Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
726
0

"Золотий матч" проведе Стів Беннетт

Після ретельного вивчення запропонованих кандидатур Комітет арбітрів ФФУ зупинив свою увагу на відомому рефері Стівові Беннаті, з Британських островів

"Золотий матч" проведе Стів Беннетт

Учора по завершенні матчу 30-го туру чемпіонату України «Динамо» Київ – «Шахтар» Донецьк відбулася зустріч за участю керівників Федерації футболу України, ПФЛ та президентів клубів. На ній були присутні: президент ФФУ Григорій Суркіс, виконавчий директор ФФУ Олександр Бандурко, президент ПФЛ Равіль Сафіуллін, президент ФК «Шахтар» Донецьк Ринат Ахметов, президент ФК «Динамо» Київ Ігор Суркіс.

 Після короткого обміну думками щодо захоплюючої гри між лідерами чемпіонату всі присутні позитивно оцінили дії бригади англійських арбітрів, яку очолював Стів Беннат.

 Одразу керівництво ФФУ та ПФЛ порушило питання щодо призначення арбітрів на «золотий» матч, що проходитиме 14 травня у Кривому Розі. Головне питання – персоналії. Якій бригаді доручити проведення головного матчу сезону?

 Слід зауважити, що Федерація футболу України напередодні матчу 10 травня звернулася за допомогою до національних футбольних асоціацій Німеччини, Франції, Англії та Іспанії. Вибір цих країн був обумовлений зверненням керівників «Динамо» та «Шахтаря» не запрошувати на матч арбітрів з пострадянського простору чи країн Східної Європи. Після ретельного вивчення запропонованих кандидатур Комітет арбітрів ФФУ зупинив свою увагу на відомому рефері Стівові Беннаті, з Британських островів.

 Під час післяматчевого обговорення усі погодилися з пропозицією звернутися до англійських арбітрів з проханням щодо проведення вирішального матчу, з огляду на обмеженість у часі щодо пошуку нових арбітрів. Керівники «Шахтаря» та «Динамо» не заперечували.

В подальшому Федерація футболу України звернулася особисто до арбітрів з цим питанням. На жаль, асистенти арбітра одразу зауважили, що повинні узгодити цей момент з керівництвом компаній, в яких вони працюють, оскільки вони не є професіональними асистентами арбітра. До речі, в Англійській футбольній лізі працюють в статусі професіоналів тільки головні арбітри. Четвертий арбітр за сімейними обставинами відмовився від участі в наступному матчі. Разом з цим головний рефері наголосив на необхідності отримати офіційний дозвіл від Асоціації футболу Англії, який Федерація футболу України сьогодні вже отримала.

 Керівництво англійського футболу в своєму листі висловило задоволення професійними діями своїх співвітчизників та надало згоду щодо відрядження до України нового четвертого арбітра. Решта питань також було вирішено у короткий термін.

12 травня відбудеться засідання Комітету арбітрів та Інспекторського комітету ФФУ, на якому буде призначено делегата ФФУ, суддівського спостерігача ФФУ та затверджено бригаду арбітрів для проведення «золотого» матчу.

Федерація футболу України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.