Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1133
0

На турнір братів Кличків приїдуть боксери майже з усіх континентів. Але Рябіка — проти...

Після Пасхи б'ють не лише крашанки

Коли три роки тому в Білій Церкві нагороди міжнародного турніру на призи братів Кличків виборювали представники шістьох держав, журналісти писали, що такого сильного складу учасників ринг армійського спорткомплексу ще не бачив. Тоді ми пишалися, що маловідомі українці перемагали призерів олімпіад. Тепер, схоже, буде привід пишатися ще вищим рівнем.

З 24-го по 28 квітня Київ прийматиме шостий міжнародний турнір на призи братів-суперваговиків, у рамках якого пройде також першість Збройних сил України. Начальник управління Міноборони, майстер спорту міжнародного класу Олександр Величко на прес-конференції з цього приводу повідомив, що заявки вже подали представники 10 країн. При цьому процедуру прийому ще не завершено, тож «географія» турніру може й розширитися.


На зустрічі з журналістами був присутній і голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. Інтрига розвіялася досить швидко: з'ясувалося, що без легендарного рекордсмена турнір на призи Кличків міг і не відбутися. Річ у тім, що керівництво Федерації боксу України надіслало до європейської федерації листа, яким повідомило: традиційний і популярний за кордоном у сенсі підготовки до офіційних стартів турнір не відбудеться. Як часто буває останнім часом, проблеми федерацій розв'язуються завдяки саме президенту НОК України, тож і цього разу його авторитет допоміг чиновникам ЄАБА дізнатися про реальний стан. А він такий: до нас завітають представники практично всіх континентів. Африку, скажімо, представлятиме шість команд.


Після того, як рейтингові бої пройдуть на рингу спортивного комплексу Національного технічного університету «КПІ», «бокс від Кличків» перебереться у Палац спорту, де й відбудуться фінальні поєдинки та церемонія нагородження. Це не абищо, адже масштабний турнір з аматорського боксу давненько вже не «прописувався» під дахом центральної критої арени країни. Як зазначали учасники прес-конференції, майбутнє вітчизняного боксу вони бачать «під патронатом» Кличків. Володимир Рябіка та Ігор Гайдамака, які вважають себе лідерами федерації й у боротьбі за контроль над нею не зупиняються ні перед чим, за відсутності авторитету вдаються до явно неспортивних хитрощів. За словами першого тренера братів Кличків, «мотора» й організатора цього турніру Володимира Золотарьова, саме завдяки «турботі» керівництва ФБУ перші номери національної збірної на ринг Палацу спорту не вийдуть. Проте склад нашої команди навряд стане від цього слабшим, бо в Україні, на щастя, в кожній ваговій категорії є по два і більше конкурентоспроможних боксери.


«Управління спорту Міноборони разом із профільним міністерством, НОК України та Київською міською держадміністрацією спромоглися виконати чимало вимог, щоб цей турнір відповідав вимогам міжнародної федерації, — розповів журналістам Віталій Кличко. — Ми очікуємо, що цього року змагання набудуть іще більшої популярності серед прихильників боксу в Україні та за її межами. Сподіваюся, Володимир прибуде до Києва і вже у званні чемпіона світу особисто нагороджуватиме переможців і призерів турніру. До речі, всі призери одержать не лише кубки та медалі, а й грошові винагороди. Найкращому боксерові турніру ми презентуємо боксерські рукавички з нашими автографами. Я, на жаль, не буду присутнім на всіх поєдинках, бо 22 квітня перебуватиму в німецькому Мангеймі, де Володимир проведе бій проти Кріса Бірда за титул чемпіона світу за версією IBF. Утім, думаю, усі діти з дитячих будинків із 25 регіонів, які безкоштовно приїдуть на цей турнір, матимуть змогу побачити братів Кличків.

Україна Молода

бокс
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.