Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
2290
3

Первая лига: обзор 2 тура

Вторая крупная победа «Металлурга» и поражение «Севастополя»

Первая лига: обзор 2 тура

Безперечно, головна увага у другому турі була прикута до Ужгорода, де зустрічалися два з трьох претендентів (йдеться про ті клуби, які заявили про свої серйозні наміри) на підвищення у класі – «Говерла-Закарпаття» та «Севастополь». Обидва клуби у першому турі здобули виїзні перемоги, а севастопольців календар відправив у гості ще й через тиждень. Але продовжити свою серію гостьових успіхів підлеглим Олександра Рябоконя не судилося.

Не допоміг кримчанам в Ужгороді й досвід зіркових легіонерів – Ігора Дуляя та Маріуша Левандовського. Останньому, автору ефектного голу у Молодіжному (могутнім пострілом зі штрафного) довелося зіграти у захисті, Дуляй керував діями партнерів у центрі поля. Але Олександр Севідов, досвідчений тренер, був готовий до тактичної побудови суперника – обидві команди діяли у полі з чотирма захисниками, п’ятьма півзахисниками та одним форвардом.

І саме єдиний нападник господарів – екс-гравець юнацької збірної України (1989 року народження) Олег Міщенко після передачі Сергія Нудного на 13-й хвилині влучив у ціль. Як виявилося, цей гол став переможним для «Говерли», хоча гості і до перерви (Олександр Жабокрицький), і після неї (Левандовський двічі, причому у другому випадку закарпатців врятувала лише стійка, а також Майкл Алозі) були близькими до взяття воріт Олександра Надя. Господарі намагалися контратакувати, мали моменти той же Нудний, а також Платон Свиридов, але й їм не судилося забити.

Ужгородці забили у двох матчах два м’ячі, але набрали шість очок. Стільки ж – в активі ще одного фаворита сезону – запорізького «Металурга», який здобув другу перемогу з великим рахунком поспіль. У першому турі команда Сергія Зайцева розтрощила вдома армянський «Титан» -- 5:1, цього раз під прес вчорашнього клубу Прем’єр-ліги потрапив «Енергетик» -- 4:0.

Цього разу головними дійовими особами на полі виявилися запорізькі легіонери – камерунец Адольф Тейку, а також бразильці Матеус та Жуніор, які залишили місцевим вболівальникам спогад про свою майстерність, забивши по голу. З українців відзначився Сергій Рудика, а ще варто відмітити, що і цього разу успіх «Металургу» забезпечили точні передачі з флангів – три з чотирьох м’ячів були забиті саме за їх допомоги. Бурштинцям, які також створювали небезпеку біля воріт Віталія Руденка, не вистачило класу для завершення бодай однієї атаки.

По дві перемоги на старті здобули також «Арсенал», «Сталь» та «Нафтовик-Укрнафта». Охтирці вже у дебюті повели у рахунку – Артур Карноза виконав штрафний удар, Іван Козоріз пробив по воротах, але у протоколі зафіксовано автогол капітана «Динамо-2» Євгенія Новака. До перерви суперники намагалися змінити рахунок, але голи відбулися лише у другій половині гри, коли кияни втратили двох гравців – вилучення заробили Володимир Коваль та Артем Сухоцький. Варто відзначити, що і удар Василя Грицука (з кута штрафного майданчика у дальню дев’ятку), і постріл Іллі Коваленка з правого флангу вийшли доволі ефектними.

Вікторію з рахунком 2:1 алчевцям принесли дві комбінації. У першій брали участь Роман Локтіонов, Ігор Сікорський та Нгаха Коллінз, у другій – Локтіонов, Коллінз та джокер Роман Мироненко, який щойно з’явився на полі після виходу на заміну. Щоправда, досвідчені одесити (у стартовому складі вийшли сім гравців, яким вже виповнилося 30 років) не знітилися. Екс-форвард збірної України Олександр Косирін розпочав атаку, а півзахисник Валентин Полтавець, на рахунку якого більше 300 матчів у вищій лізі, її завершив – 2:1. Господарі занервували, а Косирін мав дві нагоди забити, але блискуче діяв голкіпер Анатолій Пилипенко, якому довелося страхувати партнерів по центру захисту, де не вистачало травмованого Сергія Колесниченка.

Білоцерковці вдома під наглядом першої жінки-арбітра у першій лізі – Катерини Монзуль з Харкова – розібралися з «Нивою» завдяки голам Павла Рибковського (забив у другому матчі поспіль) та Дмитра Леонова – 2:0. Олег Федорчук після гри бідкався стосовно невиразних дій своєї команди у атаці, але це не дає повної відповіді на питання, що відбувається з командою, яка влітку запросила до своїх лав кілька новачків, зберегла основний склад і перемогла у всіх спарингах (у томи числі – з «Волинню» та «Буковиною»). Вінничани у Білій Церкві мали моменти лише після розіграшу стандартних положень.

Жодного очка не набрали після старту також «Львів» та «Миколаїв», але це, на противагу ситуації з «Нивою», не викликає подиву. Адже львів’яни влітку втратили всіх гравців, не проводили зборів, набрали до складу юнаків і були розгромлені у Донецьку «Олімпіком» -- 0:4 (дубль Івана Матяжа зробили цього півзахисника кращим снайпером турніру – у нього наразі три голи).

А миколаївці ще не встигли перелаштуватися після переходу з другої ліги. Хоча у Кіровограді вони були близькими до нічиєї після обміну голами у виконанні Івана Рудницького та Романа Полтавця. Але форвард «Зірки» Олександр Кочура за допомоги все того ж Рудницького зробив усе, щоб його тренер Анатолій Бузнік після матчу приймав вітання з перемогою над командою рідного міста – 2:1. Що не завадило керманичу кіровоградців нагадати, що влітку «Зірка» втратила трьох провідних футболістів – Франка Онгфіанга, Руслана Бідненка та Олександра Ситника і займається перебудовою гри. Кількох добрих слів від тренера дочекався новачок – Богдан Поляхов з «Бастіона»: «Він зробив перший гол. В нього зараз багато хаосу – як в голові, так і на полі. Але в нього є швидкість».

Вдруге внічию зіграв «Геліос» (з урахуванням минулої першості – утретє поспіль), який двічі відігравався у домашній зустрічі з «Кримтеплицею». У гостей прем’єрним голом у першій лізі відзначився форвард Артур Новотрясов, який минулого тижня відзначив 19-річчя. Свій голеадор-дебютант знайшовся і у харків’ян – досвідчений нападник Руслан Качур (влітку він перебрався до «Геліоса» з вінницької «Ниви»). Окрім цього, цікаво, що у останньому домашньому матчі минулого сезону Олександр Тарасенко не зумів забити пенальті голкіперу «Кримтеплиці» Роману Мисаку, а цього разу не злякався відповідальності і за рахунку 1:2 на користь кримчан вдало виконав вирок арбітра.

www.pfl.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tsvyatt
Перша ліга дуже цікава, тому спорт.юа треба більше приділяти увазі нижчим лігам)
Siga85
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
yevgen78
В коем веке приятно читать новости про запорожский Металлург, аж глаз радуется))