Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 21 июля 2011, 06:46
2818
5

Кристобаль МАРКЕС: «Хочу доказать, что Карпаты не ошиблись»

В прошлом сезоне испанский новичок львовян был признан лучшим игроком Сегунды

| Обновлено 21 июля 2011, 06:46
2818
5
Кристобаль МАРКЕС: «Хочу доказать, что Карпаты не ошиблись»
Кристобаль Маркес

Після Лукаса Переса Мартінеса та Борхи Гомеза Переса, 27-річний Крістобаль Маркес Креспо став третім іспанцем у складі «зелено-білих». Відразу після прильоту до Львова він, у компанії трансфер-директора «Карпат», відправився на перше тренування, де познайомився з новими партнерами.

– У Львові я вже не вперше. Два тижні тому прилітав сюди, подивився місто, погуляв центром, був на новому стадіоні. Львів відрізняється від іспанських міст, але він не обділений красивою архітектурою. Мені тут сподобалося.

– На першому тренуванні ти займався лише біговими вправами...
– Це не дивно, адже я прилетів буквально перед самим заняттям. А взагалі, востаннє я тренувався два з половиною тижні тому – зараз в Іспанії перерва. Попри це, я готовий працювати і допомагати своїй новій команді.

– А тобі, у свою чергу, мають допомогти іспаномовні гравці...
– Їхня присутність в «Карпатах» дуже важлива для мене. Я справді маю з ким поговорити і як слід розпитати про філософію клубу та принципи команди, дізнатися, чого від нас чекає керівництво та фанати. Тобто щодня я буду взнавати щось нове.

– Останні півроку ти провів в оренді в «Ельче». Чого забракло команді, аби вийти до Прімери?
– Насамперед, спортивної удачі. У стикових матчах нам не зарахували чистий гол, а «Гранаді», навпаки, зарахували м’яч, якого «не було». Але на мою думку, проблема лежала в іншій площині. Команді бракувало ще двох креативних гравців у центр поля. Мені інколи там було самотньо.

– Невдовзі «Карпати» стартують у Лізі Європи. В тебе також є досвід виступів у цьому турнірі...
– Так, я грав за «Вільярреал» проти білоруської команди «Дніпро» з Могильова. Цей матч для мене є пам’ятним ще й тому, що мене вилучили з поля за два попередження. Але це вже в минулому. Кожному гравцю подобається грати в єврокубках. Я не виняток – стабільний і якісний виступ в Лізі Європи це моя персональна мета. Я знаю, що фанати «Карпат» особливо чекають на цей турнір, тому маю зробити усе для того, аби швидше вписатися в команду і допомогти їй пробитися до групового турніру.

– Може, ти бачив минулорічний виступ «Карпат» у груповому турнірі?
– Так, я бачив обидва матчі проти «Севільї». А коли дізнався про те, що «Карпати» мною цікавляться, почав більше дізнаватися про «зелено-білих». Наприклад, мені відомо, що в 16-ому секторі на стадіоні «Україна» збираються найактивніші фанати. Тому я готовий віддати їм своє серце, аби мене прийняли як свого.

– Якою була твоя реакція, коли дізнався, що тобою цікавиться клуб з України?
– Сказати, що я був дуже здивованим, мабуть, не можна. Я чув про «Карпати», останнім часом про клуб можна знайти немало інформації не лише в Інтернеті, а й в іспанських ЗМІ. Вже тоді я знав, що це один з лідерів українського футболу. Я спілкувався з Ігорем Йовічевічем наживо, а також з Борхою та Лукасом телефоном. Вони позитивно відгукувалися про клуб, тренера, керівництво та рівень команди.

– Чи важко було тебе переконати залишити «Вільярреал» і переїхати в «Карпати»?
– (Відповідає Ігор Йовічевіч.) Це моє завдання і робота. Пригадую, що в Іспанії з мене трохи насміхалися і казали, що привезти в Україну гравця такого рівня неможливо. Я тільки і чув: «Ти його не візьмеш!». Але такий уже в мене характер – йду до кінця. Показував Крістобалю різноманітну інформацію, розказував про клубну філософію, зрештою, розповів, що і сам повернувся в «Карпати» після закінчення моєї кар’єри. Це говорить про довіру до клубу.

– Крісто (так прозвали іспанця в команді), що тебе цікавило насамперед в «Карпатах»?
– Не скажу, що цікавило щось одне. Намагався розпитати про все – і стиль життя тутешніх мешканців, і кількість населення, і ментальність. Словом, усе те, що допоможе мені швидше адаптуватися. Чомусь мені здається, що змінити Україну на Іспанію простіше, ніж Іспанію на Україну (сміється).

– Тебе визнавали кращим гравцем Сегунди. Чому не вдалося заграти в першій команді «Вільяреала»?
– Справді, у «Вільярреалі-Б» ми добилися хороших результатів. Вийшли з Сегунди-Б до Сегунди-А, після чого клуб підписав зі мною новий трирічний контракт. Але боротися за місце в основі було важко – чотири півзахисники «Вільярреала» є гравцями збірної Іспанії. Десь бракувало і довіри тренера, бо я зіграв всього 5 матчів. Ігрову практику отримував в «Ельче». Коли туди прийшов, команда була внизу першої десятки, а у підсумку ми реально боролися за вихід до Прімери.

– Чого хочеш досягти в «Карпатах»?
– Мені відомо, що команда підсилилася у це міжсезоння. Тому я та мої партнери робитимуть усе для того, аби покращувати минулорічні результати. Хочу довести всім, що «Карпати» не помилилися, коли запросили мене.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 28
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина из Реала
Футбол | 24 апреля 2024, 02:46 0
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина из Реала

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
brigpost
Кто б там чего не вопил о патриотизме, но нужно быть реалистом в смысле времени,в котором мы живем. В 90-х с открытием свободного рынка сюда везли действительно кого попало. Теперь же класс легионеров повыше будет, и украинцы кандидаты в сбу обязаны чему-то научиться в том числе у своих партнеров по команде. Было бы только желание
brigpost
Да уж,чемп обещает быть интересным,и,если так пойдет и дальше,то в след году у нас уже не будет статистов в ЛЕ.
Кроме того Шахте и само собой Динамо наконец-то придется выкладываться по-полной не только в Европе
Но сперва всем этим усилившимся командам нужно сыграться и избежать травм
poni74
Ильичёвец,хоть и с арендованными,а смотрится хорошо...Думая за 6-е место поборется..
Андрій Кардащук
Вот, именно. Бится. Хотели интриги - получайте. И Таврия и Арснал тоже не хило усилились. Да и Ильичевец, хоть с арендоваными, но силен.
Rastatorba
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил