Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 19 августа 2011, 17:23
5076
13

Владимир МУНТЯН: «Без разочарований не обошлось»

Специалист проанализировал последние матчи украинских клубов в Лиге Европы

| Обновлено 19 августа 2011, 17:23
5076
13
Владимир МУНТЯН: «Без разочарований не обошлось»
Владимир Мунтян

Знаменитий у минулому футболіст, а тепер авторитетний тренер Володимир Мунтян в інтерв’ю сайту «ФУТБОЛ 24» проаналізував виступи українських клубів у четвертому кваліфікаційному етапі Ліги Європи.

- Володимир Федорович, учорашні виступи українських клубів в Лізі Європи чим більше запам’яталися – приємними чи не приємними несподіванками?
- Без розчарувань не обійшлося. Скажімо, той же «Дніпро». Перед грою були побоювання, що дніпропетровці зіграють невдало. В принципі, так і сталося. Не знаючи грецький ПАОК, думав, що «Карпати» можуть вдаліше зіграти. Французьке «Сошо» здивувало своєю готовністю до гри із «Металістом». Харків’яни провели непоганий матч, їм трохи не щастило у першому таймі. Хороша була гра. Приємно, що «Ворскла» перемогла на останніх хвилинах матчу. Команді Миколи Павлова попався справді міцний горішок, непростий суперник. Матч-відповідь буде дуже важким. А київське «Динамо» зіграло так, як і потрібно було. Зараз головне результат. Хтось зараз почне говорити, що в «Динамо» гри не має, ще чогось не має. Головне, що результат є. Якби «Динамо» не добилося перемоги, хіба б хтось хвалив би киян за якість гри? Та ніколи…

- Президент «Динамо» Ігор Суркіс після гри заявив, що група гравців не відповідає рівню його команди. Таким чином, Ігор Михайлович зізнався у своїх помилках та помилках тренера й трансферної служби клубу?
- Президент клубу має право таке говорити. Це питання, вочевидь, погоджене із Юрієм Павловичем Сьоміном. Взагалі, ваше питання не просте. Головний тренер відповідає за підбір футболістів, за результат. Йому не могли нав’язати якогось футболіста. Якщо гравець йому не підходить, як він може його взяти в команду? Він же підбирає виконавців під своє бачення концепції гри.

- У вас є хоч якийсь оптимізм стосовно матчу відповіді між «Дніпром» та «Фулхемом»?
- Надія помирає останньою, але оптимізму дуже-дуже мало. Хотілося б, щоби «Дніпро» створив диво. Але зробити це за тиждень буде дуже важко, це те ж саме, що здійснити подвиг.

- Як ви можете прокоментувати виступи «Дніпра»? Невже, в Хуанде Рамоса було замало часу, аби поставити команді свою гру?
- Важко коментувати ці речі. Рамос же не місяць працює в команді, вже мав би поставити якусь гру, налагодити ігрову дисципліну, організацію гри в захисті. Тобто, щось би мало бути. А так, не тільки у мене, у багатьох є питання до Рамоса. Чому відбувається ротація футболістів, чому гравці змінюють амплуа? Можливо, Рамос бачить на кілька років уперед, коли «Дніпро» розкриється. Я не знаю…

- Вихід «Карпат» у груповий етап Ліги Європи теж буде подвигом?
- Думаю, так. У цьому матчі за «Карпати» не грали ключові гравці, завдяки яким команда не погано виглядала у минулому сезоні. Одна втрата Кожанова чого вартує, це ж був один із лідерів львів’ян. Голодюк лише набирає форму після травми. А ці двоє гравців, в цілому, раніше і робили гру «Карпат». Але мобільність, організованість «Карпат» дає трішки більше оптимізму, ніж у ситуації із «Дніпром». Хоча в атаці «зелено-білі» втратили багато. Маю на увазі, втрату футболістів із атакуючої лінії.

- У парі «Сошо» - «Металіст», як і перед першою грою, шанси команд на вихід в групу рівні – 50 на 50?
- Думаю, так. Можливо, «Металісту» буде легше грати на виїзді. Харків’яни суперника уже відчули, у гостях можуть з’явитися хороші нагоди для контратак. Тим паче, підбір футболістів «Металіста» дозволяє це робити. А шанси, справді, рівні – 50:50.

- Отож, підсумовуючи нашу розмову, виходить, що при вдалому збігу обставин у груповому етапі Ліги Європи Україна буде представлена трьома клубами («Динамо», «Металіст» і «Ворскла»), а вихід «Дніпра» і «Карпати» буде справжнім дивом?
- Так. Звісно, хотілося би, щоб наших команд було більше в груповому раунді Ліги Європи. Але не для всіх команд вдало пройшли перші матчі. Перелічені вами клуби мають найкращі шанси на продовження єврокубкової боротьби.

Андрій Захарчук, Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Сода-Солнце
знаешь, как-то совсем не печально... снова тебя команда в твоих прогнозах "подвела"?!..
jvkolosov
Я думаю, что всего один гол изменил бы всю картину и оценки выступления укр клубов. Если бы карпаты сыграли 1-2.
как ни странно, но так считаю.
vikdev
яка країна - такий і футбол!!!
... ж-опа
уух (праскурафф)
karvaleri — 19.08.2011 20:45
Кроме "Динамо" в групповой турнир не попадет больше никто.
=========================================
еще кто-нить из пары металлист/ворскла
Mpak2009
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
seniors
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
karvaleri
Кроме "Динамо" в групповой турнир не попадет больше никто.
kammost
ну и ????????? договаривай
Mpak2009
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
brigpost
да нет,Кривбасс никак не соперник для ДК. Чисто психологически.
Тем более задача попадания в евро-осень фактически выполнена. То есто давить не будет.
Но вот оборонительные действия налаживать надо. Иначе в группе можно будет и опозориться. По факту я рад,что ДК е попал в группу ЛЧ. Еще не готовы. К чему неприятности?
Днепр в этом сезоне забивал уже три мяча.Пусть доказывают,что им не зря платят
Voland02534
У этого состава Динамо с этим тренером нет никаких шансов не только в Лиге Европы, но и в чемпионате Украины, кто этого еще не понял??? - поймет позже, но будет поздно!!! Сравните игру Металлиста, Сошо гораздо сильнее Литекса, хотя и сыграли в ничью, но зато как : Динамо влетело бы Сошо как минимум 0:5. а как сыграла Ворскла с румынами- на фоне Динамо и станет все ясно. Могу с уверенностью предположить что ближайшая игра 21.08. Динамо с Кривбассом будет проиграна, как не печально. И братья президенты ничего не предпринимают, наверное поэтому появились слухи о том, что Динамо хотят продать, наверное это будет правильно, потому что они уже не в состоянии ничего изменить а для усиления команды не хватает финансов, таких как у Металиста, Днепра не говоря уже за Шахтер.
Footboll_Club_Dynamo
ну карпати дома могут так же 2 мяча забить на характере а там дело техники ну а днепр к сожелению аж 3 мяча дома пропустил - ето уже другое ... но я оптимист и буду болеть )))
strateg_solo
Пока сказать про участие в ЛЕ может только Динамо. Остальные висят на волоске, а Днепр уже отпилил сук на котором сидел.