Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 03 августа 2011, 17:04
3089
13

Андрей НЕСМАЧНЫЙ: «Сегодня будет совсем другая игра»

В матче с «Рубином» «Динамо» добьется позитивного результата, считает экс-игрок киевлян

| Обновлено 03 августа 2011, 17:04
3089
13
Андрей НЕСМАЧНЫЙ: «Сегодня будет совсем другая игра»
Андрей Несмачный

Про те чим по завершенні кар’єри займається колишній гравець київського «Динамо» та збірної України Андрій Несмачний читайте в інтерв’ю футболіста «Футбол 24».

- Андрій, уже визначилися з тим, чим займатиметеся по завершенні кар’єри?
- Ні, ще не визначився. Зараз відпочиваю у Криму у своїх батьків. Разом зі мною моя сім’я. Наразі повністю націлений на відпочинок та покращення здоров’я. Благо, тут є усе необхідне – море, лікувальна грязь, цілюще повітря. А про те, чим займатимуся далі поки що не думав.

- Професійна кар’єра суттєво позначилася на вашому здоров’ї?
- Зрозуміло, що професійний спорт здоров’я не додає, а навпаки - відбирає. Були операції, вивихи. Тому, навіть, у такому молодому віці це усе позначається на здоров’ї. Зараз роблю усе для того, щоби у майбутньому мене менше турбували наслідки занять спортом.

- А як організм відреагував на відсутність навантажень, до яких ви звикли впродовж багатьох років?
- Без фізичних навантажень не обходиться. Кожного ранку роблю вправи для зміцнення пресу, м’язів рук, спини та ніг. Регулярно плаваю на морі. Усі м’язи працюють. Завжди намагаюся підтримувати організм в тонусі. Інакше можна дуже швидко себе запустити, набрати кілька зайвих кілограм. Організм звик до визначеної ваги, а коли є надлишок, то відчувається дискомфорт. Тому звик підтримувати форму. Не можна усе раптово закинути. Впродовж 15-ти років жив за режимом, кожен день займався, тренувався. Це усе увійшло в звичку, тепер просто так прожити день без вправ не можу.

- Ви звикли засинати у визначений час, прокидатися за графіком. Зараз також дотримуєтеся такого ж графіку?
- В Криму дуже рано встаю. Можливо, морське повітря так впливає. Лягаю спати, як тільки захочеться спати. Не змушую себе лягати чи вставати у якийсь конкретний час. Сплю 9-10 годин, цього мені достатньо для того, щоби добре почуватися впродовж усього дня.

- За азартом гри, емоціями футбольного поля не сумуєте?
- Зрозуміло, що інколи таке буває. Особливо, коли хлопці грають, хочеться допомогти. Інколи з’являються думки про те, що хотів би знову вийти на поле. А я прекрасно розумію що це миттєве бажання і не більше. Трохи сумую. Але я ж прийняв рішення, до якого був готовим. Якби рішення припинити виступи приймав в емоційному стані, зараз було би більш боляче. А так, я усе добре зважив і зробив обдуманий крок. Футбол граю тепер із друзями заради власного задоволення. Ніколи такої нагоди не марную.

- Багато футбольних ігор переглядаєте?
- Якщо чесно, то так. Завжди дивлюся чемпіонат України, єврокубки. Матчі київського «Динамо» ніколи не пропускаю. Мій тато уболівальник із багаторічним стажем. Завжди з ним дивимося футбол. Переглядаю усі матчі «Дніпра», за який грає мій товариш Віталій Мандзюк. Також не пропускаю ігри «Оболоні», де грає Саня Мандзюк.

- І що думаєте про останні матчі київського «Динамо»?
- Зрозуміло, що щось не виходить. Після гри за Суперкубок України проти «Шахтаря», було багато оптимізму. Здавалося, що у цьому сезоні «динамівці» будуть усіх «виносити», без труднощів посядуть перше місце в чемпіонаті. Що сталося потім, мені важко судити, оскільки я не в середині колективу. Потрібно ж знати ситуацію в середині. Але помітно, що щось сталося, зараз в «Динамо» не має впевненості. Думаю, це усе налагодиться і в майбутньому ми побачимо таку ж гру, як і в матчі із «Шахтарем». Впевнений, що сьогодні із «Рубіном» буде зовсім інша гра. «Динамо» доб’ється позитивного результату.

 А про причини такого не хорошого для киян періоду важко говорити. Команда втратила очки в чемпіонаті, в Лізі чемпіонів ускладнила своє становище. Сьогодні гра на виїзді. Звісно, «динамівцям» зараз не солодко. Преса, керівництво клубу очікували іншого. Тим паче, були придбання. Прийшли футболісти, які повинні були підсилити гру і позитивно вплинути на команду. Поки що цього цих дивідендів новобранці не приносять. Думаю, потрібен час. Згодом хлопці адаптуються і допоможуть «Динамо». А адаптація у новій команді потрібна усім, навіть, досвідченим гравцям.

- Погоджуєтеся, що у «Динамо» величезні проблеми із обороною? Часто помиляються як флангові захисники, так і центральні…
- Не можна звинувачувати тільки захисників. Оборона починається із атаки. Спершу допускається низка помилок в атаці чи середині поля, а останніми помиляються захисники. Потрібно дивитися гру в цілому. Захисники ж теж допомагають в атаці, значить і атакуючі футболісти повинні відпрацьовувати в обороні. Якщо нападник не заб’є гол, йому пробачають, а ось помилку оборонця не забувають. На нього списують невдачу усієї команди. Не має справедливості. Форвардів теж потрібно критикувати, ставити в таке ж становище, що і захисників. В уболівальників такий менталітет, що при помилці захисника, його піддають нищівній критиці. А якщо в наступній грі оборонець відіграє без помилок, його вихваляють. І так далі. А потрібно в цілому дивитися, аналізувати позиційні помилки. Якщо середня та атакуюча ланка не допомагатиме, захисникам буде не просто і вони завжди будуть винними. Звісно, є певні позиційні помилки. Але не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Кожен може невдало зіграти. Головне, щоби це не переросло в систему. Зараз усі говорять про те, що «Динамо» погано грає в обороні. Звісно, деякі помилки на такому рівні вони не вправі допускати. Але це футбол… Потрібно знати установку тренера, може команда мала грати в атакувальний футбол. Ми ж не знаємо усіх нюансів, говоримо тільки про те, що бачимо. Інколи кажуть, що той чи інший захисник повинен підключатися до атак, а він не йде уперед. Але ж у нього ж могла бути установка грати тільки в захисті. Або навпаки, регулярно підключатися до нападу. Ми ж тактики не знаємо. Так говорю, бо сам був в таких ситуаціях. Мене критикували за те, що не йду уперед, у той час, як я виконував тренерську установку і зосереджувався в обороні. Бувало і навпаки, ми атакували усією командою, а після гри мене критикували за гру в обороні.

- Андрій, наостанок. Знаю у вас була пропозиція працювати експертом на одному всеукраїнському каналі. Ця пропозиція ще актуальна?
- Не проти стати телевізійним експертом, тим паче, що ця робота у мене багато часу не забере. Сказав про це керівництву каналу, готовий при потребі підключитися до роботи. З радістю відгукнуся на запрошення.

Андрій Захарчук, Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 12
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Источник: Бавария уже обсуждает условия сотрудничества с новым тренером
Футбол | 25 апреля 2024, 09:28 2
Источник: Бавария уже обсуждает условия сотрудничества с новым тренером

Скорее всего, команду возглавит Ральф Рангник.

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
myxamed1980
Футболист деревянный был,даже навес с фланга немог сделать нормально...всегда тупорылил когда дело до последнего паса доходило...эксперт хренов....
brigpost
Зомби - это прежде всего те,кто повелся на возможность покращення "вже сьогодни". И таких пол-Украины!
Тебя,кстати,не Витей ли зовут?
pri_bambas
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
zam7
pri_bambas
Причем тут Баптист, ты дружище не совмещай религию и футбол.
А тебе можно доверять??? Нужно в первую очередь на себя смотреть, а потом о других говорить.
pri_bambas
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ParaVena
Такая же! )))
Sedan
Андрей НЕСМАЧНЫЙ: «Сегодня будет совсем другая игра»
Разве что такая http://football.sport.ua/news/132955
VOVA-FCDD
хороший футболист. Всегда отдавался игре, и по флангу мог пройти, и на оборону играл.
Gaskonec
_____________________________________
+ 5!
dimonstr_55
TheJackMF
Херовый мозг = тупейший комментарий