-- Хочу вiдвiдати країни, що лежать неподалiк Зеленого континенту. Iндонезiя, Сингапур, Малайзiя. Однак найближчим часом навiдаюся на острiв Тасманiя. Вiд пiвденного узбережжя до цього однойменного штату -- якихось 250 кiлометрiв.

-- Як вам австралiйська кухня?

-- Особливо приємно я здивований тим, що вони споживають органiчно чистi продукти, без хiмiкатiв. На ринку та в магазинах продають усе свiже. Я налягаю на рибу. Вона дуже смачна.

-- Ви зовсiм не їсте м'яса?

-- Iнодi можу скуштувати шматок курятини чи iндичатини. Однак таке буває дуже рiдко. В Австралiї м'яса ще не їв.

-- Ви стильно одягаєтеся. Чи побачили у новiй країнi моднi течiї?

-- Я ще не побував анi в Сиднеї, анi в Мельбурнi, де мода розвивається стрiмкiше, анiж в Аделаїдi. У моєму мiстi ситуацiя
 приблизна така: люди ходять в шортах, футболцi, тапочках i темних окулярах. Цiкавих речей тут обмаль. Люди мало зважають на одяг.

-- То вбранням ви видiляєтеся на тлi мiсцевого населення?

-- Я вiдрiзнявся вiд усiх скрiзь: i в Росiї, i в Українi, i в Голландiї. Бо завжди старався зберегти в одязi iндивiдуальнiсть. Та, признаюся, в Австралiї вирiзняюся ще бiльше.

-- Невже ви привезли зi собою голландський гардероб?

-- Нi, я перевiз лише невелику частину. Бiльше одягу залишилося в Голландiї. Нинi стараюся знайти щось цiкавеньке в
 новiй країнi. На полицях магазинiв такого немає. Доводиться шукати в Iнтернетi, щоби придбати одяг, який менi до душi.

-- Чи вас можна вже побачити на обкладинках модних австралiйських журналiв?

-- Нi, всi мої фотосесiї були в Голландiї. В Австралiї спершу треба здобути iм'я у футболi, а потiм думати про обкладинки.

Олег Зубарук

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Андрій Кардащук
Одни Шевы тут собрались.
fksumy
Гарне интервью, дякую и удачи Левченку
Sheva-29.09.76
Он опорник