Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 августа 2011, 22:24
3140
0

Первая лига Украины: обзор 5-го тура

Запорожский «Металлург» вновь побеждает, «Говерла-Закарпатье» не отстает

| Обновлено 15 августа 2011, 22:24
3140
0
Первая лига Украины: обзор 5-го тура
ФК Севастополь - Энергетик

Долю центрального матчу туру, у якому запорізький «Металург» приймав охтирський «Нафтовик-Укрнафту», вирішили три пенальті, призначені харківським арбітром Артемом Ноздрачовим за вісім хвилин. Варто відмітити, що по завершенні гри асистент головного тренера охтирської команди Вадим Колесник, хоча і був засмучений поразкою (1:2), віддав належне переможцям, після чого зізнався, що і не пригадає, коли востаннє бачив таку кількість пенальті за короткий термін: «Сьогодні у волейбол грали захисники як однієї, так і іншої команди. Стільки можливостей було ставити пенальті... Перший раз таке».

Рахунок у зустрічі відкрили господарі, яким допомогла гра рукою у виконанні досвідченого півзахисника «Нафтовика» Івана Козоріза: Жуніор без проблем переграв Сергія Вокальчука під час виконання пенальті. Але за дві хвилини вже запорожець Сергій Рудика відповів «люб’язністю на люб’язність», зігравши рукою, а штатний виконавець стандартних положень команди з Охтирки – 21-річний вихованець дніпропетровського футболу Артур Карноза – не втратив шанс зрівняти рахунок. І, нарешті, на 39-й хвилині Євгеній Пісоцький вивів Юрія Штурка на побачення з Вокальчуком, а той зачепив форварда господарів – знову пенальті, який ще раз вправно реалізував Жуніор. Недарма колишній наставник «Металурга» Олег Лутков напередодні туру відзначив високий клас бразильського півзахисника, якого порівняв з «Ламборджіні».

До п’ятого туру у «Металурга» та «Нафтовика-Укрнафти» була однакова кількість очок – по 12 з 12-ти можливих, а після «очної ставки» далі без втрат пішли лише запоріжці. Вперше у цьому чемпіонаті вибилися зі 100-відсоткового графіку також футболісти білоцерківського «Арсеналу», які також впевнено посідали місце нагорі турнірної таблиці. Для одеситів, які раніше виступали під прапором овідіопольского «Дністра», «Арсенал» був дуже незручним суперником – за два попередні сезони, протягом яких клуб з Київщини виступає у першій лізі, «Дністер» тричі зіграв з ним унічию та одного разу поступився (вдома – 0:2). І от – перша перемога, яку одній з найдосвідченіших команд ліги забезпечив пенальті, вдало виконаний одним з кращих бомбардирів чемпіонату Валентином Полтавцем (1:0). Не допоміг білоцерковцям і дебют півзахисника Вадима Славова (довгий час виступав у Австрії).

А от «Говерла-Закарпаття» не відстає від «Металурга»: ужгородці також виграли п’яту зустріч з п’яти і поступаються запоріжцям лише за додатковими показниками – різницею забитих та пропущених м’ячів. Чотири з п’яти перемог команда Олександра Севідова здобула з рахунком 1:0 (лише у попередньому турі закарпатці виграли у «Геліоса», перевищивши норму, – 2:0), а цього разу здолала опір сильного колективу з Вінниці. Щоправда, у нинішньому сезоні подоляни виступають не надто вдало – у п’яти турах здобуто лише одну перемогу, забито тільки два голи.

У місті над Бугом «Говерла» побудувала свої дії у розрахунку на швидкі контратаки, але свого досягла після подачі м’яча з кутового – захисник Євген Єлісєєв вибрав найкращу позицію біля воріт Олександра Гайдаржи. Для голкіпера ужгородців Олександра Надя це вже шостий поспіль матч (з урахуванням попереднього сезону) без пропущених голів, а взагалі його суха серія досягла дуже пристойної позначки – 569 хвилин.

Старт «Металурга» і «Говерли», які набрали по 15 очок у п’яти турах, є найкращим за останні чотири сезони у першій лізі. А на протилежному полюсі розташувався «Миколаїв» з п’ятьма поразками. Команді Руслана Забранського не допомогли і серйозні кадрові зміни – після невдачі у дуелі з вінницькою «Нивою» було розірвано контракти з шістьма гравцями, а натомість до міста корабелів приїхали досить відомі виконавці, четверо з яких (Дмитро Бровкін, Станіслав Гудзікевич, Олександр Ліщук та Богдан Пацюк) потрапили до заявки команди. Проте здобути бодай очко у зустрічі з «Динамо-2» миколаївці знову не зуміли – 0:1. За останні чотири сезони аналогічний нульовий показник після п’яти зіграних матчів показав лише «Харків» (першість-2009/2010), який після цього на фініші опинився у зоні вильоту – на передостанньому місці у турнірній таблиці.

А от «Львів», котрий також не міг похвалитися вдалими виступами у цьому чемпіонаті, здобув першу перемогу – над кращим клубом другого кола минулої першості, кіровоградською «Зіркою». Напередодні львів’яни посилили свій склад 23-річними Станіславом Гончаруком та Сергієм Чапком, які вийшли на поле з перших хвилин, але переможний гол на свій рахунок записав Володимир Косар, що вийшов на заміну – 1:0. Гості, які протягом усього матчу атакували ворота Андрія Череднюка, так і не зуміли використати бодай один шанс відзначитися.

Першу перемогу у чемпіонаті-2011/2012 здобув також «Геліос», футболісти якого забили по голу у компенсований час кожного з таймів зустрічі з «Титаном» і відіграли м’яч, пропущений на самому початку зустрічі. Три очки у зустрічі з «Олімпіком» здобула «Буковина», котрій допоміг влучний постріл кращого футболіста першої ліги минулого сезону Руслана Гунчака, а «Кримтеплиця», завдавши алчевській «Сталі» поразки з розгромним рахунком 4:1, впритул наблизилася до лідерів.

Варто відзначити, що на післяматчевій прес-конференції керманич «Сталі» Анатолій Волобуєв серед причин поразки відзначив втому своїх футболістів: «Ми зіграли дуже невдало у зв’язку з тим, що 10 серпня провели товариську зустріч з донецьким «Металургом». Нам не вистачало ігрової практики, на збори ми не їздили, тому я дав згоду на цей спаринг. Мабуть, не варто було цього робити – ми не встигли відновитися».

Наступного туру алчевців очікує ще більш серйозне випробування – у гості до «Сталі» приїде «Севастополь», який після непростої перемоги над «Енергетиком» (2:1, переможний гол забив екс-футболіст «Львова» Антон Крамар) набрав 12 очок. За цим показником команда Олександра Рябоконя поступається лише «Металургу» та «Говерлі».

www.pfl.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Манчестер Сити – Реал. Прогноз и анонс на матч Лиги чемпионов
Футбол | 17 апреля 2024, 20:00 16
Манчестер Сити – Реал. Прогноз и анонс на матч Лиги чемпионов

Есть ли потолок у ажиотажа вокруг этого противостояния?

Андрей ЛУНИН: «В моей стране ситуация сложная»
Футбол | 18 апреля 2024, 04:42 1
Андрей ЛУНИН: «В моей стране ситуация сложная»

Украинский голкипер Реала помог команде пройти Манчестер Сити в 1/4 финала ЛЧ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.