Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Спортивная гимнастика
|
1109
0

Стабільність за ціною "золота"

У грецькому Волосі, де завершився чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики, українці п'ять разів сходили на п'єдестал пошани

Героєм нашої збірної протягом перших днів юніорської першості континенту став киянин Микола Куксенков. У найпрестижніших змаганнях - абсолютній першості - він виявився найстабільнішим, за що і був нагороджений "золотом". Жодного разу у видах багатоборства Микола не зумів випередити своїх конкурентів, однак він був непохитним, коли інші не могли уникнути помилок. Одному з головних претендентів на перемогу - росіянину Владіміру Олєннікову - довелось задовольнитися "сріблом". Микола випередив свого найближчого переслідувача на один бал. Бронзова медаль - у німця Макса Фінцеля. "Сьогодні я мріяв стати найкращим на чемпіонаті Європи, і моя мрія стала дійсністю", - розповів киянин прес-аташе Європейського гімнастичного союзу. Окрім не за роками зрілої гімнастичної майстерності, яку відзначили фахівці, журналісти звернули увагу також на добру англійську Куксенкова.

Потішив Микола своїх уболівальників і у змаганнях в окремих видах. Зовсім небагато не вистачило киянинові, щоб зробити "золотий" дубль: вправи на перекладині арбітри оцінили срібною нагородою. Зачепитися за п'єдестал пошани - третю його сходинку - Куксенков зумів у вправах на брусах. Ще одна "бронза" стала винагородою юніорській збірній України (Микола Куксенков, Максим Овчинніков, Костянтин Панченко, Артем Любаневич, Віктор Степаненко) за стійкість та згуртованість. Підопічні непересічного у минулому гімнаста Олександра Світличного зуміли випередити традиційно сильну збірну Румунії та своїх опонентів з Великобританії і повторити успіх української команди дворічної давнини. Чудову техніку продемонстрували росіяни, які, прагнучи повернути свої позиції у світовій гімнастиці, семимильними кроками йдуть уперед. Однак день командних перегонів виявися не їхнім святом. З мізерною перевагою - 0,3 бала - росіян випередила команда Німеччини. Рівних німцям не було у вправах на перекладині.

Серйозну заявку на місце у призовій трійці у кваліфікаційному раунді зробили українські чоловіки. Дуже добре відпрацювавши на коні (махи) та кільцях, українці перед основними змаганнями пропускали поперед себе лише росіян. Однак зберегти почесне місце на подіумі наші чоловіки не змогли: у надзвичайно напруженій боротьбі за "бронзу" українці пропустили поперед себе своїх білоруських колег, команду яких очолив леґендарний Іван Іванков. На весь голос заявила про себе російська дружина, яка на шість років змушена була віддати суперникам "золото" командної першості. Втомившись кілька разів наступати на одні й ті самі граблі, росіяни зробили правильні висновки. Не допустивши жодної грубої помилки, триколірна команда посунула з найвищої сходинки п'єдесталу румунів, які були переможцями Європи останні чотири роки.

Але без нагород українці не залишились. З легкістю та грацією виконавши махи на коні, Олександр Супрун став бронзовим призером у цьому виді програми, поступившись лише румуну Кріштіану Кочі та німцю Євгенію Спірідонову. Суперелемент на кільцях, якого не виконує жоден гімнаст світу, продемонстрував досвідчений Роман Зозуля. Однак це не допомогло йому увійти до трійки найкращих - у нього четвертий результат.

Олена САДОВНИК, газета Поступ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин отреагировал на предложение от топ-клуба. Он принял важное решение
Футбол | 16 апреля 2024, 00:02 1
Лунин отреагировал на предложение от топ-клуба. Он принял важное решение

Украинский вратарь не хочет переходить в «Баварию»

Спортивний оглядач! Смотрите видео голов в новом Telegram-канале
Футбол | 16 апреля 2024, 05:20 0
Спортивний оглядач! Смотрите видео голов в новом Telegram-канале

Получайте быстрее всех обзоры матчей на свой телефон в Телеграме!

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.