Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
7716
20

ПРОТАСОВ: «В Днепре всегда давали много времени на раскачку»

Экс-наставник днепропетровцев сейчас активно ищет работу

ПРОТАСОВ: «В Днепре всегда давали много времени на раскачку»
Олег Протасов

Олег Протасов із травня 2011-го року перебуває без роботи. Останнім його клубом був російський «Ростов». Дзвінок журналіста сайту «ФУТБОЛ 24» застав Олега Валерійовича у Греції.

 - Останні місяці я перебуває удома, в Греції. Відразу після відставки із «Ростова» активно відпочивав, відійшов від футбольного життя, - розпочав розмову Олег Протасов. – Зараз я батарейки підзарядив й почав більше думати про роботу.

- Впродовж останнього часу отримували пропозиції стосовно працевлаштування?
- Жодних серйозних і достойних уваги пропозицій не отримував.

- Вам допомагає знайти роботу Шандор Варга чи це не єдиний агент, з яким співпрацюєте?
- Співпрацюю із багатьма людьми. Так само домовилися співпрацювати із Варгою. Але він не єдиний, хто допомагає мені підшукати клуб. Йдеться не про агентів, а про друзів у житті.

- Якими критеріями послуговуєтеся при виборі клубу? Має значення країна, становище клубу?
- Зараз я не в тому віці і становищі, щоби перебирати пропозиціями. Готовий поїхати навіть у далеку країну. Із подорожами проблем в мене не має. Головне, щоби цікаво було працювати, команда мала цілі і стабільність.

- Як фінансова криза вплинула на грецький футбол?
- В грецькому футболі справи кепські. Був скандал із договірними матчами, тривають суди, кілька людей уже покарано. Дві команди прибрали із Прем’єр-ліги. Тепер думають, ким їх замінити.

- Замінити ніким?
- Є проблеми з цим. Є чотири претенденти, думають, чи варто їх підтягувати. Поки що в Греції є багато проблем. Уся країна в не найкращому фінансовому становищі. Це не могло обійти футбол.

- За виступами своїх колишніх команд стежите?
- З радістю відстежую інформацію на сайтах своїх колишніх команд, не байдужий до клубів, в яких працював.

- Питання по «Дніпру». Не сумніваюся, що ви не станете обговорювати роботу свого колеги Хуанде Рамоса. Скажіть, бодай, якби на місці іспанця був український фахівець, йому б дозволили при провальних результатах продовжувати роботу?
- Неможливо узагальнювати – український фахівець чи іноземний… Вважаю, що кожна людина є особистістю і індивідуальністю. Приміром, я завжди, якщо не має потрібного результату і відчуваю, що для команди буде корисна моя відставка, не вагаючись йду з роботи. Жодних проблем не має, головне, щоб була користь команді. В Хуанде Рамоса по цьому питанні може бути інша думка. А йдеться про іноземця чи українця значення не має.

- Чимало фахівців говорять про те, що власники наших клубів недооцінюють українських тренерів…
- Я зрозумів до чого ви хилите. Напевно, таке життя. На першому місці тут велика зарплата і величезна неустойка, яку доведеться виплачувати при розірванні контракту. Наскільки знаю, в «Дніпрі» завжди давали більше часу на «розкачку» та становлення гри, ніж уболівальники. Уболівальники хочуть усе і відразу. Хоча їх можна зрозуміти і докорити нічим. У Дніпропетровську вимогливі уболівальники, вони хочуть бачити результат. Не один рік «Дніпро» розглядається як претендент на золото, але нічого такого не має. Уболівальники мають право вимагати дотримання обіцянок. Але обігнати «Динамо» та «Шахтар» складно, вони це повинні розуміти.

- Пригадую, кілька років тому уболівальники «Дніпра» приїздили на базу команди й вимагали у футболістів та тренерів пояснень не виразної гри. А не так давно Олег Блохін розповідав, що в Греції він також з подібним зіштовхувався. Вам в Греції із агресією власних уболівальників зіштовхуватися не доводилося?
- Постійно доводилося. Для України це новина, а в Греції уже давно відбувається. Після поразки чи просто невдалої гри, уболівальники приїздять в аеропорт, на базу. Приїдуть, погаласують, нічого страшного в цьому не має. Ціль же у всіх одна – налагодити процес і рухатися далі.

- Ваша відставка у «Ростові» породила чимало чуток…
- Так, інформація була різною. Насправді, ми програли по пенальті у півфіналі Кубка Росії. Я був переконаний, що ми здатні через Кубок пробитися в Лігу Європи. Вважав, що роблю усе правильно і подав у відставку. У перший мій рік в «Ростові», було зроблено чимало. Дещо у нас вийшло, посіли у першому колі дев’яте місце, яке і було заплановане. А потім прийшло нових вісім футболістів, пішло півкоманди. Потрібно було усе будувати заново, а добитися в цій ситуації позитивних результатів було практично нереально. Після мене ще два фахівці працювали і в них нічого не вийшло. Це вони зараз підсилилися. А при мені люди, які мали тягнути на собі команду, не були здатні на це. Зараз їх і близько не підпускають до основи. Тоді вирішив, що варто піти, щоби вони щось спробували змінити.

- Не прикро читати на російських ЗМІ припущення про те, що ви пішли через договірні ігри ваших футболістів?
- Не буду коментувати ці речі. Футбольне життя таке, що багато чого у команді відбувається, але ми це не виносимо на публіку. Мало що там було чи не було. В пресі ані спростовувати, ані підтверджувати нічого не буду. Із «Ростовом» припинив співпрацю і дивлюся далі. Усе, що пишуть в інтернеті ми не можемо коментувати. Десь є доля правди, а є десь суцільна вигадка.

- Олег Валерійович, останнє питання. У Європі національні чемпіонати уже розпочалися. Тож, ви, вочевидь, зможете працевлаштуватися лише взимку?
- Вочевидь, так. Хоча, тренерське ремесло не передбачуване, кожного дня щось може змінитися.

Андрій Захарчу, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 20
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vladyslav_Kharkov
Хороший тренер был. Переживал за результат... Я так и не понял почему его убрали?
Veteran80
Похоже у Днепра банер многоразовый, там только меняют пункт назначения: Афины,Мадрид....
veek
Пам’ятаю як він "підсилив" команду взимку Р.Гусєвим і іншими талантами, коли влетіли 0:4 Динамо і позорилися кожну гру. Хорші тренери не шукають роботу - їх запрошують.
alessandro13
qclam—23.09.2011 09:52]Протасова в Днепр! Хуанде - чемодан, вокзал, Мадрид.
____________________________________________________________
А про баннеры "Чемодан, вокзал, Афины" уже все забыли?!
qclam
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
taurus150
Протасов толковый тренер, просто при нем играть нужно было, а не сливать его... Болелы Днепра, если хотите чтоб клуб начал играть, сделайте с этим Стеценко чтото! Это бы дло жестоко губит клуб!(((
dobroded
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Хрюн Моржов
Олежа на мови заговорил? А ну да, в Греции со всеми нынче происходят метаморфозы...
"Приміром, я завжди, якщо не має потрібного результату і відчуваю, що для команди буде корисна моя відставка, не вагаючись йду з роботи."
---------------------------------------------------------------------------
Чистая правда. Он даже с Ростова сам ушел. Его не просили...
JimmyS
Оболонь или Карпаты, думаю скоро будут подыскивать нового тернера
konst-333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
aliator
то Промт жжет))
Vlado700
Или во ФК"Львов".Если вложат в него деньжища!Перспектива у клуба хорошая!
Vlado700
Протасова в "Днепр"!!!А если не возьмут,то пускай Порошенко в винницкую "Ниву" заберёт!В Виннице Протасова помнят!
Weckl
"Останні місяці я перебуває удома" - журналист жжёт
Q1oH1k FORZA DnEpR
Если чесно,до сих пор не могу понять,как из-за одной проигранной дуэли можно выгонять тренера...Также не понял,почему он из Ростова ушел,вроде неплохо играли...Видать и правда договорняки
kmdiller
Нива Винница и Нива Тернополь. Порошенко и Фирташ если взялись
taras.n
Гей Олігархи. Верніть толкового укрїнського тренера в Україну.
sergvolskiy
Да, хороших тренеров многоА великими становятся не все.
kmdiller
Олег Валерьевич, помним, Динамо-Днепр 1-3 и Шахтер- Днепр 2-3