Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
814
0

«Російський чеченець» утретє захистив молодіжний титул для України

Чи піде Байсангуров на «дорослий трон» її громадянином?

У столичному Пушкінському парку, в «ангарі» АККО International, відбувся міжнародний турнір із професіонального боксу, який уперше в Києві одержав офіційну назву «Бокс для особливо важливих персон» (Boxing for VIP). Головним поєдинком вечора став захист Зауром Байсангуровим титулу чемпіона світу у середній вазі (до 69,9 кг) за версією IBF серед молоді. Очевидно, мало хто із 750 «особливо важливих» глядачів звертав увагу на громадянство Заура, а проте 21-річний чеченський боксер на сьогодні офіційно є росіянином, хоча на професійному рингу вже давно захищає кольори української промоутерської компанії National Box Promotion. Якось в одному з інтерв'ю Байсангуров зауважив: «Питання українського громадянства для мене не закрите. Після того як у багатьох містах України мене так тепло приймала публіка, це бажання лише підсилилося. Тому, якщо не заперечуватимуть мої рідні, я стану громадянином України».

Вітчизняні шанувальники боксу, які бачили цього боксера на рингу, безперечно, сприйняли б набуття Зауром Байсангуровим громадянства України «на ура». Ось і цього разу чемпіон у видовищному поєдинку одержав дострокову перемогу над угорцем Ласло Бурані вже у третьому раунді. Ласло, до речі, напередодні, як заведено, не сумнівався у своїй перемозі, але визнав, що, на жаль, не бачив записів поєдинків суперника, тож обере стиль бою після перших двох раундів. Цей підхід і «згубив» нашого угорського гостя — спочатку він пропустив удар по печінці, після чого з великим зусиллям підвівся з підлоги. Байсангуров не дав можливості супернику відійти від нокдауну і серією ударів відправив претендента у глибокий нокаут, таким чином утретє успішно захистивши молодіжний титул IBF. Тепер, очевидно, варто очікувати бою Заура за звання інтерконтинентального чемпіона за версією цієї організації. Суперником молодого таланту може стати переможець поєдинку Конечни — Аранда, який відбудеться 8 травня в Празі. Віце-президент IBF Бенедетто Монтелла, який виконував роль супервайзера турніру в Києві, заявив журналістам, що цього «яскравого, молодого боксера вже через півтора року можна буде побачити учасником  «дорослого» титульного поєдинку за звання чемпіона світу. До речі, Монтелла досить часто останнім часом «керує» цікавими поєдинками за участi українців. Скажімо, він же є й супервайзером турніру, що проходитиме 22 квітня в Мангеймі, де Володимир Кличко спробує відібрати у Кріса Бьорда титул чемпіона IBF у суперважкій категорії.


А на «Боксі для особливо важливих персон», як і очікувалося, окрасою вечора став бій чорношкірого шведа Альдо Колліандера. Самовпевнений Колліандер на кожному кроці розповідав, що хоче перемогти саме Кличка-молодшого, але поки одержав у суперники естонця Даніїла Перетятька, який в останній момент замінив травмованого Андрія Олійника. Альдо зазначав, що двічі перемагав цього хлопця в любителях, але з ним завжди виникали проблеми. Цього разу глядачам не вдалося побачити повний 8-раундовий рейтинговий бій суперваговиків, оскільки з кута Перетятька викинули рушник, після того як їхній підопічний побував у нокдауні вже у третьому раунді.


Щодо андеркарту, то виправдалися слова дворазової чемпіонки світу Аліни Шатерникової, яка зараз працює в керівництві НБП, про якість пар. Справді, у чотирьох українсько-російських протистояннях незмінно перемагали господарі рингу, що, безперечно, вельми сподобалося українським глядачам. Можна сказати, що в рамках вечора відбулася матчева зустріч Україна — Росія, у якій ми перемогли з рахунком 4:0. Свої чергові перемоги на професійному рингу здобули відомі широкому загалу за виступами в аматорському боксі В'ячеслав Узелков, Валерій Бражник, Віталій Русаль та Максим Бурсак.


Під час турніру також остаточно стало відомо, що донецька та київська промоутерські компанії домовилися про об'єднуючий поєдинок двох українських інтерконтинентальних чемпіонів Юрія Нужненка (WBA) та В'ячеслава Сенченка (IBF). Попередня дата і місце цієї події — 10 червня, Палац спорту в Києві.

Ігор КОРОЛЬОВ, Газета "Україна молода"

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 4
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 3
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела 5 соперниц

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.