Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2152
8

Олег БЛОХИН: «Хочу в финале Евро-2012 встретиться с Польшей»

Тренерский штаб сборной Украины спокойно работает по своему плану

Олег БЛОХИН: «Хочу в финале Евро-2012 встретиться с Польшей»
Олег Блохин

Метою збірної України на домашній для себе першості континенту 2012 року є здобуття чемпіонського титулу. Втім, найперше завдання – подолати групову стадію змагань. На цьому в розмові з польським інтернет-виданням Onet.pl наголосив головний тренер національної збірної України Олег Блохін. Інформаційний центр «Україна-2012» знайомить вас з інтерв’ю наставника «синьо-жовтої» дружини.

– Є таке польське прислів’я – двічі в одну ріку не увійдеш. Але Ви наважилися знову стати тренером національної збірної України. Навіщо?
– Впродовж трьох з половиною років моєї відсутності багато чого змінилося. Роль тренера збірної на чемпіонаті Європи це дуже престижно, і є ознакою величезної довіри. З іншого боку я прекрасно уявляв собі, яка велика відповідальність лягає на мої плечі. Це подвійна відповідальність, зважаючи на той факт, що Євро-2012 відбудеться в Україні. Чим ближче буде до чемпіонату Європи, тим більшим буде тиск і на збірну, і на головного тренера. Звичайно, стане в нагоді досвід роботи в збірній, з якою ми вийшли на чемпіонат світу 2006 року. Завдяки цьому мені дуже добре знайомий підвищений інтерес навколо національної команди. Тому тренерський штаб працює спокійно, у своєму режимі, відповідно до визначеного плану.

Я відкритий до нових вражень. Коли я був гравцем, мені не вдалося зіграти на чемпіонаті Європи, тож зараз буде цікаво зануритись в атмосферу ЧЄ в ролі тренера.

– Який результат задовольнить вас на Євро-2012?
– Нашою метою є перемога на Євро-2012. Перше завдання для досягнення цієї мети – вийти з групи. Звичайно, ми прагнемо до максимального результату, але без виконання першого завдання в другому немає сенсу. Тому нашою першочерговою і обов’язковою метою є вихід до раунду плей-офф. Далі будемо долати етап за етапом.

– Чи має нинішній склад збірної України реальний шанс перемогти на Євро-2012?
– Так, звичайно!

– Що Ви можете сказати про польську збірну та її тренера Францішека Смуду?
– Я не маю звички оцінювати роботу колег. Про можливості збірної Польщі найкраще знає сам тренер Смуда. Можу лише побажати йому вийти до фіналу чемпіонату Європи і там зустрітися зі збірною України.

– Хто з українських футболістів має найбільші шанси стати зіркою на Євро-2012?
– Засяяти на Євро мають шанс ті гравці, які будуть в чудовій формі. Це лідери провідних збірних континенту – Франції, Англії, Італії, Іспанії, Голландії, Німеччини, Португалії. Всі ці команди будуть фаворитами чемпіонату. Тому зірками Євро-2012 будуть гравці, які добре відомі: Кріштіану Роналду, Роббен, Снейдер, Давід Вілья, Рібері, Руні. Втім, не можна виключати, що на Євро засяє нова зірка – така можливість завжди існує. А те, що несподіванки можуть бути, ми переконалися на прикладі Данії на Євро-92 чи Греції під час Євро-2004. Ніхто не вважав їх фаворитами, а вони виграли. На чемпіонаті Європи є 16 команд – претендентів на титул. І кожна з них може нас здивувати.

Sport.ua

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тонали грозит еще одна дисквалификация за ставки
Футбол | 28 марта 2024, 16:42 0
Тонали грозит еще одна дисквалификация за ставки

Теперь хавбека «Ньюкасла» предъявила обвинения футбольная ассоциация Англии

Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»
Футбол | 27 марта 2024, 18:18 2
Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»

Бывший тренер киевского «Динамо» оценил прогресс украинского вратаря «Реала»

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
hulkovitaliy
Який фінал? Дай бог вийти з групи.
Mr.Teash
А я хочу сыграть в финале Межпланетного Шахматного Турнира в Больших Васюках с Гэрри Фишером... Вот только две ма-а-а-аленькие проблемки: во-первых Фишер уже умер, а во-вторых я не умею играть в шахматы...
Lobanovsky
Если только на Евро 2012 будут играть 2 команды
Дедушка Vovan (Полтава)
"...Є таке польське прислів’я – двічі в одну ріку не увійдеш..."
Оказывается, Гераклит (6 век до н.э.) тупо скапипастил у поляков эту поговорку, на всякий случай слегонца переиначив ее: "...На входящих в те же самые реки притекают в один раз одни, в другой раз другие воды..."
Отсюда вывод: древние поляки были древнее древних греков. Наверное, и футбол придумали поляки совместно с украинцами, а потом уже англичане дали "пилке ножной" свое название - "футбол".
ABCD4321
НАСТАИВАЮ,ЧТОБЫ ФИНАЛ ДЛЯ ХОЗЯЕВ БЫЛ АВТОМАТИЧЕСКИ!!!
ТОГДА УКРАИНА - ПОЛЬША -Ф И Н А Л !!!(БЛОХИН)
DmitryKogan
Ты сначала из группы команду выведи.
А то с Януком побухал.. тренерство себе вымолил... и все. Физрук-алкоголик.
DKTheBest
Не уверен, что даже в ПараЕвро-2012, если оно бы проводилось, у наших и поляков был-бы такой шанс.
Antisurk
Бог мой! А как же попадать в финал, если "игроков нет! всех легионеры вытеснили!" Ужас какой-то... Может ужасная игра сборной вызвана тем, что у нее НЕТ ТРЕНЕРА?