Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 14 июля 2011, 11:23
1733
4

Николай ПАВЛОВ: «Недооценили Александрию»

Наставник «Ворсклы» надеется, что поражение от новичка Премьер-лиги пойдет на пользу футболистам

| Обновлено 14 июля 2011, 11:23
1733
4
Николай ПАВЛОВ: «Недооценили Александрию»

Поєдинком у Белфасті проти місцевого «Гленторана» полтавська «Ворскла» розпочинає свою чергову єврокубкову кампанію. Попередня спроба команди Миколи Павлова була невдалою - в розіграші Ліги Європи-2009/10 ворскляни не пройшли стиковий раунд, поступившись путівкою в груповий турнір португальській «Бенфіці».

У парі з третьою командою Північної Ірландії полтавчани вважаються фаворитами. Втім, цей факт їх аж ніяк не розхолоджуватиме, особливо - після поразки на старті нової української першості. «Ворскла» несподівано поступилася в рідних стінах новачкові елітного дивізіону «Олександрії» (0:1).

«Сподіваюся, що для моїх хлопців це стане хорошим уроком, - сказав Микола Павлов. - Поразки часто-густо приносять більше користі, ніж успіхи. Гадаю, нашим гравцям не вдалося уникнути недооцінки суперника, за що ми й поплатилися. Тож на «Гленторан» настрій має бути відповідним, щоб не повторити помилок».

Свого першого суперника в кваліфікації Ліги Європи гравці та тренери «Ворскли» вивчали, переглядаючи відеозапис матчу «Гленторана» з представником КЮР Македонії «Реновою». Учасники цієї пари першого відбірного етапу потурбувалися про інтригу - лише їм знадобилося виявляти переможця в серії 11-метрових після того, як кожен із опонентів здобув домашню перемогу з рахунком 2:1.

«Нам дістався міцний горішок, - каже наставник «Ворскли». - З того, що побачили, можна зробити висновок про характер «Гленторана». Доведеться їхньому характеру протиставляти свій...» Павлов відзначає стиль гри північноірландців, традиційно близький до класичного британського - намагання нав'язати супернику жорстку боротьбу, флангові дії, навіси. Бідкається, що не вдалося подивитися на белфастський клуб наживо. «Однак, - каже, - гадаю, що інформації нам вистачить».

Безумовно, вистачить Миколі Павлову й тренерського досвіду. «Ворскла» - вже треій український клуб, що під його орудою виступає в Європі, після дніпропетровського «Дніпра» й маріупольського «Іллічівця». Найпам'ятнішим єврокубковим сезоном для Павлова став виступ «Дніпра» в Кубку УЄФА-1993/94. Тоді в першому раунді віце-чемпіони України двічі обіграли австрійську «Адміру», а в другому - поступилися німецькому «Айнтрахту» за сумою двох матчів.

«Той наш «Дніпро» називали дитячим садочком, - посміхається Павлов, згадуючи свій єврокубковий дебют майже 20-річної давнини. - А ми на рівних боролися проти одного з лідерів бундесліги. У Німеччині програли 0:2, хоча коли б не вилучення Сергія Дірявки - тодішнього капітана команди, а нині - мого асистента у «Ворсклі», все могло б бути по-іншому. Удома, на жаль, удалося забити всього один гол, і мінімальної перемоги не вистачило. Але спогади про той цикл - найяскравіші».

Чи можна нинішню «Ворсклу» порівняти з тим «Дніпром»? Павлов каже, що склад його нинішньої команди більш зрілий і досвідчений - і у внутрішніх баталіях виконавці загартувалися, і в Європі пороху понюхали. Молодим гравцям, яким тренер сміливо довіряє місце в «основі», є в кого вчитися. Серед тих, хто в сьогоднішній «Ворсклі» здатен узяти на себе місію лідера, наставник називає албанського легіонера Арменда Даллку, серба Йована Маркоськи та Олега Краснопьорова, котрий має досвід виступів у збірній України.

Коло випробуваних бійців у нинішнє міжсезоння поповнив іще один колишній збірник Сергій Закарлюка. Однак, за словами Павлова, півзахисникові, котрий не мав достатньої ігрової практики, знадобиться деякий час, аби набрати форму. «Такий гравець нам був потрібен. Гадаю, зовсім скоро вболівальники «Ворскли» побачать його в найкращих кондиціях», - підтримує головний тренер виконавця, котрий у матчі проти «Олександрії» не забив 11-метровий, змарнувавши нагоду принести своїй новій команді бодай нічию.

«З попередніх 24 ударів з «точки» Закарлюка забив 23, - зазначив Павлов на прес-конференції після того поєдинку. - Сьогодні, на жаль, не вдалося...» Із таким ставленням до статистики Микола Петрович, очевидно, не обійде той факт, що в останніх трьох чемпіонатах України команда, що пропускала перший гол турніру, незмінно прощалася з елітою. Та сприйматимуть цей «натяк» у «Ворсклі» хіба що як жарт. Адже наразі талан колективу - не боротьба за виживання, а виклик визнаним лідерам українського футболу. А серед тактичних завдань - здобуття путівки до групового раунду Ліги Європи. І Белфаст на цьому шляху - перший бар'єр.

www.uefa.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 6
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

Они готовы. В сборной Украины оценили Трубина, Бущана и Ризныка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:10 1
Они готовы. В сборной Украины оценили Трубина, Бущана и Ризныка

Худжамов уверен, что любой из них готов заменить Лунина

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
малевич
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
shurik_s_poltavu
жалкое зрелище на стадионе было...
LondoN_tm
kum_Poltava — 14.07.2011 12:52
Скільки можна наступати на одні і тіж граблі!!!???
Они с них не вставали...
kum_Poltava
Николай ПАВЛОВ: «Недооценили Александрию»
-------------
Скільки можна наступати на одні і тіж граблі!!!???