Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 19 августа 2011, 21:26
1887
5

Сергій ГУПАЛЕНКО: «У Білорусі будемо грати на результат»

Головний тренер «Урагану» Сергій ГУПАЛЕНКО про поточну підготовку команди до сезону

| Обновлено 19 августа 2011, 21:26
1887
5
Сергій ГУПАЛЕНКО: «У Білорусі будемо грати на результат»

У п'ятницю, 19 серпня, «Ураган» стартує на міжнародному турнірі в Білорусі. В рідному Івано-Франківську після приїзду з Польщі чемпіони України затримались лише на два дні.
На останньому тренуванні перед виїздом до сусідньої країни прес-служба клубу поспілкувалася з головним тренером івано-франківців Сергієм Гупаленком...

- Сергію Станіславовичу, завершився другий етап підготовки команди до нового футзального сезону. Чи задоволені ви результатами роботи, чи вдалося реалізувати всі плани?
- Все, що ми й планували, вдалося зробити. Вважаю, що ми провели достатню кількість товариських спарингів. Навіть, думаю, ми трошки перестаралися, бо під кінець, як то кажуть, вже «наїлися» іграми. Ми відпрацьовували нашу оборону, контратаки, але бачу, що приціл у наших бомбардирів поки не до кінця налагоджений.

Зараз вже можу зробити деякі висновки щодо готовності наших гравців до нового сезону. Поки що бразильці перебувають ще не у тій формі, в якій би мені хотілося. Українські футболісти, таке враження, трохи змучилися, але вже відходять і, в принципі, фізично вже майже все виходить. Вважаю, що ці збори у Польщі пройшли позитивно. Попереду - Білорусь, де відбудеться, можна сказати, передсуперкубковий турнір. Тому там вже будемо старатися грати на результат, оскільки до першого офіційного матчу сезону з «Енергією» ми повинні підійти у стовідсотковій готовності.

- Перед польським збором ви розповідали про те, що там команда буде награвати нові комбінації, працюватиме над тактикою, удосконалюватиме ігрові схеми. У фіналі «Кубку Бескидів» довелося зіграти як раз з «Енергією»...
- Так, ми хотіли спробувати на турнірі усі наші нові заготовки, більш удосконалені, але не стали цього робити на повну. «Енергетики» знають, як ми граємо в захисті, тому були готові до нашого оборонного пресингу. Ми напрацювали багато ігрових схем, але вирішили не втілювати їх в життя на турнірі з різних міркувань, зокрема, щоб не відкривати карти супернику. Тож будемо відшліфовувати їх на турнірі в Білорусі та після приїзду додому.

- Цього тижня ряди «Урагану» поповнив ще один бразильський легіонер, який разом з командою вирушив до Білорусі. В яких фізичних кондиціях знаходяться латиноамериканці?
- Що стосується нашого новачка Ділву, то після першого тренування побачив, що він - повністю готовий. У себе на Батьківщині він грав, тренувався, лише останній тиждень не працював. Звичайно, процес акліматизації, адаптації трохи знизить його кондиції, тому футболісту треба буде трохи часу, щоб повністю влитися в колектив. Думаю, що до Суперкубку він повинен відновитися.

Карліньос - більш-менш у формі, десь відсотків на 70, але він ще може додати. А от Сержао, Мукадо та Біро Жаде - наразі не готові на всі сто. Зараз вони самостійно займаються ще й додатково. Я думаю, що в Білорусі вони тренуватимуться, а ввечері гратимуть. Єдине, що мене зараз найбільше турбує - це фізичні кондиції бразильців, але вони троє запевнили, що до першого офіційного матчу будуть готові.

- Скажіть, чи відбувається зараз пошук ігрових «четвірок»?
- Ми йдемо до того, щоб у нас в команді не було чітко визначених «четвірок», а кожен з гравців за потреби міг грати з будь-яким партнером, у будь-якому поєднанні. Тому пробуємо різні поєднання і на тренуваннях, і в товариських матчах.

- До основного складу приєднався також молодий Тарас Королишин. Як він вписався в колектив?
- Додає, чесно скажу, додає. По-перше, він спілкується з бразильцями, він слухає і, що не менш важливо, прислухається. Фізичні кондиції, технічний удар в нього є, а думати на майданчику він тільки вчиться. Але Тарас матиме шанс проявляти себе у грі.

- Чого чекати вболівальниками у відкритті нового сезону - матчі за Суперкубок України та які завдання поставило перед вами керівництво клубу?
- Завдання в «Урагану» завжди одне - перемагати у всіх турнірах, де ми гратимемо. Ми стали чемпіонами, тому тепер нам треба підтвердити це звання. Буде складно, але ми старатимемося це зробити, зважаючи на чотири кола чемпіонату. Гадаю, що не завадив би плей-офф у будь-якому форматі - чотири чи шість команд. Адже ви пригадуєте, яка інтрига була наприкінці минулого сезону, який інтерес викликали матчі плей-офф у вболівальників.

Звичайно, є бажання виступити якомога вдаліше на євроарені, де ми дебютуємо у Кубку УЄФА. У Сербії поборемось за одне з двох місць, що дасть можливість пройти далі - в елітний раунд. А там побачимо... Звісно, хотілось, щоб «Ураган» став першою командою з України, яка потрапить до «Фіналу чотирьох».

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Turbaz
FAN-URAGAN— 20.08.2011 12:05
И як то я зразу не дотумкав перейти на "НФК «Ураган»". До чорта дачу и 100км- йиду в Борисов.
parazityk
http://www.uragan.if.ua/news/index.php?show_news=1313578643.49356303282862555789562289698262&news_section=50 48 49 49
Turbaz
Дякуй друже, але сьогоднi вже прохвукав. Що на завтра?
FAN-URAGAN
сьогодні в 12:00 і 18:00
Turbaz
Так коли буде гра в Мiнську, жто знаэ, схожу повболiваю за наших.