Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
14397
114

Мирон МАРКЕВИЧ: «Купим еще одного украинца»

Главный тренер «Металлиста» о причинах невыразительного футбола своей команды в первых двух турах

Мирон МАРКЕВИЧ: «Купим еще одного украинца»
Мирон Маркевич

Про причини невиразного футболу «Металіста» в перших двох турах - читайте з інтерв’ю Мирона Богдановича «Футболу 24».

Результати харківського «Металіста» у двох стартових турах поточного чемпіонату розчарувати уболівальників не мали б (нічия із «Динамо», перемога над «Зорею»). Інша справа якість гри «металістів», яка не може не насторожувати. Із такою грою навіть захистити «бронзовий» титул буде не просто...

- Після перемоги над «Зорею» (3:2) ви заявили, що у «Металіста» не має цілісної гри. Що мали на увазі?

- Спочатку грали добре, могли ще забити, а згодом заспокоїлися і почали віддавати ініціативу. Ще пізніше додали, забили гол й почали кожен за себе грати. Добре, що усе так завершилося, а могли і не виграти. Стосовно цілісної гри, то мав на увазі нестабільність дій наших футболістів – то вони не погано грають, то припускаються провалу. Однією із причин цього є різна степінь готовності футболістів. Дехто пізніше приїхав на збори. Тому, наразі результат є, а ось потрібної мені якості гри не має.

- У двох стартових іграх чемпіонату на яку оцінку заслужив «Металіст»?

- На трієчку.

- Коли усі ваші підопічні будуть в однаковій готовності і покращиться якість гри?

- Потрібно ще пару турів пережити, а потім все стане на свої місця. На зборах ми інший склад награвали. Планували Тайсона, Олійника. Зараз їх не має. Бразилець відсутній через травму, а Олійник перейшов в інший клуб. Тому трохи швидкості у передній лінії нам не вистачає.

- На зборах ви награвали Олійника в основному складі, а на початку чемпіонату відпустили в «Дніпро». Чому так сталося?

- У цій ситуації є свої нюанси, не можу їх оприлюднювати. Ми подякували Олійнику за співпрацю. На осуд уболівальників не можу винести деталі переговорного процесу. У кожному клубі є речі, про які не говорять. У багатьох клубах проходить чимало гучних переходів, але ж ніхто про них не розповідає.

- У цьому сезоні чимало керівників клубів поставили перед своїми футболістами завдання вийти в єврокубки. «Таврія». «Іллічівець», «Зоря», яка вам створила чимало проблем. Як гадаєте, в українському чемпіонаті конкуренція загострюється чи це звична риторика початку сезону, яка суттєво відрізняється від самого перебігу турніру?

- Зрозуміло, що кожна команда ставить високі завдання. Інакше не має сенсу взагалі виходити на поле. Є команди, які об’єктивно здатні виконати такі завдання. А є команди, які ставлять завдання, але наразі їм важко на щось розраховувати. Згадана вами «Зоря» непогано грала і з нами, і з «Таврією». Напевно, луганчанам потрібно додати в обороні. Шість голів у двох іграх – це забагато. Але команда і забиває, наразі статистика забитих голів не погана.

- А проблему «Металіста» в захисті із приходом Маркo Торсільєрі ви уже вирішили?

- Сподіваюся на це. Десь тиждень йому потрібно на підготовку, думаю, через тур Торсільєрі вийде на поле.

- Чому вирішили призначити Шав’єра капітаном команди?

- Шав’єр – серйозний футболіст, користується в команді авторитетом, усі до його думки прислухаються. Призначити його капітаном ми вирішили не одразу, довгий час приглядалися до нього. Вирішили, що він достойна кандидатура.

- А які функції повинен виконувати капітан?

- Капітана можна назвати граючим тренером, на полі він повинен доносити партнерам тренерську установку на гру.

- Шав’єру донести ваші настанови не заважає мовний бар’єр?

- Та ні, з цим проблем. Футбольна мова єдина.

- Мирон Богданович, трансферна кампанія «Металіста» завершена?

- Ні, ще не завершена.

- Яку позиції ще хочете підсилити?

- Хочемо підсилити середину поля. Хотілося б взяти когось із українців. Побачимо, з ким вдасться домовитися. До закриття трансферного вікна хочемо взяти одного футболіста.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 112
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
FCMKH1988
Ні перекупимо у вас Гладкого за 6млн!
FCMKH1988
Не думаю що ти в курсі всіх умов переходу! А Фігу суто за бабками у реал побіг бо старість на носі була!Крім Олійника Коломойсько і Ярославського ніхто нічо не буде до кінця знати!
Anthony18
Олейник - украинский Фигу
YuriyShyn
В отношении Олейника как классного футболиста спору нет. Но, зачем ДД покупать за одну сумму, а продавать за меньшую? Если в контракте прописали меньшую сумму, то, возможно срок действия этого пункта оттянули во времени (опять же предположение). У МХ такой возмозности не было, так как контракт заканчивался через 1,5 года. А в МХ Олейник также мог задержаться, если бы не предложил контракт менять, что для руководства МХ и тренера было явно неожиданностью. Вот и получается, что своему уходу из МХ Олейник сам поспособствовал, или подсказал кто?..
veek
Голодюк, Худоб’як, Білий, Богданов. Інших не варто брати.
supersonic3
на счет логики в переходе Олейника не ищите, потому что ее нет. Это скорее всего олигархи играли в карты и кто-то выиграл, а кто-то проиграл, а расплатится надо товаром по имени Денис Олейник ))
fairplay
YuriyShyn — 20.07.2011 10:03
Чесгря не не понял до конца логики твоих объяснений. А вот с выводом "..Вряд ли ДД в контракте прописал сумму отступных меньшую той, за которую купил" - можно поспорить сразу.
Чего это "вряд-ли", если по их же словам из-за этого они из "Металла" ушли?
Насчёт задержится или нет - тяжело сказать, это само по себе не факт в смысле его соотвествия клубу или пргресса. Он и в МХ задержался бы если бы захотел, и за границей может успешно сыграть (например в Германии, я кстати всегда в это верил, и между прочим он сам об этом говорил), игрок-то он очень хороший.
supersonic3
=========
Например Олейника вывел на нынешний уровень - которого в ДК никто за человека не считал. Ковальца Сергея - нынешнего наставника облони.Как при нем играли Фомин и как сча играет. Шелаев и Воробей, если бы не Маркевич вспахвали бы поля кривого рога. Романчука - вызван в сборную. Валяев - вызван в сборную.Это только несколько перечислений что сделал Маркевич для украинского футбола.
baol
напомни, кого из Украинцев он вырастил?
hooligany
Давно пора Мирон наших пацанов брать и воспитывать, ты же умееш
oleg11377
Ага шарпара назад заберете......
YuriyShyn
Мне кажется, что Олейник в Днепре задержится. Вряд ли ДД в контракте прописал сумму отступных меньшую той, за которую купил. А купил в соответствии с условиями контракта МХ. Вообще этот переход дело темное. Вот факты в хронологии:
1. Олейник наигрывался в основном составе.
2. Олейник со своим агентом вышли с предложением об изменеии контракта в части уменьшения суммы отступных (из интервью самого Олейника).
3. Олейник перешел в Днепр.
Далее - предположения (ИМХО). Предложение Олейника относится к предложениям с заранее известным отрицательным ответом. Предствьте, что согласились и тут же получили предложение из евроклуба. Это предложение можно расценить и как сообщение, что футболист больше на МХ не расчитывает. И тут появляется предложение от Днепра, благодаря которому в полном соответствии с контрактом разрешилась возникшая в МХ конфликтная ситуация. Вопрос: "Если ДД так хотел Олейника, то почему он не вышел с предложением без факта №2?" Ответ: "Потому, что тогда это было бы переманивание игрока основного соперника". Вывод: этот переход похож на продуманные спланированные действия. Вспомните видеоинтервью Олейника - как сказал бы доктор Лайтман, видны явные признаки чувства вины. В общем, темная история.
Нравится мне игра Дениса, и желаю ему удачи в Днепре.
Mas91994
Полностью с тобой согласен,,Іллічивець,,в еврокубках,тоже самое что в Карпаты или Ворскла чемпионы Украины:D
Baltacha
Сложно нам сказать про Диню что случилось... Журналюги по большей части утки сочиняют. В днепря я думаю он тоже надолго не задержиться. Есле реально о европе мечтает. ДД по сравнению с мх - шило на мыло. А вот за Антонова искренне рад.
ALplay12
бляя, меня это просто бесит, ну какой «Іллічівець» в евро кубках??? эти бестолочи хотяб не вылетили в этом сезоне если останутся уже достижение! а если выйдут в Европу я налысо постригусь, обещаю!!!!
sssergik
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dnepr-forever
Только Едмара не обижать))))?Остальных можно))? Шучу)))
Mitasov
Главное, Эдмара не обижай. а так все OK
dnepr-forever
Да нет Я просто немного добавил от себя А что нельзя ? Разве я что то не так сказал или ето неправда ?