Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 июля 2021, 13:13
3030
6

Кривбасс недоволен регламентом УПЛ

По мнению клуба, действующий регламент трактуется двояко

| Обновлено 08 июля 2021, 13:13
3030
6
Кривбасс недоволен регламентом УПЛ
Тарас Кабанов

Футбольний клуб «Кривбас» деякою мірою став заручником ситуації, в якій діючий Регламент трактується двояко.

Стосується це передусім положення про відбування дискваліфікації за дисциплінарні санкції, отриманні гравцями команди в іграх сезону 2011/12 рр.

Викликає здивування ситуація, що склалася щодо відбуття покарання гравцем Тарасом Кабановим після отримання вилучення в матчі 10 туру ЕпіЦентр чемпіонату України «Арсенал» - ПФК «Олександрія». Річ у тім, що з цього сезону Прем’єр-лігою започатковане (чи то – впроваджене) роздільне врахування покарань за порушення, що отримані в матчах чемпіонату та Кубку України. Про це прямо сказане в п.2 ст.34 розділу IV діючого Регламенту.

Однак дана ситуація виходить за межі цього положення, виходячи з того, що у протидію даної статі є п.13 того ж розділу, який зазначає, що Регламентом дозволено у випадку, коли футболіст здійснює серйозне покарання, яке розглядає й надає покарання Дисциплінарний комітет Прем’єр-ліги, відсторонення відбувати не лише в тому змаганні, в якому воно отримане (згідно п.2 ст34), а й в інших змаганнях (про що не йдеться в даному пункті).

Таким чином футболіст Кабанов Т., який отримав «чисте» вилучення в матчі 10 туру ЕпіЦентр чемпіонату «Арсенал»-ПФК «Олександрія» з формулюванням, яке за Дисциплінарними правилами ФФУ (Додаток 5 до Правил редакції 2009 року – останньої редакції, що викладена на сайті ФФУ) мав безумовно пропустити 2 матчі, після скасування дії Дисциплінарних правил після розгяду на засіданні Дисциплінарного комітету Прем’єр-ліги отримав лише 1 матч дискваліфікації, фактично відбув покарання в матчі Кубку України (що протирічить Положенню п.2 ст.34 розділу ІV діючого Регламенту), й відповідно до п.13, ст 34. розділу ІV діючого Регламенту мав брати участь у наступному матчі, яким виявився черговий матч чемпіонату, про який йде мова – ПФК «Олександрія»-«Кривбас».

Незрозумілим стає логіка при винесенні покарань за подібні порушення, що прописана нормами діючого Регламенту, адже виявляється, що порушення, які тягнуть за собою дискваліфікацію за:
- сумою чотирьох жовтих карток;
- двох попереджень в одному матчі;
- вилучення за «фол останньої надії».
є суворішими (адже мають в собі дискваліфікацію в матчах чемпіонату – матчах, де йде боротьба за турнірні місця), ніж ті, що здобуваються через більш суворіші порушення правил (які виражаються через «чисті» червоні картки, що, згідно Дисциплінарних правил, тягнуть за собою суворіші покарання, аніж дискваліфікація на 1 гру).

Футбольний клуб «Кривбас» аж ніяк не заперечує проти виступу футболіста Т.Кабанова в матчі 11 туру ЕпіЦентр чемпіонату. Але вважає за потрібне звернутись до відповідних органів ПЛ України, аби доопрацювати відповідні розділи Регламенту, щоб у подальшому подібні суперечки не виникали між суб’єктами футбольних змагань України.
Не заперечуючи право олександрійської команди на оскарження рішення щодо дискваліфікації провідного гравця перед матчем з «Кривбасом», висловлюючи подяку олександрійському клубові за надані умови проведення матчу, в тому числі у вигляді забезпечення перебування криворізьких болільників на стадіоні «Ніка» під час матчу, змушені визнати, що деякі положення діючого Регламенту не допрацьовані та вимагають зміни.

Разом з тим, вважаємо за потрібне аби рішення, які приймає Дисциплінарний комітет Прем’єр-ліги, оперативно доводились не лише до «фігурантів справи», але до всіх клубів – учасників ОПФКУ «Прем’єр-ліга».

На нашу думку, це дозволить в майбутньому уникнути подібних непорозумінь та сприятиме дружній та доброзичливій атмосфері, яка наразі створена серед клубів – учасників ОПФКУ «Прем’єр-ліга».
 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию
Футбол | 18 апреля 2024, 21:20 1
Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию

Рустам Худжамов высказался о последних успехах кипера сборной Украины

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 22
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
WildCat
Кривбас потерял 2 очка ващета.
sagu1983
Е...тый регламент Валеев не имел право играть а Кабанов имел????? Ждем объяснений от УПЛ
guardmen
FCEnergiyaNK — 27.09.2011 11:38 Пожаловаться | Игнорировать | Цитировать И это при том, что Кривбасс потерял очки в этом матче!!! Уважаю этот клуб
--
Это кривбас потерял??)) кривбас приобрел 1 бал!!!) там же написанно что к пфка никаких притензийда впринцепи они и нечего ненарушили проблема в регламенте а кабанов имел полное право играть!!!
FCEnergiyaNK
И это при том, что Кривбасс потерял очки в этом матче!!! Уважаю этот клуб
peters59
теперь понятно почему миля пропустил игру с ШД
modgahead
Дипломатично написали)