Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 27 июля 2011, 08:11
3252
10

Олег САЛЕНКО: «Динамо нині фізично сильніше за Рубін»

Екс-форвард збірної Росії - про можливості нашого суперника по відбірковому раунду ЛЧ

| Обновлено 27 июля 2011, 08:11
3252
10
Олег САЛЕНКО: «Динамо нині фізично сильніше за Рубін»
Олег Саленко

Сьогодні ввечері на українську вулицю завітає свято Ліги чемпіонів. У першому єврокубковому поєдинку «Динамо» зійдеться з російським «Рубіном». Про принциповість цього матчу говорити не доводиться.

На кону — перепустка до четвертого раунду Ліги чемпіонів, який так близько до групового турніру. Тож у Києві очікують неймовірного ажіотажу. Біля кас стадіону завжди людно. Фанати, можна сказати, б'ються за квитки. Ще б пак, не так часто українці зустрічаються з росіянами. «Рубін» також матиме підтримку: в понеділок уранці зі столиці Татарстану виїхало два автобуси.

Казанці майже місяць не мали ігрової практики, адже в чемпіонаті Росії була перерва. І ось ця пауза, як виглядає, пішла на користь нашому суперникові. «Рубін» в гостях здолав грозненський «Терек» — 1:0. У чеченській столиці побував Сергій Ребров, представник тренерського штабу «Динамо», який у недалекому минулому захищав кольори «Рубіна».

«У казанців дуже міцна середня лінія, — аналізує побачене Сергій Ребров. — Вони аж два тайми тримали м'яч в центрі поля, не створювали гольових моментів, але й не підпускали опонентів до своїх воріт. А наприкінці зустрічі забили переможний гол. «Рубін» добре показав себе у контратаках. І виконавці в цієї команди добротні. Нобоа, Караденіз, Касаєв, Шаронов та Рижиков — ось люди, які «диктують моду» в «Рубіні». Тож нам буде непереливки. Треба конче перемогти вдома, щоб упевненіше почуватися на виїзді. Я зібрав ще більше інформації, але передам її лише тренерам і футболістам «Динамо». Особливо раджу хлопцям звернути увагу на вміння тримати м'яч, що є одним із козирів «Рубіна».

Головним арбітром зустрічі буде іспанець Давид Фернандес Борбалан. Для цього рефері гра в Києві стане дебютною в розіграші Ліги чемпіонів. Іспанець лише торік вийшов на міжнародну арену. В його активі — матчі кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Цей суддя ще не має досвіду роботи в іграх групового турніру Ліги Європи. Тож матч «Динамо» — «Рубін» буде випробуванням для молодого арбітра.

Усі фахівці одностайні: і «Динамо», і «Рубін» заслужили вихід до наступного кола. Шкода, що жереб звів обидва гранди на такій ранній стадії. У футбольному середовищі чути чимало нарікань на реформи Мішеля Платіні, внаслідок яких чемпіонам карликових країн легше потрапити до Ліги, аніж таким клубам, як «Динамо» та «Рубін». Отже, далі піде лише один клуб. Хто ж переможе?

Про можливості нашого суперника кореспондентові розповів Олег Саленко, екс-форвард збірної Росії, який зробив собі ім'я, виступаючи саме в київському «Динамо».

— Порівняйте, будь ласка, стиль гри Юрія Сьоміна і тренера «Рубіна» Курбана Бердиєва...
— «Рубін» нічого незвичайного у своїй грі не показує. Якщо трапляється серйозний суперник, команда діє від оборони. А якщо опонент слабший, то казанці йдуть в атаку. Щоправда, російський клуб не завжди здатен реалізувати все задумане на полі. Чому? Бо йому не вистачає добротних виконавців.
Казанці потребують підсилення, щоб закріпитися в Лізі чемпіонів і стати постійним учасником турніру. Із цього «Динамо» може скористати. Чим ігровий почерк Бердиєва відрізняється від почерку Сьоміна? Туркменський тренер робить ставку на командну гру. Сьомін також старається, але «Рубін» колективно міцніший, бо в чемпіонаті Росії більше сильних суперників. Тому його гравці постійно в тонусі, доволі зіграні. Щоправда, у чемпіонаті Росії була тривала перерва.

— То хто має більше переваг?
— Можливості однакові. І шанси також 50 на 50. Та «Динамо» нині фізично сильніше — це основний козир українського клубу.

— Хто, на вашу думку, колоритніший як тренер: Бердиєв чи Сьомін?
— Обидва колоритні. Невимогливі у побуті, не люблять світитися на людях і чітко виконують свої обов'язки. Про Юрія Сьоміна більше говорять лише тому, що він часто переходить з одного клубу в інший і має можливості експериментувати. Натомість Бердиєв очолює «Рубін» із 2001 року. Хтозна, може, буде татарським Алексом Ферпоссоном. Він має велику довіру керівників, адже може самотужки сформувати колектив. Він цар і Бог у Татарстані, відповідає там за все.

— Чи правда, що «Рубін» має більший бюджет, аніж «Динамо?
— Так. Недавно прозвучала інформація, що бюджет «Рубіна» — 120 мільйонів доларів. Може бути, адже команда придбала італійця Бокетті та Едуардо. А на це треба було витратити десятки мільйонів. Утім, ніхто не знає справжніх цифр. Особливо у російських клубах. Та гроші все одно шалені. Зрозуміло, чому від команди вимагають виходу до Ліги чемпіонів.

— Українцям також конче потрібна перемога...
— Безумовно, росіяни поставили собі мету — щоб восени три команди грали в Лізі, а українці хочуть бачити «Шахтар» і «Динамо» у груповому турнірі. Тим цікавішим буде протистояння «Динамо» та «Рубіна». Адже на кону — престиж двох країн. Переможе той, хто покаже стійкіший характер.

— Які проблеми має «Динамо»?
— Головна — захист. Кияни ще не вміють швидко переходити в атаку. Все добре ми побачили лише в чемпіонаті України. Ліга чемпіонів — це зовсім інший рівень.

— Свій перший матч «Динамо» гратиме вдома. Чи підуть підопічні Сьоміна в атаку?
— Думаю, що так. Динамівцям не можна допускати домашньої нічиєї. Знаємо, як «Рубін» потужно грає на рідному стадіоні. Тому Київ має виграти, бажано з гандикапом у два м'ячі. Ну і не забуваймо про добру гру казанців у контратаках. Така гра дозволила їм вирвати три очки навіть у «Барселони».

— У четвер свої міжнародні матчі проведуть «Ворскла» і «Карпати»…
— Їхні суперники — несерйозні. Тим паче що українці будуть господарями. «Ворскла» і «Карпати» мають виграти з різницею три м'ячі, щоб у гостьових матчах експериментувати і ставити молодих гравців. Полтавцям і львів'янам вже слід думати про наступний раунд Ліги Європи. А четвергові поєдинки є лише розминками перед серйознішими випробуваннями.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Андрей ЯРМОЛЕНКО: «Потеряем очки с Днепром-1 – про титул УПЛ можно забыть»
Футбол | 26 апреля 2024, 13:25 6
Андрей ЯРМОЛЕНКО: «Потеряем очки с Днепром-1 – про титул УПЛ можно забыть»

Лидер команды оценил вторую часть сезона киевлян

Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
TagilRulit
Олег САЛЕНКО: «- Кто пьяный? Я пьяный? Я не пьяный»
Geroi__Odessa
Интерьвью Саленко? Он начал на непонятном языке общаться?
Олег, на курсы ходил?
ALplay12
ещё один специалист, что щяс, после матча ты скажиш? какая нахрен там готовность, Рубин как на тренировке был а наши сдохли уже после 1 тайма
Ivaniys11
Олег, приезжай на море, забухаем!
energo78
Дебил попросту, нормальный человек иначе мыслит, а главное - говорит на черное, что это белое и наоборот
sedi1989
народ, я знаю что надо сделать чтобы не брали у него интервью!
видите заголовок аля "Олег САЛЕНКО:бла бла бла" и тупо не заходим даже в эту тему, не говоря у же о постах и все, интереса к нему нет - смысла постить его вьюхи тоже нет
zelenoff
олег-интервью давал хоть трезвый
realist86
а кто такой Алекс Ферпоссон????
VOVA-FCDD
"Туркменський тренер робить ставку на командну гру. Сьомін також старається, але «Рубін» колективно міцніший, бо в чемпіонаті Росії більше сильних суперників. Тому його гравці постійно в тонусі, доволі зіграні." Ну да, ну да. Этот очень много обьясняет. Из серии "а там масло более масленное"
forza-dk
Девачка лиза