Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 18 августа 2011, 16:42
4554
3

Кубок Украины: обзор предварительного этапа

Без неожиданностей не обошлось

| Обновлено 18 августа 2011, 16:42
4554
3
Кубок Украины: обзор предварительного этапа

З 17-ти представників першої ліги, які брали участь у другому попередньому етапі розіграшу Кубка України-2011/2012, до 1/16 фіналу не вийшли восьмеро – майже половина. П’ять втрат серед представників цього дивізіону були прогнозованими, адже жереб звів між собою «Буковину» та «Олімпік», «Титан» та вінницьку «Ниву», алчевську «Сталь» та «Севастополь», «Говерлу-Закарпаття» та «Геліос», а також «Львів» та «Зірку».

Причому перші результати цього кубкового раунду стали відомими ще до початку матчів – вінницька «Нива» не виїхала до Армянська на гру та отримала технічну поразку. Начебто – через фінансові проблеми. А вболівальники зі стажем, мабуть, з цього приводу згадають, як саме завдяки Кубку України у 1996 році «Нива» стала знаменитою – у півфіналі здолала «Шахтар» і хоча у фіналі поступилася «Динамо», здобула путівку до розіграшу Кубка володарів кубків і виступала у змаганнях під егідою УЄФА.

У вівторок зустрілися команди, які за цікавим збігом обставин у суботу провели між собою матч чемпіонату, – «Буковина» та «Олімпік». Господарі і цього разу виявилися сильнішими і здобули перемогу – 3:2 (у чемпіонаті – 1:0), причому вирішальний гол знову записав на свій рахунок кращий футболіст першої ліги минулого сезону Руслан Гунчак. За п’ять хвилин до завершення зустрічі попереду був «Олімпік» – 2:1, але два влучні постріли Гунчака на 86-й та 88-й хвилинах допомогли буковинцям пройти до наступного етапу розіграшу.

Ще одна дуель команд, які грали між собою у рамках 5-го туру чемпіонату першої ліги, відбулася у Добромилі, де «Зірка» взяла реванш за недільну поразку – 0:1. Вже на першій хвилині зустрічі Олександр Кочура, отримавши передачу від досвідченого Андрія Порошина, вибіг сам на сам з голкіпером львів’ян Андрієм Череднюком, але був збитий захисником господарів, після чого без проблем реалізував пенальті. Більш високий клас кіровоградців давався взнаки протягом всього матчу, але забити гостям вдалося лише після перерви – спочатку вдало пробив з лінії карного майданчика Тарас Дурай, а крапку у зустрічі поставив Леван Гулордава, котрий після передачі Олександра Батальського реалізував вихід на рандеву з Череднюком. Щоправда, між цими голами могутнім пострілом у дев’ятку відзначився півзахисник господарів Сергій Чапко.

А два центральні матчі цього етапу кубкового розіграшу українські вболівальники отримали змогу побачити у прямому ефірі ТРК «Футбол». У Алчевську місцева «Сталь», програвши перший тайм «Севастополю» (відзначився прудконогий екс-півзахисник «Львова» Володимир Танчик), після перерви була близькою не тільки до нічиєї, а й до перемоги. Проте м’яч після удару Віталія Гавриша відбила поперечина воріт гостей, а Бурнелю Окана-Стазі та Роману Локтіонову забракло влучності.

В Ужгороді перемогу здобули господарі – «Говерла-Закарпаття», хоча здавалося, що гостям з харківського «Геліосу» вдасться перевести гру як мінімум у овертайм, а там – і до пенальтійної лотереї. Проте іншої думки з цього приводу був кращий бомбардир першої ліги позаминулого сезону – Сергій Кучеренко, який вийшов на заміну на останню десятихвилинку. Цього часу півзахиснику, котрий восени 2010-го та навесні 2011 років забивав за «Оболонь» у Прем’єр-лізі, вистачило, щоб знайти можливість для вирішального пострілу. Єгіше Мелікян проскочив лівим флангом, віддав у центр карного майданчика, де Кучеренко, отримавши м’яч і миттєво розвернувшись, завдав удару у кут воріт Дениса Сидоренка – 1:0.

Того дня на Закарпатті відбувся ще один матч, який приніс чимало радощів господарям – у Береговому місцевий аматорський клуб «Берегвідейк», переможець аматорського Кубку України-2010 та лідер чемпіонату Закарпатської області, здобув історичну вікторію над командою першої ліги – охтирським «Нафтовиком-Укрнафтою». Варто відзначити, що команда з Охтирки стартові чотири матчі цього сезону виграла, опинившись у верхній частині турнірної таблиці, а першої поразки зазнала минулої суботи у Запоріжжі, від тамтешнього «Металурга», який серйозно налаштований на повернення до Прем’єр-ліги. І от, за першою поразкою одразу пішла друга, яку оформив Олег Теплий, відомий по виступах у клубах першої та другої ліг України.

Ще одна сенсація сталася у Донецькій області – фіналіст аматорського Кубку України-2010, «Словхліб» зі Слов’янська, вже у компенсований час вирвав перемогу над «Одесою», яка вийшла на поле майже у оптимальному складі. З перших хвилин за гостей грали екс-футболісти національної збірної Олександр Косирін та Сергій Ткаченко, а також досвідчені майстри Валентин Полтавець, Анатолій Опря і Дмитро Пархоменко. Але одесити так і не зуміли нічого протиставити господарям, серед яких таких зіркових виконавців не було зовсім.

Тепер для «Словхліба» та «Берегвідейка» дуже цікавою буде процедура жеребкування 1/16 фіналу, де аматори можуть отримати у суперники будь-кого з Прем’єр-ліги – хоч «Шахтар», хоч «Динамо», хоч «Металіст» із «Дніпром». Варто нагадати, що минулого року інший представник аматорського футболу – «Карпати» з Яремче – також дійшли до цієї стадії розіграшу, де у впертій боротьбі поступилися «Волині» з рахунком 4:5, хоча і виграли перший тайм – 3:0.

І, нарешті, останнім клубом першої ліги, який вибув з боротьби у другому попередньому етапі, стала «Кримтеплиця». В Сумах, де «тепличники» зіграли без кількох основних виконавців, зібралася найбільша глядацька аудиторія – 5 200 чоловік. Можливо, саме підтримка вболівальників допомогла одному з фаворитів другої ліги відкрити рахунок ще у першому таймі (Ігор Мельник використав передачу Артема Радіонова), а у середині другого збільшити свою перевагу до 3:0 (Мельник заробив пенальті, який реалізував Олександр Шимко, а потім ледь не першим доторком до м’яча забив джокер господарів Андрій Ковальчук). Лише ближче до завершення матчу зусиллями Євгена Фальковського старші за рангом зуміли уникнути поразки з великим рахунком.

www.pfl.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vanosud
Буковина пірве пивоварів!!! 3:1
serzhio-ua
Буковина вперед!
KPOT1936
Эх, Фальковский... Какого ты от нас ушел...