Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
1241
0

Венесуельське “Чудо” проти Котельника

Цієї суботи, 29 квітня, в одному з двох центральних поєдинків шоу професіонального боксу в німецькому Штутгарті на ринг вийде львів’янин Андрій Котельник (25-2, 11 нокаутів)

Відібрати пояс інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг у нашого краянина спробує 27-річний Ричард Рейна з Венесуели. Атлет, до якого на профі-рингу приклеїлося прізвисько “Чудо”...

Очевидно, своє друге ім’я Рейна заробив блискавичними перемогами. Так, із дванадцяти звитяг в одинадцяти (!) він вигравав нокаутом. До того ж шість разів бої завершувалися вже в першому раунді! Така статистика свідчить про неабиякі задатки нокаутера у венесуельця. Власне, цей факт є найбільшим козирем Рейни. Очевидно, для Котельника буде надзвичайно корисно перевірити міць своїх захисних редутів у поєдинку проти бійця з хорошим, акцентованим панчем перед виходом на таких ударних “монстрів”, як чемпіони світу Мігель Анхель Котто та Ріккі Хаттон.

Є в пасиві Рейни і три поразки проти доволі сильних бійців, серед яких – попередній суперник Котельника Мухаммад Абдуллаєв з Узбекистану. До переваг 28-річного українця можна зарахувати успішний досвід виступів проти латиноамериканських боксерів. У вересні 2001 року Андрій нокаутував колумбійця Вілсона Акунью. Тоді південноамериканець у другому раунді спершу вилетів за канати, а після другого падіння рефері припинив бій. Через два роки українець зійшовся у кривавому протистоянні з мексиканцем Артуро Уреною. Безліч пропущених ударів таки подіяли на Урену – за 30 секунд до завершення фінального,
10-го раунду, рефері мусив припинити побоїще. Інших двох “латиносів” – аргентинців Хуана Альберта Годоя в січні 2004 року та Марсело Гонзало Сауседо в лютому 2005-го – Котельник без жодних проблем переміг за одностайним рішенням суддів у восьмираундових боях.

Із-поміж інших переваг українця – його більший досвід і вища якість опозиції в попередніх боях. А ще його підтримуватимуть “рідні” німецькі вболівальники (Андрій, нагадаємо, виступає за гамбурзький “Універсум Бокс Промоушн”). Натомість на Котельника може тиснути “психологічний фактор”, адже він у жодному разі не має права програти.

Насамкінець повідомимо приємну новину для шанувальників львівського боксера. У свіжому рейтингу WBO він піднявся відразу на чотири сходинки і тепер посідає високе третє місце. Така ж позиція в Андрія і в рейтингах WBA й EBU.

Василь Танкевич, Львівська газета

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 14
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.