Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 12 августа 2011, 08:45
3300
3

Иван ГЕЦКО: «Мне не понравилась игра сборной»

Блохин очень поздно принял команду, считает специалист

| Обновлено 12 августа 2011, 08:45
3300
3
Иван ГЕЦКО: «Мне не понравилась игра сборной»
Иван Гецко

Відомий у минулому футболіст Іван Гецко в інтерв’ю сайту «ФУТБОЛ 24» проаналізував гру збірної України проти команди Швеції.

- Мені не сподобалася гра українців, - каже Іван Михайлович. – Поки що немає налагоджених зв’язків між гравцями. По грі це чітко простежувалося. Погано, що замінили Вороніна. Він зараз в оптимальній формі, міг більше показати на полі. А результат жодного значення не має. Це ж лише спаринг. Наставники збірної продовжують підбирати гравців під свої схеми. У майбутньому це повинно принести певні плоди.

- До Євро-2012 часу залишилося не багато. Встигнуть наставники підібрати гравців і налагодити між ними взаєморозуміння?
- Думаю, що встигнуть. Хоча, зрозуміло, що становище у нас не найкраще. Олег Блохін доволі пізно прийняв збірну. Втім, надіюся на те, що йому вдасться створити команду, яка буде тішити уболівальників.

- Олег Блохін після гри заявив, що у матчі із шведами він побачив на полі команду. Судячи з ваших слів, Олег Володимирович перебільшує?
- Футболісти показали самовіддачу, бажання. Цього не відбереш. Але налагоджених зв’язків я не побачив.

- Яка ланка, крім воротарської, у нашої збірної виділяється?
- Хотілося, щоби захист та середня лінія більше працювали попереду. Нам потрібно більше гравців, націлених на напад. Тоді і футбол буде цікавішим.

- Тобто, не проблема із нападниками, а з командними діями в атаці?
- Нападники-нападниками, а гравців, націлених на напад, має бути більше. В сучасному футболі гравці повинні бути універсалами, виконувати різну роботу. Форварди відпрацьовувати у відборі м’яча, а захисники долучатися до атак. Під час спарингу зі шведами, таке враження, українці були націлені на захисні дії. Навіть атакуючи, вони думали передусым про захист та про те, як закрити середню зону і перекрити можливість суперників атакувати. А хочеться, аби команда більше грала на атаку і робила це великими силами. Ось погляньте на «Барселону». Каталонці атакують великими силами, а коли втрачають м’яч, застосовують пресинг й відбирають його за якісь 5-10 секунд. Вони не дають суперникам можливості дійти до штрафної, накривають на їхній же половині поля. Якщо ми прагнутимемо до такого футболу, у нас вирішиться багато проблем.

- Хто вам учора найбільше сподобався, а хто розчарував?
- Не хочеться переходити на персоналії. По одній грі висновки робити не варто. Хтось міг бути в кращій готовності, хтось в гіршій. Не буду нікого виділяти. У футбол грають не персоналії, а уся команда. Усі повинні до конкретного матчу підійти в оптимальній функціональній готовності, тоді вимальовується якась гра, є результат.

- Чого очікуєте від нашої збірної на Євро-2012?
- Вірю в те, що у нас нормальний тренерський штаб. Сподіваюся, що нам сприятиме Фортуна. Однозначно, українці зобов’язані виходити із групи. Ну а що буде далі, залежить від жеребкування, наших наступних суперників. У нашої збірної є проблеми, молодь із досвідченішими футболістами ще не притерлася. Але який не який потенціал у команди є. На один турнір можна зібратися і досягнути позитивного результату.

Андрій Захарчук, Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
RuSIK150
нормальное фото!!!!! очень даже неплохой игрок был.
JimmyS
вроде нормально фото, чем-то похож на Эдмара лет так через 25
Zimmark
Ну и фото специалиста Гецко. Такое впечатление, что после большого футбола футболистов ждет алкоголизм.