Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 02 сентября 2011, 10:42
2539
5

Андрей БАЛЬ: «Кандидатов в сборную стало меньше»

Сборная - не место для заработков, считает тренерский штаб национальной команды Украины

| Обновлено 02 сентября 2011, 10:42
2539
5
Андрей БАЛЬ: «Кандидатов в сборную стало меньше»
Андрей Баль

Як запевняє Андрiй Баль, один iз тренерiв нацiональної дружини, захищати кольори збiрної достойнi лише 30 футболiстiв

Три тижні тому нацiональна збiрна України з футболу провела домашнiй поєдинок проти шведiв. Цiєю грою «синьо-жовтi» закiнчили лiтнiй цикл пiдготовки до Євро-2012. Наступний збiр команди Олега Блохiна заплановано на вересень.Про стан збiрної України кореспондент «Експресу» поговорив з одним iз тренерiв -- Андрiєм Балем.

-- Перед грою зi шведами Олег Блохiн ударив на сполох -- нiбито збiрнiй катастрофiчно бракує кадрiв...
-- Так, це правда. В Українi нинi дуже багато травмованих гравцiв. Але найбiльша бiда в тому, що велика група виконавцiв переживає спад. Це справдi велика проблема.

-- Чи можете порiвняти сучасний стан збiрної України iз 2006 роком, коли «синьо-жовтi» готувалися до чемпiонату свiту?
-- Тодi було бiльше добротних виконавцiв, ми мали вибiр. Нинi потенцiйних кандидатiв поменшало. Та головне, що є кiстяк.

-- За рiк до початку свiтової першостi в Нiмеччинi ви заявляли, що стежите за 45 виконавцями...
-- А цього року в нашому розширеному списку значно менше хлопцiв, близько тридцяти. Та це не означає, що тiльки вони гратимуть у збiрнiй.

Якщо ви зауважили, на кожен збiр ми запрошуємо нових людей. Даємо шанс усiм. Ми вiдкриваємо дорогу до збiрної лише тим, хто справдi хоче в нiй виступати.

-- Але ж в iнтерв'ю усi запевняють, що готовi битися за синьо-жовтий прапор! Чи є проблема з мотивацiєю у гравцiв збiрної?
-- Перед кожним збором ми зустрiчаємося з гравцями, спiлкуємося, вивчаємо їхню логiку i з'ясовуємо справжнiй рiвень цього бажання. Так, на словах усi переконують, що хочуть одягти синьо-жовту футболку. Та висновки ми робимо самi.

-- Нашi футболiсти звикли грати за великi грошi, якi їм платять клуби...
-- Ми про це знаємо. I завжди наголошуємо: «Збiрна -- це не поле для заробiткiв». Збiрна не може обiцяти грошей. Це вiдстоювання честi країни, прапора i можливiсть кар'єрного зростання. Все. У збiрнiй Блохiна -- жодного слова про грошi.

-- Як тренерський штаб ставиться до того, що провiднi гравцi -- Мiлевський та Алiєв -- втратили фiзичну готовнiсть? Ви якось за них боретесь чи це проблема самих футболiстiв?
-- Звiсно, ми не прийдемо до Мiлевського чи Алiєва i не проситимемо, аби вони лiпше працювали. Але ж i кидати хлопцiв напризволяще в таких ситуацiях не треба. Ми спiлкуємося з головними тренерами клубiв, розпитуємо про причини негараздiв i висловлюємо свої побажання.

-- Чи працює нацiональна збiрна України з прицiлом на вiдбiрний цикл чемпiонату свiту? Iншими словами, чи думає тренерський штаб про життя пiсля Євро-2012?
-- Недавно вiдбулося жеребкування вiдбiрного циклу. В України цiлком нормальна група. Прохiдна. Я вважаю, що нам до снаги перемагати не лише полякiв чи чорногорцiв, а й самих англiйцiв. Вони переживають чорнi часи. Та чи думаємо ми про життя пiсля Євро-2012? Ще нi. Одразу пiсля жеребкування виникли питання до Олега Блохiна про шанси виходу на мундiаль. Але ж, даруйте, ми уклали контрактi з ФФУ лише до завершення європейської першостi! Виконуємо це завдання i наразi не знаємо, хто працюватиме пiсля нас. Вiриться, що пiсля чемпiонату Європи залишимося на своїх посадах. Тодi й доведеться мiркувати, якою буде команда 2013-го чи 2014-го.

Олег ЗУБАРУК, Експрес, www.expres.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mars07
Осталось не так много времени для экспериментов. Надо брать достойных а ни собирать стариков. Люди которые не соответствуют уровню сборной не нужны: Шовковский, Милевский, Селезнев, Воронин. Они откровенно не тянут. Возмен того же Девича, Эдмара. Как они играют за нашу сборную в каждой игре Девич отдается на 120 процентов. Дадут игровую свободу Эдмару тоже так будет играть.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
geco
Погубил Черноморец- теперь опять в двоем с Блохой губят сборную.
tulja68
Ну вже задовбали ці горе-спеціалісти!спочатку рвуться до збірної а пізніше плачуть що немає ігроків!якщо так то ідіть нафіг в ТОРПЕДО там вам і місце!в нас скільки разів молоді доходили до пів-фіналів і у фіналі чемпіонатів були і де ігроки?вони купляють всяких дуду які за сезон забивають по 3 голи і кажуть що вони кращі за своїх!потрібно в законі щось міняти щоб через таких дуду невідмивали грошенята ділки від футболу!
DocRoberts
Нойштедтера зовите, а то как всегда будет, прокакаете игрока.