Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 23 августа 2011, 14:35
3668
0

Первая лига. Звезда - Одесса - 2:3

Одесситы одержали первую выездную победу в сезоне + ВИДЕО

| Обновлено 23 августа 2011, 14:35
3668
0
Первая лига. Звезда - Одесса - 2:3
ФК Одесса

В шостому турі чемпіонату України «Зірка» вдома приймала ФК «Одеса», для якого після трансформування з ФК «Дністер» цей сезон є першим в його історії. Як і в минулі роки, команда Андрія Пархоменка стала досить не зручним суперником для кіровоградців. Ще пам’ятна домашня поразка з рахунком 1:2 на фініші сезону 2009\2010 років; невдалий виїзд до Одеси в другому колі минулого сезону (1:4).

В звітному матчі теж на фоні не великої кількості небезпечних моментів одесити святкували перемогу. У першому таймі голкіпера гостей кіровоградці турбували кілька раз. На початку матчу Андрій Порошин з центра поля видав передачу на хід Батальського: Олександр вирішив не прострілювати з флангу на свого партнера, а в один дотик перекидав голкіпера суперника - перестарався і перекинув й ворота. Не точні удари ж зі штрафного у виконанні Дениса Стояна та Олександра Батальського з 16 метрів не несли загрозу воротам гостей. Голкіпер одеситів Олександр Лавренцов був змушений вступати в гру лише кілька раз у першій 45-тихвилинці, ліквідовуючи загрозу своїм воротам після подач Олександра Скляра та Олександра Кочури, а також футболісти «Зірки» змусили його попрацювати на останніх хвилинах першого тайму. Невтомний Кочура виконав небезпечний простріл в штрафний майданчик - голкіпер одеситів помилився на виході, але цим кіровоградці не зуміли скористатися, адже свого воротаря підстрахував Руслан Зубков, який вибив м’яч з лінії воріт на кутовий. «Зірка» виконала підряд чотири кутових, останній з яких був найнебезпечніший – Олександр Кочура з кількох метрів головою пробив у руки Лавренцову.

Гості ж своїм моментом у першому таймі скористалися сповна: Валентин Полтавець: вдало зіграв в стінку зі своїм партнером Сергієм Платуновим і точним ударом в дальній нижній кут воріт кіровоградців вивів свою команду вперед. Перший тайм завершився з рахунком 1:0 на користь одеської команди.
По перерві гра дещо «оживилася» і виною цьому став забитий м’яч одеситами на 48-ій хвилині матчу: «свіжий» Олександр Степанишин результативно увійшов у гру, відзначившись забитим м’ячем після цікавого розіграшу штрафного удару: Валентин Полтавець відпасував на Анатолія Опря, який пройшов по флангу і прострілив на дальню штангу воріт господарів, де гравець «Одеси» виграв боротьбу на другому поверсі і скинув під удар Степанишину, котрий влучним ударом змусив Антона Ситникова вдруге з сітки власних воріт діставати м’яч. До честі кіровоградської команди, вона зуміла відразу забити м’яч у відповідь: Іван Рудницький наважився на удар з далекої відстані, м’яч після його пострілу потрапив у штангу воріт Олександра Лавренцова, після чого першим на добивання встиг Олександр Кочура, який головою поцілив в дев’ятку воріт «Одеси». Пропущений і забитий м’ячі вкупі дещо «розбудили» футболістів «Зірки», які під гучні скандування глядачів активно пішли вперед, створюючи небезпеку біля воріт суперника. Гості, маючи в своєму складі чимало вікових виконавців, дещо збавили обороти в своїй грі, за що могли поплатитися, але господарів вкотре в нинішньому сезоні відводила реалізація. Так, на 66-ій хвилині Леван Гулордава не встиг замкнути дальню штангу воріт гостей, Іван Рудницький небезпечно пробивав штрафний удар. Глядачі з нетерпінням чекали моменту, коли кіровоградці нарешті матимуть результати свого натиску на ворота ФК «Одеси», але, на жаль, сталося інакше. Після одного з вибивання м’яча одеситами від своїх воріт, захисник «Зірки» Тарас Пінчук зробив грубу помилку, не сильно відпасувавши своєму голкіперу (місце у воротах займав вже Андрій Товт, який на 53-ій хвилині зустрічі замінив Антона Ситникова), внаслідок чого Олександр Степанишин вибіг із-за спини Тараса і діставшись до м’яча, на швидкості обіграв голкіпера «Зірки» й точно пробив у пусті ворота господарів поля. Цей забитий м’яч став одним із ключових епізодів зустрічі, адже перевага в два м’ячі за двадцять хвилин до завершення матчу дозволяла одеситам більш вільно себе відчувати на футбольному полі.

Гості в основному зосередили свою увагу на збереження рахунку 3:1 і грали «другим» номером. Кіровоградці хвилин десять приходили в себе: їх атаки відбувалися за інерцією, не носили загрози воротам суперника. Лише на 80-ій хвилині господарі змусили похвилюватися «Одесу»: Олег Давидов пробивав із-за меж штрафної площадки - гостям пощастило, на шляху м’яча був Сергій Ткаченко, а так міг «круглий» залетіти у їх ворота. Наприкінці матчу «Зірка» змогла скоротити рахунок до мінімуму; на жаль, на більше часу не вистачило. Після скидки Андрія Порошина Олександр Кочура реалізував вихід один на один із голкіпером одеситів Олександром Лавренцовим. У хвилини, які арбітр компенсував до другого тайму, кіровоградці пішли на фінальний штурм воріт суперника. Користі із навали на ворота «Одеси» «Зірка» не мала: домашня поразка від ФК «Одеса» з рахунком 2:3.

Після шести турів Олександр Кочура має в своєму активі чотири забиті м’ячі і в гонці бомбардирів ділить 2-5 місце. Очолює ж гонку бомбардирів капітан «Одеси» Валентин Полтавець, на рахунку якого п’ять забитих м’ячів.

В наступному турі на кіровоградську «Зірку» очікує складний виїзд до Запоріжжя: «Металург» в нинішньому турі зазнав виїзної поразки від білоцерківського «Арсеналу», то буде «горіти» бажанням на очах своїх вболівальників реабілітуватися за поразку. Кіровоградцям прийдеться не легко. У Кіровограді «Зірка» зіграє 31 серпня. Суперником буде чернівецька «Буковина». Початок матчу, як дві попередні домашні зустрічі, о 17.30. Підтримайте улюблену команду! Вона потребує Вашої підтримки!

«Зірка» - ФК «Одеса» 2:3
Голи:
Кочура, 49; 90 - Полтавець, 36; Степанишин, 48; 68

«Зірка»: Ситников (Товт, 53), Порошин, Пінчук (Поляхов, 73), Стоян, Скляр (Давидов, 71), Рудницький, Батальський (Гулордава, 46), Дурай, Бурдіян, Бочкур, Кочура.
ФК «Одеса»: Лавренцов, Ткаченко, Білозор, Мельник, Зубков, Д. Пархоменко, К. Пархоменко (Бєлов, 77), Полтавець (Поспєлов, 84), Опря, Платунов (Лобан, 59), Косирін (Степанишин, 46).
Попередження: Бочкур, 23; Бурдіян, 56 - Полтавець, 12; Лавренцов, 67.

www.fczirka.com.ua

События матча

89’
ГОЛ !
Гол из 5-го сектора забил Александр Кочура(Звезда).
68’
ГОЛ !
Гол из 2-го сектора забил Александр Степанишин(Одесса).
49’
ГОЛ !
Гол из 2-го сектора забил Александр Кочура(Звезда).
47’
ГОЛ !
Гол из 2-го сектора забил Александр Степанишин(Одесса).
36’
ГОЛ !
Гол из 2-го сектора забил Валентин Полтавец(Одесса).
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 22
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.