Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 сентября 2011, 22:32
4864
8

Олег КОНОНОВ: «Дело не в нефарте»

Львовские «Карпаты» никак не могут выбраться из подвала турнирной таблицы

| Обновлено 12 сентября 2011, 22:32
4864
8
Олег КОНОНОВ: «Дело не в нефарте»
Олег Кононов

Турнірне становище «Карпат» змушує задуматися, що відбувається з командою. Де знайти причини невтішних результатів і низької результативності? Після матчу проти «Олександрії», в якому «Карпатам» знову не вдалося перемогти, Олег Георгійович відповів на запитання Інформаційного центру.

– Якою була установка на гру проти «Олександрії»?
– Установка у нас завжди одна – перемогти. Іншої просто бути не може. Ви самі розумієте, в якому становищі ми зараз знаходимося. І наші хлопці це також добре розуміють. Є психологічний тиск, але попри це, у кожного гравця відчувається внутрішнє бажання до перемоги. Але десь емоції заважають, десь інші сили, не знаю. В будь-якому випадку, я завжди тісно працюю з футболістами і знаю, що кожен хоче докласти максимум зусиль для досягнення позитивного результату.

– Склалося враження, що у цьому поєдинку ви відійшли від звичної схеми 4-3-3 і грали за схемою 4-4-2.
– Ні-ні, ми від своєї схеми не відходили. Просто цього разу вирішили зіграти з двома відтягнутими півзахисниками – Ґодвіним та Ткачуком. А Лукас і Батіста мінялися позиціями, залежно від ситуації. Це все ми на тренуванні відпрацьовували. Єдине, я думаю, що для уболівальників було незвично бачити нас з двома «нижніми» хавбеками. Бо як правило, ми більше граємо з одним опорником – чи то Ткачуком, чи то Ґодвіним.

– А як щодо контролю м’яча? Здалося, що звичного контролю не було, натомість «Карпати» все частіше намагалися закидати за спину захисників «Олександрії»...
– Нас зараз багато критикують, мовляв, ми подовгу тримаємо м’яча і через це створюємо мало моментів. Може, через це хлопці відійшли від звичної манери, тієї, яку ми награємо. Ми ж маємо створювати моменти за рахунок продуманих комбінацій. Не важливо, скільки передач для цього знадобиться – три, десять чи двадцять. Ми всі люди, кожному з наших гравців хочеться забити, причому зробити це швидко. Вони розуміють, що є сильнішими за суперника, тому, можливо, їхні дії були зумовлені саме цим.

– У другому таймі «Карпати» часто використовували проходи з подальшими прострілами у штрафний. Проте замкнути ці передачі було нікому. Але загалом такі дії – це передматчева задумка?
– Так, ми маємо показувати той футбол, який награємо на тренуваннях. Ми працювали з флангами. Десь ці дії були виправдані, а десь, на жаль, не вдалося реалізувати задумане.

– На другий тайм «Карпати» вийшли агресивнішими? Ви гравців в перерві додатково налаштували?
– Та я не можу сказати, що це була якась суперустановка. Хлопці десь самі відчули, що відбувається все не так, як би цього хотілося. Єдине, я попросив більше розігрувати комбінації, грати трохи агресивніше, дорожити м’ячем, проводити атаки. І за винятком тієї помилки, що закінчилася голом у наші ворота, я можу сказати, що мої підопічні усе це намагалися робити. Був і контроль, і розіграші м’яча.

– І як наслідок, «Карпати» забили...
– Справді, ми не так багато забиваємо, хоча моменти створюємо непогані і немало. Але сьогодні ми зробили здвоєний центр, я маю на увазі Лукаса і Батісту, які зіграли один на одного і забили гол.

– А пропустили «зелено-білі» після єдиного м’яча у площину воріт. Знову нефарт?
– Ні, тут справа не в нефарті. У кожного гравця на полі є певні обов’язки. Ну, наприклад, взяти Батісту. Він відновився, забив перший гол після травми. Але Кабанов у даному випадку був його гравцем, він мав його тримати, проте випустив. У Вільяма було завдання, але, на жаль, він його в цьому епізоді не виконав. Траєкторія польоту м’яча – це вже наслідок. Але в будь-якому випадку, я не хочу нікого звинувачувати. Насамперед, гол пропускає тренер.

– Під час кожного кутового коментатори матчу робили акцент на тому, що на штангах «Карпат» нема гравців...
– Треба орієнтуватися на те, де м’яч знаходиться, а не на штанги.

– Підсумуйте, будь ласка, гру.
– Нам прикро, що не вдалося перемогти. Ми першими забили гол, у другому таймі тримали м’яча під своїм контролем, але пропустили після стандарту. У нас було немало нагод, щоб забити ще. Але й господарі діяли активно в атаці. Попри це, життя триває. Ми взяли очко, а кожне очко, у даній ситуації, для нас на вагу золота. Ми не маємо права засмучуватися, ми повинні рухатися далі. А свої помилки треба зрозуміти і розібрати, щоб більше їх не робити.

– Як ви думаєте, забитий гол допоможе Батісті у психологічному плані?
– Звичайно. Вільям провів цю гру агресивно, постійно боровся. Так, він втрачав певні м’ячі, але свою роботу в якості нападника виконав.

– Лукаса з днем народження привітали?
– Так. Побажали йому многая літа.

– На «Оболонь» як будете налаштовуватися? Чи зараз це не потрібно?
– На кожну гру треба налаштовуватися. Для нас кожен матч це битва, це справжній бій, ми маємо боротися за кожне очко і не щадити нікого.

– Турнірне становище «Оболоні» зумовлене їхньою грою?
– Не знаю. На такі питання можуть відповідати хіба представники київського клубу.

– Історично, «Карпати» дуже вдало грають проти «Оболоні» вдома...
– Це було вчора. А треба дивитися на те, що є сьогодні.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vlado700
Хлопці!"Карпатам" вже час виходити на вищий рівень!!!5-6-ті місця вже були...Потрібно вже вигравати щось!Бо так і смисл зникає...А мені подобаеться як поставлена справа оганізаційна в "Карпатах".
Але здається що торішній рік то була "стеля" Кононова...Йому потрібно подякувати і знайти кращого більш амбіційного коуча!
brigpost
Ніякого тренера не треба міняти. Якщо за місяць Карпати вийдуть на свою гру, то можуть дістатися шостого місця. На відміну від минулого року,коли було п'ять фаворитів, а решта билися лише за шосте місце, в цьому році тільки три фаворити. Тому і Карпатам пощастило,що їхній спад прийшовся на такий рік
Андрій Кардащук
Ты дурак, ходят. С Олександрией мы играли в гостях.
Но все же посещаемость не та, что два года назад. Я бы сказал иначе: неудачная игра - причина.
il_cetriolo
странно что во Львове совсем не ходят на стадион, очень неприятно удивлен. Возможно и это одна из причин неудачной игры ФККЛ
Андрій Кардащук
На бы вышке остаться. А на уши можно в зеркале посмотреть, так же как Европу по телевизору.
maracana11
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
maracana11
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
esken_simfi
в этот раз не видать европы как своих ушей.