Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
1329
0

Девять матчей - шесть выездных побед

Обзор 12-го тура первой лиги Украины

Девять матчей - шесть выездных побед

«Львів» житиме надалі

Напередодні туру найбільш цікавим було питання подальшої долі «Львова» – втримається команда на плаву чи ні. Втрималася. Наприкінці тижня у галичан з’явився новий президент – відомий у минулому арбітр Ярослав Грисьо, котрий останнім часом обіймав посаду голови Федерації футболу Львівської області. А разом з ним – новий головний тренер Роман Марич, який замінив у цій якості Романа Лабу, спортивного директора клубу.

Дебют молодого керманича у професіональному футболі виявився не зовсім вдалим – його команда вдома поступилася «Буковині» з рахунком 1:2. Проте Марич подякував хлопцям: «У них була тижнева відпустка, згодом тиждень тренувань. Вони старалися показати хороший футбол, свою готовність. У загальному вони – молодці, а завдяки подальшому тренувальному процесу, ми показуватимемо хороший футбол. Я думаю, що фінансування буде покращуватися й команда прогресуватиме».

Прем’єрний матч у якості головного тренера команди першої ліги провів і Микола Вітовський, котрий замінив у «Енергетику» Богдана Блавацького. На відміну від Марича, що поступився зі «Львовом», Вітовський здобув перемогу у Білій Церкві, перервавши таким чином шестиматчеву безпрограшну серію «Арсеналу». Гості програли перший тайм, пропустивши гол від захисника білоцерковців Олександра Лебединця, але виграли другий: спочатку Володимир Боришкевич вдало виконав пенальті, а уже в компенсований час Андрій Чернов поставив масну крапку – 2:1 на користь бурштинців.

Ця поразка призвела до втрати «Арсеналом» третього місця у турнірній таблиці – його тепер посідає «Кримтеплиця», яка вдало провела виїзд у гості до «Динамо-2». Вже на початку двобою молоді кияни залишилися у меншості після фолу останньої надії у виконанні Дмитра Рижука, а Віталій Саранчуков покарав господарів ще й за допомогою штрафного – 0:1. Наприкінці першого тайму склади вирівнялися (другу жовту картку заробив кримчанин Ярослав Сворак), проте більш досвідчені футболісти «Кримтеплиці» і за таких обставин проявили свої найсильніші якості.

Автором другого голу у матчі став 33-річний вихованець динамівської школи Богдан Єсип, один з кращих снайперів у історії першої ліги – 2:0. Але хоча кримчани і вибралися на третю сходинку у таблиці, вони не мають цілі підвищитися у класі, про що сказав головний тренер команди Микола Федорко: «Такого завдання немає. Головне – демонструвати якісну гру, а також робити так, щоб на наших молодих футболістів звертали увагу команди Прем’єр-ліги».

А тим часом пара лідерів ще більше відірвалася від решти команд, синхронно вигравши у гостях з мінімальним рахунком. Запорізький «Металург» вивіз три очки з Одеси за рахунок влучного удару Сергія Рудики наприкінці першого тайму. Після перерви господарі поля перейшли до більш активних дій в атаці, проте, звільнивши простір для контратак «Металурга», могли як забити, так і пропустити.

Швидкий гол Сергія Кучеренка (вихованець одеського футболу, кращий снайпер першої ліги сезону-2009/2010) приніс перемогу «Говерлі-Закарпаттю». Ще навесні цей півзахисник продемонстрував своє вміння виконувати штрафні, коли приніс три очки «Оболоні» у матчі на «Донбас Арені» зі «Шахтарем» (1:0). Цього разу з майстерністю Кучеренка познайомився інший донецький клуб – «Олімпік», а також його 18-річний голкіпер Заурі Махарадзе, котрий регулярно викликається в юнацьку збірну України.

Для «Говерли-Закарпаття» це вже сьома перемога у нинішньому чемпіонаті з рахунком 1:0 і ця стабільність дозволяє команді Олександра Севідова впевнено очолювати турнірну таблицю. Проте керманич ужгородців все рівно висловлював своє невдоволення грою своїх підопічних: «Коли перед футболістами стоять високі завдання, відповідальність має бути відповідною. Нам цього поки що не вистачає. А ще нам не вистачає кваліфікованих виконавців. Молоді футболісти отримують свій шанс, але чомусь не поспішають ним скористатися. Я не розумію – чим потрібно займатися до гри, щоб через 20 хвилин після початку матчу вже спотикатися. Молодий хлопець, 20 років! Коли я запрошую футболістів, одразу ставлю перед ними підвищені вимоги – у перспективі це мають бути гравці Прем’єр-ліги. Нам буде дуже важко боротися з «Севастополем» та «Металургом» – там дуже багато перевірених футболістів».

Але великий досвід, яким можуть похвалитися севастопольці Ігор Дуляй, Олександр Шевелюхін, Євген Бредун, Олег Шандрук, Бесарт Ібраімі та інші виконавці команди Олександра Рябоконя поки що не допомагає їй вести боротьбу за право повернутися до елітного дивізіону. Посеред минулого тижня «Севастополь» вибув з боротьби за Кубок України, а у неділю втратив два очки у Вінниці – 0:0. Як зазначив на післяматчевій прес-конференції головний тренер гостей, «з перших хвилин суперник грав від оборони, організовано захищався і лишив нас простору».

А керманич подолян Олег Федорчук бідкався на фінансові умови: «Мені дуже шкода, що ми не можемо втримати в себе не лише тренерів, але й гравців. Особисто в мене немає такої можливості. У цьому матчі не було повноцінних замін. Якщо хтось отримає травму, виходити на поле доведеться мені або лікарю. Я не можу продати свою квартиру і фінансувати команду. Преміальні нам не обіцяють. Ми граємо, тому що професіонали. Футболістам треба підтримувати свою форму, а я хочу лишитися у цій справі й надалі».

Не дуже вдалий подарунок своєму тренеру зробили футболісти «Нафтовика-Укрнафти» – напередодні 39-го дня народження Сергія Мізіна охтирська команда поступилася в рідних стінах «Сталі», котра поступово вибирається з підвалин турнірної таблиці, з рахунком 3:4. Окрім цього, в суботу Охтирка святкувала 370-річчя з моменту свого заснування, але підопічні Анатолія Волобуєва на це не зважили – вже на 16-й хвилині гості вигравали з рахунком 2:0. А після того як «Нафтовику» вдалося відновити рівновагу, «Сталь» забила ще, але господарі і цього разу відігралися. Не вистачило сил команді Мізіна відповісти лише на четвертий гол алчевців.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 10
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.