Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 июля 2011, 16:27
1674
1

Алексей АНТОНОВ: «Всегда играл на острие атаки»

В двух первых турах чемпионата Украины новичок «Днепра» забил четыре мяча

| Обновлено 22 июля 2011, 16:27
1674
1
Алексей АНТОНОВ: «Всегда играл на острие атаки»
Алексей Антонов

Форвард 25-річний Олексій Антонов улітку перейшов із маріупольського «Іллічівця» до дніпропетровського «Дніпра». Клубу футболіст дістався безкоштовно — термін дії контракту з «Іллічівцем» у нього закінчився. Казали, Антонов транзитом через «Дніпро» опиниться в «Кривбасі», який після втрати Андрія Воронкова потребує нападаючих. Проте Олексій залишився у складі четвертої команди країни. У двох стартових турах чемпіонату України він забив чотири м'ячі — по два «Арсеналу» та «Кривбасу» і очолив список бомбардирів.

Гравець легко йде на контакт, але відповідає коротко. Скромно описує свої досягнення.

— Забив я чотири голи, — сам починає розмову, — але ж просто завершив командні зусилля. З «Арсеналом», наприклад, зіграли 3:3. І я радів не стільки своїм двом м'ячам, скільки тому, що команда зуміла здобути очко в матчі, по ходу якого програвала.

— А потім перемогла «Кривбас». Цей матч був легшим, ніж стартовий?
— Ні, обидва важко давалися. Просто «Арсенал» діяв агресивно, намагався атакувати. «Кривбас» також, але після перерви ми зуміли додати і довели свою перевагу над криворіжцями.

— Ви ставите перед собою завдання забити певну кількість м'ячів у чемпіонаті?
— Ніколи не робив цього. По-перше, немає різниці, скільки я заб'ю. Головне — перемоги команди. По-друге, як можна планувати це? Конкуренція в нападі чимала, невідомо чи виходитиму у стартовому складі. Травми, дискваліфікації. Усяке буває. Хоча хотілося б без них обійтися, звичайно.

— Яка позиція в нападі для вас зручніша — на вістрі атаки чи з глибини?
— Усе життя грав на вістрі «накінечника». На цій позиції важливе уміння позиційно переграти суперника, зіграти на випередження, відчуття партнерів, миттєва реакція на флангові передачі.

— Нігерійський нападаючий київського «Динамо» Браун Ідеє говорить, що йому легше грати у схемі з двома форвардами, ніж з одним. Ваша точка зору?
— Підтримую колегу. Узагалі покажіть мені нападаючого, який полюблює діяти сам у нападі? Усі сили витрачаєш на боротьбу із захисниками, обмаль моментів. Удвох набагато легше. Але це тільки моя думка, а тактику обирає тренер.

— Чи важко вам увійти в гру із лави запасних?
— Ні. Яка різниця? Зрозуміло, усі хочуть грати з перших хвилин. Але головне — продуктивно відіграти відведені хвилини. Можеш вийти в «основі», але через невдалі дії тебе замінять у першому таймі. А можеш вийти за 20 хвилин до кінця і принести команді користь.

— Що вам дає робота з іспанським наставником «Дніпра» Хуанде Рамосом?
— Корисний досвід. Цей тренер уже так давно у футболі, що його важко вивести з себе. Спокійний, врівноважений. Ще й з Іспанії. Там грає мій улюблений нападаючий Давід Вілья, форвард «Барселони».

— «Дніпро» здатний поборотися за перше місце в чемпіонаті України? Чи з нинішнім «Шахтарем» конкурувати нереально?
— Якої відповіді ви від мене чекаєте? Що я скажу, мовляв, «Шахтар» недосяжний? Поважаю гірників, як і будь-якого суперника. Але проти всіх треба виходити і грати. І тільки наприкінці чемпіонату стане ясно, хто його виграє. А зараз, після двох стартових турів, про це говорити несерйозно.

Роман ШАХРАЙ, www.gazeta.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
veek
Скільки коштував Ідеє Динамо і скільки Антонов Дніпру.