Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 июля 2011, 16:41
3058
2

Кирилл ПЕТРОВ: «В Анжи меня не отпустили»

Футболист «Кривбасса» вернулся к старому игровому амплуа

| Обновлено 22 июля 2011, 16:41
3058
2
Кирилл ПЕТРОВ: «В Анжи меня не отпустили»
Кирилл Петров

Напередодні поїздки до Маріуполя прес-служба ПЛ зв’язалась із захисником «Кривбаса» Кирилом Петровим.

− Кирило, твоя команда зіграла два домашні матчі, у яких набрала 3 очки. Як оцінюєш такий доробок?
− Я думаю, що з урахуванням всіх обставин подібний старт можна назвати вдалим. Головне, що вже відчули смак перемоги, набрали очки, а, значить, змогли повірити у себе. Тим більше, що у другому турі протистояли «Дніпру». Це сильна команда. Раз програли − значить, не заслужили кращого результату. Хоча більшу частину зустрічі ні в чому не поступались гостям.

− Можливість переходу до нової команди не завадила готуватись до перших матчів?
− Я запізнився лише на 3 дні. Заздалегідь було відомо, що «Кривбас» останнім розпочинає підготовку. Всі зібрались, якщо не помиляюсь, 20 червня, я приєднався 23-го. Гадаю, потім повністю надолужив прогаяне, працював разом з усіма. Тому і фізичні кондиції у нормі, і взаєморозуміння з партнерами на рівні.

− Чутки сватали тебе до різних команд, у тому числі, до Росії. Чому залишився у Кривому Розі?
− Тому що тут мене все влаштовує. Я не підписав би з клубом нової угоди, якби це було не так. Головне для мене, що я у «Кривбасі» забезпечений ігровою практикою. Буду намагатись піднятись з командою якомога вище. Щодо «Анжи», то цей клуб мною зацікавився ще коли я був у «Динамо» за часів Валєрія Газзаєва. Тоді мене не відпустили. Хто виявляв інтерес зараз, точно сказати не можу. Знаю, що пропозиції були різні, але мій агент з дрібницями перемовин мене не знайомив.

− Можна говорити про боєздатність оновленого «Кривбаса»?
− У першу чергу, нинішня команда − дуже дружний колектив. У цьому та іншому відношеннях ми маємо перевагу над попереднім складом. Внутрішня обстановка сильно змінилась, а це надважливо у здобутті спортивних результатів.

− Наприкінці попереднього сезону ви конкурували з «Іллічівцем» за збереження місця у Прем’єр-лізі. Залишились принципові відносини, якісь особисті рахунки з маріупольцями?
− Ні, для нас найголовніша гра кожного разу наступна. Готуємось до всіх однаково. З подвоєною енергією − на лідерів. Решту суперників ніяк не ділимо на більш чи менш сильних або важливих. Згадки про останні зустрічі з «Іллічівцем» не дуже доречні, адже склад суперника значно змінився. Хоча я ще не дивився матчів за участі найближчого суперника, проте здогадуюсь, що там все лише у стадії становлення. За короткий проміжок часу добре зігратись футболісти не змогли. Нам треба це використати. Немає різниці, що будемо у ролі гостей, тому що у попередньому Чемпіонаті ми на виїзді набрали навіть більше балів, ніж вдома.

− У пресі з’являються повідомлення про можливих новачків «Кривбаса». Хтось зможе дебютувати найближчої суботи?
− Дійсно, до нас постійно прибувають футболісти на перегляд, але ніхто з них поки що не переважає тих хлопців, які є на контракті. Тому вони приїздять ненадовго. Пошуки тривають, але тренерський штаб для кількості людей точно не братиме.

− Кирило, і ще одне запитання про твоє амплуа. У заявці ти позначений як захисник…
− Це і є моя позиція, до якої я встиг звикнути у дитячому та юнацькому футболі. Також в обороні діяв спочатку у «Динамо-2». Потім Юрій Калітвінцев знайшов мені нове місце − роль опорного півзахисника. Там діяв і у юнацькій збірній. Але це було не дуже тривалий проміжок часу. Тому зараз повернувся у захист, і це мені подобається.

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Apalyza
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
veek
Як опорник він дуже хороший. Жаль що Рамос не замічає.