Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
1881
2

Станіслав КАШТАНОВ: «У мене є шанс і я його використаю»

Сьогодні українець може стати чемпіоном світу з професіонального боксу

Станіслав КАШТАНОВ: «У мене є шанс і я його використаю»
Станислав Каштанов

26 серпня на «Донбас Арені» в Донецьку українець Станіслав Каштанов, 27 років (28-0, 15 КО) спробує завоювати вакантний титул чемпіона світу за версією WBA у суперсередній вазі. Його суперник – 32-річний угорець, екс-чемпіон світу Каролі Бальзаї (23-2, 17 КО). В разі успішного виступу Каштанов може стати п’ятим українським діючим чемпіоном світу – після Віталія і Володимира Кличків, Сергія Дзінзірука і В’ячеслава Сенченка. За декілька днів до бою Стас відповів на запитання редактора «Галичини спортивної ».

- Як і де пройшла підготовка до головного бою у вашому житті?
- Підготовка пройшла в Лос-Анджелесі. Був там майже 2 місяці з моїми друзями по команді «Юніон Бокс Промоушен» В'ячеславом Сенченком, Володимиром Кравцем і нашим тренером з фізичної підготовки Сергієм Соловйовим. Для мене це головний бій моєї боксерської кар'єри, за звання чемпіона світу я ще ніколи не боксував. Звичайно, на цей бій я готуюся по-особливому. Бальзаї гідний суперник, я намагаюся не упустити будь-яку дрібницю у своїй підготовці.

- Під чиїм керівництвом тренувалися?
- Зараз мене тренує Фредді Роуч, він же буде секундувати мені в майбутньому бою. Він та його помічник Алекс Аріза стежили за моїм фізичним станом і регулювали навантаження. Серед порад Роуча є заготовки, які ми відпрацьовуємо як на лапах, так і в спарингах. Дізнався дуже багато моментів, які для мене були новинкою боксуючи проти шульги. 26 серпня на «Донбас Арені» ви зможете побачити те, над чим я працюю зараз.

- Скільки провели раундів спарингів? Хто був спаринг-партнерами?
- Я провів 104 раунди спарингів. У мене змінилося сім спаринг-партнерів. В основному це боксери з Мексики, США, Росії та України. В одному зі спарингів я 4 раунди відпрацював з українцем Ісмаїлом Сіллахом, який, до речі, 6 років виховувався в «Спортивному клубі Єлісєєва». Коли я вже боксував у профі, він ще був у любителях. Ми стільки років займалися у рідному місті Донецьку, а в парах вдалося стати тільки в Лос-Анджелесі.

- Охарактеризуйте Бальзаї як боксера.
- Бальзаї досвідчений боксер, учасник двох Олімпіад у Сіднеї та в Афінах, екс-чемпіон світу за версією WBO, напористий, більше 70% своїх перемог він завершив достроково. Мені подобається його манера «атакуючого темповика», але я готовий до цього. У моїй кар'єрі це перший боксер-шульга, з яким у мене буде офіційний бій.

- У вашій кар'єрі не було суперників близьких за рівнем майстерності до Бальзаї. Чи не занадто рано вийшли на чемпіонський бій?
- Багато хто прагне провести чемпіонський бій, але так ніколи і не проводить. У мене є шанс і я його використаю. Вісім років я йшов до цього бою. Не думаю, що рано, я готовий.

- Ви можете стати п’ятим діючим українським чемпіоном світу. Чи є розуміння, що 26 серпня будете боксувати не тільки за себе і свою промоутерську компанію, а й за всю країну, адже всі українські любителі боксу будуть у цей вечір вболівати за вас?
- Додам, що за версією WBA можу стати третім українським чемпіоном після Володимира Кличка і В'ячеслава Сенченка. Звичайно, відповідальність дуже висока і коли на кону бій за звання чемпіона світу з ще більшою відповідальністю усвідомлюєш, що ти представляєш рідну Україну, місто Донецьк і компанію «Union Boxing Promotion».

Василь ТАНКЕВИЧ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 23:34 49
Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте

Марта добыла самую высокорейтинговую победу в карьере, одолев Коко Гофф

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 5
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
A961456591
не использовал
A961456591
Томпсон – Чэмберс состоится 28 октября в Атлантик Сити