Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
| Обновлено 01 августа 2011, 15:01
3008
0

Вторая лига Украины. Обзор 2-го тура

Центральный матч в Тернополе не состоялся из-за непогоды

| Обновлено 01 августа 2011, 15:01
3008
0
Вторая лига Украины. Обзор 2-го тура
ФК Сумы

У західній зоні найбільшу увагу привертала дуель двох клубів, які поставили завдання підвищення у класі, – «Ниви» та «Сум», але зустріч у Тернополі не відбулася через несприятливі погодні умови – кілька областей України потрапили під дію урагану. Долю цього матчу 3 серпня буде розглянуто на засіданні ДК ПФЛ.

Між тим, форс-мажорні обставини можуть зіграти на руку тернополянам. Через брак часу вони не зуміли заявити для участі у чемпіонаті новачків і молодіжним складом були розтрощені у першому турі у Черкасах – 0:3. Але за тиждень до лав команди Петра Червіня долучилася велика група виконавців з неабияким досвідом виступів у першій (Віктор Барчук, Андрій Башлай, Юрій Войтович, Євген Гончаренко, Ярослав Сокол) та другій (Денис Козенко, Ігор Цимбалістий) лігах. А найближчим часом у Тернополі може з’явитися ще кілька новобранців.

Проте навіть така масштабна ротація складу зі знаком «плюс» не є гарантією швидкого успіху. Це можуть підтвердити у Івано-Франківську, де фінансові справи останнім часом пішли угору. Свідченням цього стала поява на тренерському містку команди відомого фахівця Петра Кушлика, в активі якого значиться робота з низкою польських клубів, а також вихід до Прем’єр-ліги на чолі «Закарпаття» кілька років тому. У першому турі «Прикарпаття» зазнало гостьової поразки від «Скали» (0:1), а у другому не зуміло перемогти дебютанта професійного футболу – южненський «Реал Фарм» (0:0).

Хоча ще до старту чемпіонату до Івано-Франківська повернулися відомі виконавці – Андрій Нестерук, Володимир Боришкевич, Ігор Гребинський, долучилися до складу екс-півзахисник молодіжної збірної України Олег Веприк та кращий бомбардир минулорічного розіграшу Кубка України Андрій Олійник. А на минулому тижні у заявці «Прикарпаття» з’явилися одразу сім перспективних гравців з дублюючих складів команд Прем’єр-лиги – Андрій Гурський, Ігор Ільчишин, Андрій Сагайдак, Олексій Омельченко (усі – «Карпати»), Ростислав Дяків («Кривбас»), Іка Мепорія («Арсенал») та Артур Сірик («Іллічівець»).

А поки «Нива» та «Прикарпаття» збираються з думками, лідером групи «А» стала «Енергія», яка і минулого сезону довгий час посідала перше місце. За умови перемоги у відкладеній на 1 серпня зустрічі «Скали» та «УкрАгроКома» хтось з цієї пари складе компанію новокаховцям.

Тим часом про свою конкурентоспроможність нагадали «Динамо» та «Десна». Хмельничани вдома розгромили «Єдність» – 5:1, причому у складі команди колишнього форварда вінницької «Ниви» Миколи Роздобудька чотири з п’яти голів забили юні гравці – 19-річні Денис Шевчук та Богдан Бортнік, 20-річний Олександр Антонов та 17-річний Олег Данченко.

А «Десна», яку влітку очолив Олександр Дериберін, вдало відзначила відкриття сезону у Чернігові. Хоча, звісно, вчорашні аматори з Болграду – не той лакмусовий папірець, яким варто вимірювати здатність «Десни» сперечатись за найвищі місця, перемога з великим рахунком заслуговує на повагу. До того ж форвард господарів Олександр Кожем’яченко, відзначившись двома м’ячами, побив клубний рекорд результативності за історію. До цього кращим снайпером «Десни» за усі роки був Геннадій Горшков, який у першості СРСР забив 119 голів. У Кожем’яченко тепер – 120.

У групі «Б» приємною несподіванкою стала впевнена гра «Шахтаря-3». Юні вихованці академії донецького клубу вдруге поспіль перемогли з великим рахунком: спочатку на виїзді – другу команду запорізького «Металурга» (3:0), тепер вдома – другу команду «Севастополя» (7:2). Три голи з семи було забито за чотири хвилини з 16-ї по 19-ту. Бомбардирам гірників – від 17-ти (Сергій Вакуленко, Денис Безбородько, Денис Катрюк) до 18 років (Андрій Тотовицький, Руслан Маліновський, Сергій Болбат, Ілля Глушицький). За подальшим виступом талановитих юнаків ми спостерігатимемо лише після солідної паузи – найближчі два тури «Шахтаря-3» перенесено на більш пізній строк через участь команди у двох престижних міжнародних турнірах у Голландії та Бельгії.

Як треба відстоювати честь України (і власну, звісно, також) за кордоном, показав криворізький «Гірник», який пропускав перший тур через участь у XXI міжнародному турнірі серед гірників, що проходив на початку третьої декади липня у російському місті Качканар. У змаганнях брали участь чотири клуби (три – російські), але перемогу святкував саме представник Кривого Рогу.

Але на батьківщині «Гірнику» продовжити переможну ходу не вдалося – дуель зі «Сталлю» з Дніпродзержинська завершилася унічию (1:1). У гостей варто відзначити екс-форварда юнацької збірної України Григорія Гараняна (раніше він виступав під прізвищем Сахнюк): у минулій першості він забив вісім голів, тепер почав лік м’ячам у новому сезоні.

Несподіванка сталася у Краматорську. Місцевий «Авангард», який блискуче розпочав сезон (виїзний розгром комсомольского «Гірника-Спорту» – 3:0), вдома поступився другій команді «Дніпра», хоча навесні дніпряни були найгіршою командою східної зони (у восьми матчах набрали чотири очки, три з яких – завдяки технічній перемозі над «Олкомом»). Щоправда, варто відзначити, що обидва голи гості забили наприкінці зустрічі, скориставшись зосередженістю господарів виключно на атакуючих діях.

А в лідери разом з «Шахтарем-3» вийшли горностаївський «Мир» та «Полтава», яка у центральному матчі другого туру на своєму полі перемогла свердловський «Шахтар» – 2:0. Напередодні суперники підсилили свої склади: гості дозаявили Андрія Скарлоша, Євгенія Чуприну та Сергія Брижа, а господарі – Сергія Даценка. А вирішальною у зустрічі виявилася заключна 15-хвилинка першого тайму. Спочатку після кутового у виконанні В’ячеслава Гаді найспритнішим біля воріт виявився Олександр Полуницький – 1:0, потім за друге попередження достроково пішов до роздягальні джокер свердловців Бриж, а одразу після цього триходівка Артем Бессалов – Олег Синьогуб – Євген Радіонов завершилася влучним ударом останнього після колективної помилки оборонців та голкіпера – 2:0.

Не обійшлося без вилучення й у іншому місті Полтавщини – Кременчуці, куди в гості до «Кременя» прибув новачок другої ліги – «Макіїввугілля». У заявці гостей вболівальники могли знайти декілька добре відомих ветеранів вітчизняного футболу, серед яких – 36-річний Віктор Ареф’єв, 35-річний Анатолій Кретов, 38-річні Олександр Цокур та Едуард Цихмейструк, 30-річний Андрій Пісний. Але навіть досвіду колишнього півзахисника збірної України Цихмейструка виявилося недостатньо для здобуття першого турнірного очка у прем’єрному сезоні («Макіїввугілля» поступилося – 0:1) серед професіоналів. Більше того – на останній хвилині зустрічі херсонському рефері Ігорю Пасхалу довелося вилучити його з поля.

www.pfl.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках
Футбол | 19 апреля 2024, 10:54 12
Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках

А английские команды впервые с 2015 года не пробились в полуфиналы Лиги чемпионов и Лиги Европы

Главный тренер Жироны рассказал, сможет ли Цыганков сыграть с Кадисом
Футбол | 19 апреля 2024, 14:40 0
Главный тренер Жироны рассказал, сможет ли Цыганков сыграть с Кадисом

У Виктора минимальные шансы выйти на поле в этом матче

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.