Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 11 августа 2011, 11:23
8981
145

Игорь СУРКИС: «Я против политических портретов на стадионах»

Президент киевского «Динамо» планирует вернуть милицию на трибуны

| Обновлено 11 августа 2011, 11:23
8981
145
Игорь СУРКИС: «Я против политических портретов на стадионах»
Игорь Суркис

Президент «Динамо» Ігор Суркіс не звільняв побитого фанатами співробітника клубу Андрія Саламатова. І засуджує дії футбольних уболівальників.

- Особисто я нікого не звільняв. Я взагалі у відпустці, тому не можу нікого звільнити, - сказав Ігор Михайлович у коментарі Gazeta.ua . - А що стосується того, що сталося, то це повне беззаконня. Коли я свого часу говорив, що не приведу дитини на стадіон, мені дорікали за непатріотизм до клубу. А як інакше, якщо чується один суцільний мат і образи. Коли вони на мою адресу, це така справа, як мовиться, вдячність за ті гроші і сили, які я вкладають в клуб. Але на подібне беззаконня ми будемо реагувати дуже серйозно.

- Які заходи ви збираєтеся вжити?
- Ми будемо боротися всіма доступними методами. Зокрема, наберемо потрібну кількість професіоналів, з допомогою яких займемося відстежуванням так званих «уболівальників», яких потім просто не будемо пускати на стадіон. Бажано, щоб нам допомагали правоохоронні органи. Наскільки мені відомо, Верховна Рада прийняла новий закон, за яким міліція може бути присутньою на стадіоні. Раз так, значить будемо вирішувати питання про повернення міліції на трибуни. Не хочу робити з цього ніякої політики, але УЄФА подібні інциденти дуже жорстко присікає, ми постійно платимо штрафи в Прем'єр-лігу. Не кажучи про те, що у нас Євро-2012 на носі.

Відносно постраждалого співробітника, ми йому надамо всіляку допомогу, оплатимо його лікування. Я з ним поговорю, адже щось його змусило одного піти проти львівських уболівальників, які могли неадекватно зреагувати. Що, власне, і сталося. Тих, у свою чергу, тут же підтримали вболівальники «Динамо». У них завжди збуджений стан, воно й зрозуміло, футбол. Але це не дає ніякого права здійснювати подібні вчинки. Все можна і потрібно пояснювати словами.

- Ваше ставлення до присутності на матчах банерів з такими людьми, як Шухевич і Бандера.
- Не повинно бути ніяких політичних портретів. Неважливо, хто це - Бандера, Сталін, Берія. Тим більше, диктор про це постійно попереджає. Скільки разів, коли палять фаєра, він нагадує про дітей і літніх людей на стадіоні.

Я зустрічався з ультрас, намагався йти їм назустріч. Зміна емблеми була їхньою ідеєю, ось вам нова емблема. Прибрали жорсткий контроль, зробили абонементи за доступною ціною. Словом все, щоб вони могли підтримувати команду, вимагали з неї результат. За результат я готовий відповідати. Але терпіти прояви політики, насильства, екстремізму ми не будемо. Інакше взагалі опинимося відлученими від європейського футболу.

Постійно якимось чином примудряються проносити піротехніку, інші заборонені предмети. Доводиться обшукувати людей, принижувати їх гідність. Але що поробиш, якщо вони по-іншому не розуміють?

- За результатами засідання ДК Прем'єр-ліги, яке заплановано на 11 серпня, до «Динамо» можуть застосувати найсуворіші санкції. Ви морально до них вже готові?
- Сподіваюся, що вони будуть розумними. Ми не повинні через якусь купку людей позбавляти видовища тих вболівальників, які дійсно люблять футбол.

 Євген САВЧУК

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 07:31 2
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

Британский журналист оценил выступления всех украинцев в этом сезоне АПЛ
Футбол | 24 апреля 2024, 11:50 7
Британский журналист оценил выступления всех украинцев в этом сезоне АПЛ

Рассел Тейлор считает лучшим Илью Забарного

Комментарии 145
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
conquistador
Объявление!
МВД срочно купит большую партию скотча для заклейки ртов футбольных болельщиков.
conquistador
После скандала с антипрезидентской речевкой Суркис публично осудил динамовских ультрас за неполиткорректность и гомофобию. "Особенно обидно, - добавил он с горечью, - что на рядовом матче эти уроды бездарно раскрыли домашнюю заготовку, которую готовили для матчей Евро-2012"
JohnGibson
Не верю чтоб в таком городе, культурном, столице нашей страны, городе с вековыми традициями, историей, могли уродиться подобные ущербные потомки. Это же всё быдляьчи выродки, в этом вся беда, свинья не родит человека, она родит кабана.
JohnGibson
Если все ссылки за того мужика правда, то он конечно припоцаный конкретно. Но, фаны ДК какие-то дикие, стадо баранов, реально дикари в мехах. Ладно мужик неадекват, собрались, окружили, поговорили, видите шо на контакт не идет, один вышел дал по кабине и на этом всё, а то накинулись как кабеля на сучку с течкой. шакалы ей богу, стадный инстинкт. Да и Киев конечно увы не радует, думаю коренные киявлене сами в культурном шоке от такого наплыва "новых киевлян", понаехало как говорится ).
iron_felix69
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Balshoi
Не будучи одетым по форме, этот "стюард" не имел права ничего делать. И это первопричина всего дальнейшего. Повторюсь, скорее всего он был выпивши.
Balshoi
Сделать ЗАО, нынче ПрАТ, и продать акции желающим. Будем как Барселона, народной командой.
P.S.
Меня, за поданную идею, президентом
Balshoi
Відносно постраждалого співробітника, ми йому надамо всіляку допомогу, оплатимо його лікування. Я з ним поговорю, адже щось його змусило одного піти проти львівських уболівальників...
-----------------------------------
Может он просто пьяный был?
Balshoi
Та да, там только перестрелка возможна
Krot_Matroskin
Ага Ты в этих секторах потасовку представляешь?
У меня скромно, стандарт 3
conquistador
Аппарат президента готовит сенсационное сообщение - В ходе расследования оказалось что президент Гондураса действительно родом из Донецкой области, подробности этого расследования случайно стали известны болельщикам накануне матча Динамо -Карпаты и те , в свою очередь , именно так отметили это событие. То что слышалось всем остальным официально признано обманом слуха из - за дефектов конструкции стадиона .
iron_felix69
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Krot_Matroskin
[quote iron_felix69—11.08.2011 17:16]
С чего ты взял, что я не видел? Видел я "Беркут" много раз на стадионе. Я не видел его тогда, когда он реально нужен был.
WildCat
Может на досуге фанаты Суркиса в реанимацию отправят? Последнее время такой бред несёт...
tulja68
udman11-приємно почитита думку розумної людини!а що до суркуса то скажу так!зачим поженешся від того і забеременнієш!тобто!воно хоче що б на стадіон неходив ніхто і то ясно всім!воно говорить про політику на стадіоні і нічого неговорить про бариг і ришал.
iron_felix69
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Krot_Matroskin
с матча-открытия езжу практически на все, последние два сезона - абонемент, вот на Кривбассе как раз не был. Отпуск, однако.
iron_felix69
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Krot_Matroskin
iron_felix69 — 11.08.2011 16:42
Я не сомневаюсь, что "Беркут" бы пригнали, только часть дерущихся и стюарт могли за это время быть уже на ярус ниже. И дрались там совсем не один на один.
Не дай Бог, конечно, но как-то засомневался я в системе безопасности ДА.
iron_felix69
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил