Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
3400
0

Первая лига. Нива Винница - Звезда - 1:1

Несмотря на все усилия, победителя матч так и не выявил

Первая лига. Нива Винница - Звезда - 1:1

Кіровоградська «Зірка» провела перший виїзний матч нинішнього сезону: підопічні Анатолія Бузніка завітали в гості до вінницької «Ниви».

В стартовому складі «Зірки» у порівнянні з попереднім матчем із миколаївцями сталися певні зміни. Так. з перших хвилин вийшли Антон Ситников, Андрій Бурдіян, Олег Давидов та Роман Бочкур. На жаль, своїм партнерам в звітному матчі допомогти через хворобу не зміг голкіпер Андрій Товт. Андрій Смалько залишився в запасі, в центрі захисту Тараса Дурая (він зазнав пошкодження в матчі з «Миколаєвом») замінив Роман Бочкур. З капітанською пов’язкою на звітне протистояння вийшов Андрій Порошин.

Після двох зіграних турів вінницька команда не набрала жодного очка і у цьому матчі на очах не багаточисельної аудиторії старалася будь-що здобути перемогу. З перших хвилин підопічні Олега Федорчука заволоділи територіальною перевагою і перший небезпечний епізод стався на 10-ій хвилині зустрічі: Саїд Белмохтар з трьох метрів до воріт «Зірки» мав забити м’яч, але влучив у Тараса Пінчука, від якого «круглий» прикотився до Антона Ситникова. Через три хвилини одна з перших атак кіровоградської команди завершилася взяттям воріт суперника: господарі матчу самі собі «привезли м’яч» - захисник Дмитро Нємчанінов віддав не точну поперечну передачу і Богдан Поляхов, перехвативши м’яч, реалізував вихід один на один із голкіпером «Ниви» Олександром Гайдаржи. Пропущений м’яч дещо шокував господарів, котрі в першому таймі так і не змогли «прийти в себе», атакуючи по інерції. Ударам футболістам «Ниви» бракувало влучності. Найбільш реальний шанс зрівняти рахунок у першій половині мав Володимир Найко: з кількох метрів він пробив мимо наших воріт. Кіровоградська команда, граючи «другим номером», створила кілька досить небезпечних контратак і могла подвоїти свою перевагу в рахунку, але, на жаль, їй це не вдалося. Так, на 28-ій хвилині активний Богдан Поляхов з флангу виконав гостру передачу в штрафну суперника: партнери не зуміли замкнути передачу Богдана. Через три хвилини лише самовіддана гра господарів в обороні врятувала їх від пропущеного м’яча: захисники «Ниви» зуміли вчасно заблокувати удари гравців атаки «Зірки». На 39-ій хвилині Андрій Порошин скинув на Богдана Поляхова, який у боротьбі з суперником, котрий дещо сповільнив нашого гравця, притримуючи його за футболку, ударом через себе відпасував Кочурі - Олександр витяг на себе Гайдаржі і віддав пас у центр штрафної: Порошин відкинув м’яч на Олександра Скляра, удар в якого, на жаль, не вийшов. На 42-ій хвилині матчу з гострого кута пробивав Олександр Кочура - Гайдаржи був «на місці», впевнено зафіксувавши м’яч в руках. За хвилину до завершення тайму з передачі Олександра Кочури Андрій Порошин, перебуваючи в складній ситуації, красиво пробив зльоту - м’яч пролетів вище воріт суперника. На перерву команди пішли за мінімальної переваги кіровоградської «Зірки».

В другому таймі малюнок гри не змінився: господарі бажали уникнути поразки, яка могла стати вже третьою поспіль в нинішньому сезоні. Кинувши чималі сили в атаку, «Нива» наражалася на гострі контратаки. На 52-ій хвилині на другому поверсі чудово зіграв Андрій Порошин, ювелірно скинувши головою м’яч своєму партнеру: Богдан Поляхов міг вийти тет-а-тет з голкіпером суперника, але захисник суперника його дістав і вибив м’яч в аут. А на 59-ій хвилині один із найактивніших гравців вінницької команди Вадим Бовтрук із-за меж штрафного майданчику завдав не відпорного удару по воротах Антона Ситникова – останній був безсилий врятувати команду. Після того як рахунок в матчі став 1:1, наставники обох команд, проводячи заміни, старалися «підсилити» гру, адже була помітна втома футболістів, котрі грали при сильному дощі. Варто також зазначити, що господарі в другого таймі грали в деяких моментах досить грубо. В одному з епізодів зустрічі після порушення правил Володимиром Найко Олександр Крохмалюк, отримавши травму, не зміг продовжити матч.

Остання десятихвилинка матчу пройшла при сильній зливі: гравці обох команд вперед йшли з оглядкою на власні ворота, стараючись не помилитися. В ті хвилини лише запам’яталися удари Олександра Кочури та Олександра Назарчука: в першому епізоді Павло Новицький встиг заблокувати удар і м’яч повільно прилетів в руки Олександра Гайдаржи, а в іншому – Назарчуку влучно пробити по воротах «Зірки» завадили Роман Бочкур та Тарас Пінчук. В підсумку звітний матч, як і зустріч у Вінниці в минулому сезоні, завершилася внічию, щоправда цього разу з рахунком 1:1.

В наступному турі кіровоградська команда вдома прийме київське «Динамо-2»: матч відбудеться 6 серпня і розпочнеться о 17.30. Запрошуємо кіровоградських шанувальників футболу підтримати улюблену команду!

«Нива» - «Зірка» 1:1
Голи:
Бовтрук, 59 - Поляхов, 13

«Нива»: Гайдаржи, Гетьман, Гергелюк, Новицький, Нємчанінов, Найко (Варченко, 76), Герасимець (Назарчук, 79), Шибко (Ніколайчук, 72), Бовтрук, Козьбан, Белмохтар (Кушка, 67).
«Зірка»: Ситников, Порошин, Пінчук, Стоян, Бурдіян, Скляр (Гулордава, 62), Рудницький, Давидов (Крохмалюк, 46; Смалько, 76), Кочура, Поляхов (Гунченко, 67), Бочкур.
Попередження: Белмохтар, 19; Герасимець, 71; Найко, 72; Гетьман. 84; Гергелюк, 90+4 - Гулордава, 63.

Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК «Зірка».

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 7
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.